TurpUrfi

Regisztráció: 2020-04-07 16:37:36

Hozzászólások száma: 116

Utolsó hozzászólás: 2022-08-23 13:18


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 08. 23. 13:18
.."Orbán bukásánál az a kérdés, hogy mennyire lesz véres és erőszakos....."
Pontosan - mióta mondom már ezt haveroknak......!! Mondjuk attól függ mennyire húzódik el a halódás, mert ha sok vergődés lesz akkor talán belátja a társadalom, hogy el kell távolítani és akkor nem lesz vér. Talán.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 08. 23. 10:55
En felkerestem. Rendszeresen. Eredmény: Még furábban néznek rám. Megérte? Nem
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 08. 23. 10:52
" Az ingatlan birtoklása az idő előre haladtával bizony egyre nehezebb lesz, ezért nehezebb is lesz a vásárlás. Ezt kell megérteni. Az ingatlanok most még egy tágabb , később egyre szűkebb társadalmi körben fognak koncentrálódni..." -- Neked meg azt kell megérteni, hogy ez a te véleményed, predikciód. Bizonyítékod erre nincs, kristálygömböd szintén nincs. (Kivéve ha időutazó vagy, akkor bocs. )-- A nyugati típusú ingatlan tulajdonlási modell fele való elmozdulás itt Kelet- Európában egyáltalán nem elrendelt kötelező jövőkép. Sokaknak ez a véleménye, de azért mert 1 000 000 légy szereti a lószart az nem azt jelenti, hogy a lószar finom. Ezt talán felesleges is taglalnom. ----- Sok olyan dolog volt itt már megjósolva amiben majd követjük mi majd a Nyugatot , aztán nem jött be. Lsd. politikai berendezkedés, életszínvonal stb. stb. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 08. 23. 10:34
Ezt mire és hogy érted " És ha eladod és három éven belül vissza veszed akkor nincs illeték. " 3 éven belül eladtál akkor nincs 4 %? -- Bocs, nem követem az aktualitásokat.
random capital 2022. 06. 22. 16:09
Mármint ez a hibaüzenet
random capital 2022. 06. 22. 16:08
Befagyott megbízás : "A megbízas jelenleg nem modosítható és nem vonható vissza mert visszaigazolásra vár a tőzsdétől.." -- Ez mi?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 08. 20:03
Üdv Fórumlakók!
2 kérdésem lenne, ha valaki ezekben most benne van:
- Az egyik, hogy AirBnB háza táján mi mostanában a mocorgás? Pesten/ Vidéken mennyire kezdett el újra menni a dolog?  Azt olvasom, hogy Apeh rá akar szállni az adóbevallásra meg direkt kontaktot kaphat számlákhoz. Megyeszékhely kislakás kiadásban gondolkodnék. Több időpontra rákerestem mostanság. Nálunk egy éjszakára kivehető lakás olyan 20 körül van, magasabb áron mint Covid előtt. Átlag 40 EUR / éjjel egy szobás kislakás.
- Másik, hogy CSOK - os hitellel kapcsolatban érdeklődnék olyantól akinek van rálátása. Mennyire erősek a megvásárolandó ingatlanokra vonatkozó műszaki előírások - követelmények? / Régebben írtam telekszomszédságról itt a fórumban. Most beszéltem a szomszéd telken álló roncs ház vevőjével. CSOK-ra várnak , fiatal pár. Full vizes , reped kádár kockáknál szarabb állapotú ház. Ilyenre megkapják?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 20:15
Haversrác aki körülbelül hasonló méretű és adottságú lakást ad ki azt mondja, hogy azért vendégek vannak. Ha nem is túrista feltétlen az összes de vidékre érkező üzleti ügyben emberek, rokonlátogatók a  kórházban, ilyenek. --- Anno couchsurfing host voltam ugyanitt és  nagyon vegyes hátterű emberkék jelentkeztek. Katolikus világtalálkozóra érkezőtől az Európát biciklivel járó emberig mindenki. ----- Ja hát többlet meló van vele az biztos, de pl. kevésbé lakják le mint hosszútávú bérlő, na meg a rugalmasság ugyebár. 
Hasonló méretű kislakást adtunk ki Bécsben -- ott egy egy éjszakára érkezők gyakorlatilag alig mozdítottak meg valamit.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 20:08
Némi "breaking news" --  Haverral most beszéltem, lehet az 50 / éjjel is rentábilisan menne.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 19:54
Egy másik kérdésem az lenne, hogy hogy látjátok mostanában az Airbnb helyzetét? Kezd valamennyire felállni vagy már dübörög is? Gondolkodok kislakásom kiadásában -és helyette bérelni egy kétszobásat kényelmi okokból. Helyes kis kuckó és vidéki megyeszékhely, olyan 40 EUR / éjjelre lehet belőni az árat éjjelente. Ezért már nem jönnek a prostik:)))) Talán. ---- Azt néztem, ha 100 ezer körül bérlek akkor még alacsony EUR/HUF -n is már havi 7- 8 éjszakával is kijön nullszaadós matek. Lehet picit alá tervezek de nálunk nincs akkora túristaforgalom. -------------- Hosszútávú kiadás helyett azért preferálnám ezt mert nem vagyok biztos a másik lakásban még és nem akarom leblokkolni a saját lakást. Covid előtt egy másik lakással csináltuk már itt, csak sajnos akkor nem voltam annyit itthon hogy tudjam menedzselni normálisan.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 18:41
Szevasz Laci!
Jó, köszönöm Neked és a többieknek is a válaszokat. Ebből ügyvéd lesz. Azt már előző ügyvédek letisztították hogy a garázs és lakás két külön helyrajzi számra szétosztása bonyolúlt folyamat. Es mindenki beleegyezése szükséges. 
