yooio

Regisztráció: 2018-11-03 02:43:17

Hozzászólások száma: 760

Utolsó hozzászólás: 2021-09-26 13:22


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

49 852
hétfő, 19:02

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts ma, 13:22
Ha ez nem lenne kockázat, a részvény nem lenne ilyen olcsó. :)
Financial Forecasts ma, 12:59
Értem a technikai oldalát a BABA chartnak, figyelni fogom ha kiesi magát, és tovább fogom bővíteni fordulás esetén, de a cég már most "punchcard" vételi kategória. A saját rv visszavásárlás csúcson van különben, ergo ha opportunista a menedzsment, ők is azt gondolják, hogy alulértékelt a cég. (és már 200-nál is az volt.) Ettől függetlenül persze eshet tovább.
Ez a BABA kérdés nagyon megosztott a befektetői világban, pl pomperj nem szereti,  itt van Soros aki szintén óva int tőle, de ott van pl Ray Dalio, vagy akár Charlie Munger, akinek a pf-ja 20%-a BABA
Még egy dolog, ilyen minőségű cég akkor lehet olcsó, ha komoly kockázat van benne, pl FB a kongresszusi meghallgatás, Tesla a SEC vizsgalat Musk ellen, vagy az agyonvert Volkswagen, mikor már mindenki temette...  Illetve, én nem csodálom, hogy az intézményiek kitáraznak belőle, akinek 3 havonta/6 havonta kell eredményt felmutatni, ugyan hogy vállalna fel egy kockázatot ilyen részvénynél, mint a BABA, ha véletlen kivezetik az ADR-t, keveseb mondhatják a kedves befektetőnek hogy C’est La Vie.. így jelenleg most a retail és szélsőséges hangulat írányít Kinával kapcsolatban, már azért is becsapták a részvényt, pl a gaming korlátozás, ami a Tencentet érinti igazan, amihez semmi köze.
Financial Forecasts ma, 12:20
A BABA cégértébe a jelenlegi árazás mellett minuszos növekedés, azaz a cég zsugorodása van beleárazva az EVA keretrendszer szerint, tehát ha a profitabilitását csak fenn tudja tartani, akkor a cég jelenleg is kevesebbet ér, mint ami az ára. Ezzel szemben az elemzők dinamikus növekedést várnak mind bevétel, mind profit soron, és ha a kinai szabályzást megnezem, ez akár reális is lehet, még ha a növekedés lassul is. Érdemesnek gondolok poziciót felvenni a BABA-ban, hosszabb távra, a hongkongi tőzsdén. 
Financial Forecasts ma, 12:07
Már értem miért mondod, az "askár" az akár akart lenni, és azért írtam kínai gyártót, mert jellemzően kínai gyártók az Apple ellenfelei a Samsungot kivéve. Különben meglehet nezni a jövedelmezőséget, az Apple a telefonok 12-13 %-at adja el ami csökken/stagnál, mégis náluk van a haszon kb 70-75%a. Pont a prémium szegmens miatt.
Szögezzük le,  gondolataim sajátok. nem cikkből szedtem, ez már érlelődik bennem egy ideje, ahogy a bigtech negyedévről negyedévre brutális számokat hoz, miért van ez, stb? figyelteme egy darabig, és próbáltam megérteni az okát. Én nem az a néhány hozzászóló vagyok, aki csak kivesz a fórumból, hozzá akarok adni, és ezek az én megfontolásaim, nem másé. Nyilván vesz az ember mert olvas cikkeket, amik a gondolatait formálják, de ebben a logikai formában és levezetve én sehol nem olvastam, nem láttam.
Szóval ha azt gondolod, hogy ez egy sima plagizálás tévedsz, és pont tőled nem vártam volna egy megfontolás nélküli "foghegyről" választ.
Financial Forecasts ma, 12:00
Köszi a választ!
Ez tényleg érdekes kérdés, viszont a facebook reklámok diverzifikaltak, nem arról van szó, hogy nagy cégek uralják csak, pontos számokhoz megkéne nezni a cég jelentését( bár nem hiszem, hogy lebontja), mikor a Coca-Cola visszalépett a reklámozástól több más céggel egyetemben, én nem láttam akkora armageddont a cég háza táján, sőt. Én is nap mint nap futok bele kisebb magyar cégek, politikai, egyéb hirdetésekbe, és nagy világcég hirdetéseit csak elvétve találom meg.
Google értem, megmondom őszintén a céget nem követem olyan szinten, mint a FB-t és Amazont( ezekben van pozicióm is, elég nagy lebegő pluszban, tekintve a FB-ben akkor szalltam be, mikor kongresszusi meghallgatásra hívták Zuckert, míg az Amazont a koronavíris válság elején vettem meg. Egyet sajnálok, hogy nem vettem eleget.)
Netflix online TV, bár mintha mennének a gaming irányba, ha olyan jövedelmezőségre tesznek szert, mint pl az Apple a clouddal és egyéb subscriptionnal, vagy akár a Amazon a clouddal, akkor elég fényes jövő elé néz. Az Amazon nálam nem egy retailer, mert a jövedelmezősége zömét a cloud adja, a kiszallitáson bár óriási bevételt termelt, marginális a haszon (bár igy is milliárd dollárokban mérhető), így semmiképp nem az online retailer kategóriába tenném, ahogy jó hogy szóba hozta pomperj a Fedex-t, mert ott erről van szó, és ott tisztan latszik és az a fajta hatás, amiről beszelünk, és be is fog következni.
