Harom opportunista trading idea 2)Banki valsag lehetosegek 2.1)Bank United, BKU NY es Florida teruleten aktiv, 74m reszveny, Miami kozpont, evi 1.0-1.3Mrd$ bevetel, amibol 0.5 Mrd a dijak, es 0.8 Mrd a kamatbevetel. Az arfolyama 16$, de 35-40 savbol esett le. A z utolso ev profitja EPS=3.42$/sh, szoval PE=5 savban, a varhato profit negyedevente 80-110 cent/sh. , Van 37Mrd merlegfoosszeeg, 2.5Mrd sajat toke. Most a 16$ arfolamnal a kapitalizacio 1.22Mrd, szoval P/B=1.22/2.5=0.5. Igy a bankot fele aron adjak mint a tokeje. Osztalek 6.5% (27cent/n.ev), ROE=10%. A 25Mrd hitelbol 8Mrd a kereskedemi es 17Mrd a mortgage hitelallomany. Az MBS=8Mrd. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230514v00xjxvjm.jpeg . 2.2) Valley National Bank, VLY NYban aktiv, a rfolyama 12--->6.5$ esett le. Van 507m reszveny. A bank utolso ev profitja 1.15$/sh, a profit kilatas stabil, igy PE=5 savban. Az osztalek 7%. AZ 57Mrd$ merlegfoosszegebol 35Mrd a mortgage loan, 9Mrd a kereskedelmi. A bank 2Mrd kamatbevetelt es 0.2Mrd dijbevetelt keres, abbol a kiadasok utan operativ income 0.7Mrd. A profitra marad 570Mrd. . 3)Torok tema, a pentek deli megjegyzesem a Torok valoasztas utani lehetosegerol, #91627, azt szerintem erdemes ujra olvasni. A torok bankok es a torok telefonia nagyot mehet, aktualis lesz, ha a gazdasagi valsag, inflacio es penzromlas hatasara az eddig szoros versenyben tobbszor nyero Erdogan most veszithet. Akkor a valasztas utan uj lelkesedes tamadhat a tozsden. . Az ellenzek vissza akar terni a normalis gazdasagpolitikaba. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230512v02xz37qk.jpeg . A torok bankok meg nagyobb recoveryt csinalhatnak, ha Erdogan elbukik. A biztosabb tip a telekom, TKC. Egy labujjhegy poziciot a valasztas utan szepen lehet boviteni. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230512v02xdkc7j.jpeg
CPE : Independent Director recently bought US$1.5m worth of stockOn the 11th of May, Steven Webster bought around 50k shares on-market at roughly US$30.97 per share. This transaction amounted to 6.6% of their direct individual holding at the time of the trade.
Nagyon megnyugtato, hogy joforman mindenki igy latja es ezt varja. Termeszetesen nem igy lesz. Ennel picit nagyobb a jatszma... "Maganak egy kicsit lomha a fantaziaja, kedvesem! "
Igen, én is vettem akkortájt PMÁP-ot, de többet nem szeretnék. Elsősorban a podcast második felére gondoltam, ahol a külföldi (elsősorban dolláros) kötvényeket feszegetik viszont sokkal inkább érdekes lehet. Történetesen miután hosszabb távon szerintem sem a HUF erősödés lesz a tendencia, ezért most usd-t venni olcsón, nyomott áron pedig bevásárolni agyoncsapott 10y bond árfolyamok mellett - közép-hosszú távon dupla kasza lehetne (ráadásul nem forintban hanem dollárban). Szóval elsősorban erre gondoltam, hogy ez hülye ötlet-e? Amit néztem: ILTB, IEF. Személy szerint csak azt szeretnék már forintban "lekötni", amit nagyon muszáj és likvidnek kell lennie. Minden másban inkább usd. Azt gondolom, hogy ezzel többet lehetne keresni, mint egy Erste Dollár Duett-tel, ami kb 4,6%/év (most.)