A kiadhatóság most egy másik téma. Ezzel kapcsolatban nem vagytok egyöntetű véleményen ti se. Itt 64 óta minden szokásjog alapján megy. Volt már kiadva garázs, akkor nem zavart senkit mert lassabb volt az élet, egész utcában alig volt autó , de most egy napi beállású idegen elég zavaró lenne. Főleg úgy, hogy elég nehezen is megközelíthetőek ezek a garázsok. Nem, nem édesanyám akarja kiadni. Amúgy legjobb lenne több lakással rendelkezni a házban de ami üresen áll se adják el. Szokásos szitu.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 29. 22:57
Figyelj, kösz az igyekezetedet de most már tényleg nem értem mi a fax -ot kellene még ezen magyaráznom. De lehet, hogy én vagyok  elég szabatos, úgyhogy akkor megpróbálom újra:
Tehát adott egy hat lakásos ház ami nem társasház mert nincs (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) társasházi alapító okirat. :(( Hat lakásig bezárólag nem is kell. Eddig megvan? A hat lakás viszont külön - külön külön helyrajzi számon van. Ezen belül három lakáshoz tartozik garázs. Ezek a tulajdoni lapon így fel is van tüntetve. Az egyes  garázsnak nincs külön helyrajzi száma, hanem a lakással azonos. Az udvar osztatlan közös. Ez így akkor teljes?
Na egy ilyet szeretne kiadni az ember.  
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 29. 18:45
Ma több témával jöttem :))))Ebben a programban esetleg van valakinek tapasztalata, maga vagy ismerőse újított fel régi házat?
https://www.telekialapitvany.hu/nepi-epiteszeti-program/
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 29. 18:40
Nincs társasházi alapító szerződés -- na így helyes. 50 -es években egy szoci cég keretein belül hat család felépítette. 6 lakás mindegyik külön helyrajzi szám , udvar osztatlan közös. Egy idős ottlakó nő csinálja a közösképviseletet 40 éve. Társadalmi munkában (a minumális sikkasztás lehetőségéért valószínű. ) -- Használatba vételi szerződés sincs. Semmi. Ezt szeretném megcsináltatni, kitisztítani a nyáron.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 29. 17:55
Slendriánul fogalmaztam úgy látszik. 6 lakásos ház ahol nincs társasházi szerződés (mert nem is kell 6 lakásig.) Minden lakás külön helyrajzi számon természetesen. Az alapítóban benne, hogy 3 lakáshoz garázs is tartozik. Tehát ilyen szempontból nem stikában épültek.
Elidegenítési feltételekkel nagyjából tisztában vagyok. Inkább a kiadás feltételei a kérdésesek. Attól tartok ehhez minden joga megvan, aztán nézegethetjük a ki-be mászkáló vadidegent. Elég zárt ház, zárt kapu, meg nem bolygatott udvar. Csak egy ember járt eddig be kocsival garázsba. A másik kettő tárolásra használva eddig. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 29. 16:43
Üdv. Egy kicsit off -topic mert inkább jogi, mint gazdasági kérdés, de hátha  --- Anyám osztatlan közös tulajdonú 6 lakásos társasházában lakónak van egy lakása és hozzá egy garázs. (Ez amúgy pince oldalafalát kibontva épült kicsit sufni szerű garázs, maximum kisebb méretű kocsik bejárására alkalmas eleve, de ő szerinte természetesen teljes piaci árú garázs --- de ez most nem is feltétlen lényeg.) A garázs egy helyrajzi számon a lakással. Az házban nincs társasházi szerződés, semmi. Régi szokásjog alapján megy minden. Régi lakók lassacskán kihalnak, a "forradalom " kitörőben lassacskán. -- Még status quo. Kérdésem az volna:
- tulaj szétbonthatja -e a lakást és a garázs , eladhatja - e külön és hogyan? Ebben az esetben elővásárlási jogom ha jól tudom.
- Kiadhatja -e külső embernek a garázst? (Nem annyira örülnénk ennek, nem lenne már nyugi.)
Financial Forecasts 2022. 04. 29. 15:18
Igen, történelmi tanulmányok - tapasztalatok alapján én is így látom. Nagyon rossz felé halad ez így. Egyre frusztráltabb a medve. ---- Az egyetlen megoldás egy belső hatalmi elitváltás lenne Oroszországban egy kompromisszumképesebb , kevésbé paranoid vezetéssel akik kivonulnának, ezzel párhuzamosan a Nyugat visszavonná a szankciókat. 
Remélema CIA már dolgozik ezen. De nem nagyon bízok. 
EUR/HUF 2022. 04. 26. 18:13
Egy kis szájbarágó. Jó, hogy már a fiatalok körében is terjed a valóság:
https://www.youtube.com/watch?v=o586RI6wyUw
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 04. 07. 17:33
Butscha-nal is a keleti , ázsiai civilizálatlanabb (nyugati szemmel) horda öldökölt úgy tűnik. Ha igazak a titkosszolgálati jelentések. Burjátok, mandzsuk és hasonlóak... Ismerősi elbeszélésből a II. Vh idején is ezektől a hadtestektől kellett jobban félni. Gondolom könnyebben felheccelhetőek a kaukázusi kinézetű emberek ellen...Elvégre évszázadok óta a birodalmi elnyomásban élnek.... amúgy is ismerem ezt a középázsiai frusztráációt NYugat Európából..
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 07. 16:36
Közvetlen bekebelezésre. Fennhatóságra nem biztos, hogy nem megy tovább. Covid es Ukrán háború óta semmi sem elképzelhetetlen.

friss hírek További hírek