Nem gondolom, hogy hosszútávú lesz ez a forinterősödés. Nem nagyon van itt már más választás, mint trendszerűen vágtató sávban tartani az inflációt (mint az MNB-től jön az adagolás: már 24%-os inflációnál kamatvágásra készülnek; kár hogy az effektív kamatok kb 10%-15%nál lehetnek, de ugye már megmondani sem lehet, annyiféleképp vannak eltorzítva, és lassan már nincs is olyan, hogy piaci kamat). Az inflációs plusz a külföldhöz viszonyítva mindig rontja a fizetőeszköz árfolyamát (ami nem hiszi, az lesse meg Törökország példáját az istentudja mekkora inflációval, és a líra gyönyörű árfolyamgörbéjével). Az csak a hab a tartán, hogy az inflációtól függetlenül is gyengíteni kell trendszerűen a HUF árfolyamot, mert az exportorientált egyszerű összeszerelő munkára építő gyáripar látszólagos versenyképességét csak a folyamatos HUF rontással lehet fenntartni. Azt meg már nem is elemezgetem, hogy egy commodity bull piacon milyen hatással lesz egy nyersanyagban szegény nyitott összeszerelő gazdaságra (ahol mondjuk csak az épülő akkugyárak mintegy 20%-kal növelik az ország energiaigényét) az inputok áremelkedése. Konkrétan már a tavalyi gáz és inputár-emelkedés is rekord fizetési mérleg passzívumot okozott. Mi fog akkor történni, ha tényleg jön a commodity bull 2-3 éves 3. hulláma? Zárójel: nem azt mondom, hogy az EURHUF 2 hónap múlva nem lehet 360. De lehet. De néhány éves távlatban az ittmaradás esélye rendkívül csekély.
1)Banki valsag lehetosegek. Az amerikai bank deringolad masfel ev, a csucs ota kb. 45-50% esest produkalt a bankindex KBW-ben, es ez sokkal nagyobb eses mint az SPY. Es ez feldob egy erdekes lehetoseget: Melyik az a par bank, ami indokolatlkanul zuhant be, nincs osszeomlasi riziko, es most mar erdemes megvenni? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230513v02xn7kjk.jpeg . Van par otletem. Es nem is kell most egyszerre belevenni, eleg par kis labujj megfigyelo pozicio merettel elkezdeni, es miutan a fordulat mar eleg biztos, majd akkor lehet tetszes szerint boviteni. Melyik 3 bankot ajanlanam megnezni? Nem kezdenem azokkal a bankokkal, akik eddig mar megvettek csod-helyzetut : JPM, FCNCA. Es nem kezdenek a legnagyobbat zuhantakkal se (bar amelyik felall, azok oriasit lehet szakitani) mint PacWest, WAL, ZION. Ezekbol par db-os indulo pozicio nagyon jol bevalhat, de a riziko is nagy. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230513v02xp3pci.jpeg folyt kov: A 3 bank
Én tavaly ősszel télen vettem pmáp-ot , 420-440 között eladott eur és usd-ből..... Azóta fordultak , 15-16% fizet most, ez jövőre biztos több lesz... Azóta nagyot erősödött a forint!! Néha gondolkodok, hogy egy részét vissza váltom és veszek vissza eur és usd aztán vmi részvény.... Nincs szívem eladni 🙂, és nem tudok kiigazodni most a részvényekkel.... Sokkal többet hozott volna a részvény, mert pl 300-nál MTEL vagy pmáp filoztam ....aztán választottam a biztosat....az MTEL meglehet nézni..
Azert azt erdemes megnezni hogy vegytiszta abc korrekcio az eses jelenleg, ha most torne felfeke a Bt akkor elindulhat 3 fel, ha meg lendulettel lefele a Ct akkor 1212 lefele. We will see.
NDX daytrade Az SPY nem torte le a kritikus supportot 4098-on, szoval eletben maradt eddig az SPY bullos folytatas lehetosege. . Az NDX mas, NDX eseteben az ED formacio alakult, es meg mindig eletben van. A mai csucstol egy 5 subhullamos tiszta impulzusnak kellene lefele kialakulni ahhoz, hogy az ED veget sejthessuk, es le kellene tornie a 13200 aljat. Amig ez nincs, addig meg egy 4-5 hullamra kell szamitani az ED-ben. , http://keptarhely.eu/view.php?file=20230512v03xf0c6x.jpeg
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.