Én igazából a bigtech ellenálló képességére gondolok, amit nagyon erősnek tartok, mert a termelt cash flow-t magas jövedelmezőséggel tudják kihelyezni, nézzük meg az FB-t, megvette az Instragrammot, és egy brutál pénzgyárat csinált belőle. Az insta reklámok többsége is inkabb telós játék nálam, néha más is, de az emberek jellemzően -amit látok- nem sajnálják a pár dollárt egy online játékra, vagy akár a cloud-ra, így az Apple-n látom azt, hogy még mindig nagy növekedés van benne. (egyre jobb teló, egyre jobb képminőség, egyree több hely kell a felhőbe, magasabb csomagot veszel, etc.) és ugyan ki akarná, hogy a 5-6-7 évvel ezelőtti képe a kukában végezze? valahol zseniális az, hogy az iphone-t ugy csinalták meg, hogy a kövi vásárlásnál mindent a helyére tesz(appok, képek, minden) és mintha telefont se cseréltél volna, minden a "helyén" van.
Financial Forecasts ma, 11:38
Na most akkor álljunk meg egy szóra, mutasd meg nekem a cikket légyszíves, amit leírtam, mert nem olvastam ilyen cikket. de egyébként még ha így is lenne, ami nincs, akkor is érdekes lenne a téma, lerendezni ennyivel azt hiszem kimeríti a "tiszteletlenség" fogalmát. azért köszi.
Financial Forecasts ma, 11:15
Infláció szempontjából szeretnék véleményt kérni, mit gondoltok?szerintem a nagy tech cégek körében egyáltalán nincs lufiról szó, erős premiumot kell fizessünk jelenleg, viszont korántsem mondanám őket lufinak.
miért gondolom? mert az infláció korlátozottan érinti ezeket a cégeket, nem klasszikus termelőcégek, különböző cégek különböző mértékben kitettek az inflának, de van néhány közös jellemző.a nagy tech cégek (és általában tech cégek) kevés fix költséggel működnek, mivel nem használnak alapanyagot/ egységnyi "termékre" alacsony munkaerőt.a második fontos ismérv, hogy árképzési előnnyel rendelkeznek, viszonylag könnyen tudnak árat emelni, és ezzel a költségek korlátozott növekedését végső soron a fogyasztókra terhelni. Jó példa erre a Microsoft, aki nemrég emelte meg az üzleti cloud diját, as jövő évben bevezetett áremeles kb 5 mrd dollár extra profitot fog adni a cégnek. a harmadik, ami szerintem fontos, hogy általánosságban ezek a cégek komoly cash tartalékkal rendelkeznek, ezzel bármilyen negatív változásra sokkal könnyebben reagálnak, mint a ciklikus/termelő cégek. Viszont élesen elválik a termelő/ tech cégek jövőképe egy inflációs környezetben, ahogy a különböző big tech előnye is más és más.
nevesítsünk mire gondolok, menjünk végig:A Facebook és Google szerintem totálisan rezisztens egy inflációs/stagflációs válságra, fix költségei alacsonyak. árdiktáló.Az Apple már érdekesebb kérdés, a cég a hardware miatt erősen kitett a chiphiánynak, és az emelkedő munkabérek is visszavethetik a profitabilitást, viszont a cég jelenlegi növekedési "motorja" a service nevű bevételi sor, szolgáltatást ad el, legyen az iCloud, vagy a éppen az App Strore vásárlások, amiből brutális (30%) rész az övé. A bevételeinek már több mint 15%-a ez, és mivel premium szegmensben gyárt, egy esetleges ármelelést könnyebben végigvisz, mintha egy tömegtermelő sima askár (kínai) gyártó lenne.Itt van az Amazon, amelyiknél a házhozsazállítást igencsak odavághatja az emelkedő infla, viszont itt megjelenik a cloud, ez adja jelenleg a növekedést. A cég eredményeit jellemzően ez a szegmens húzta, és ugy tűnik, hogy a bevételnövekedés állandó tud maradni az üzleti szegmenseiben a belátható jövőben.
A Netflix érdekes kérdés, a streaming harc miatt rengetegen költenek contentre, és az árverseny miatt itt korlátozottabb áremelési képességre számítanék, ennek ellenére pont idén emelt árat az USA-ban.
Közös jellemző a cégeknek, hogy a Facebook, a Google és az Amazon esetlegesen monopolium ellenes vizsgálatra számíthatna, de a demók már 1 éve hatalmon vannak, és semmi nem történt az ügyben, így erősen kérdéses, hogy elindulnak-e ilyen törekvések úgy, hogy Kína pont elkezdte a komolyabb szabályzást, és ugye hat Kínát másolni biztos nem nyerné el a lakosság tetszését. (Jövőre választás amcsiban a törvényhozásban)
A negyedik gondolatom az, ami inkabb tény, hogy ezek a cégek nagy szeletet adnak, és egyre nagyobbnak tűnnek az SP500 indexben, emiatt  -ha a tézisem helyes- index szinten óriási esésekre nem lehet szamítani. Emiatt én ezekben a cégekben egy esetleges piaci pánikban belépési pontot keresnék.
Viszont a ciklikus szektorokban hamarosan óriási leárazásokat/csődöket láthatunk.
Kivancsi vagyok mit gondoltok, mit nem veszek figyelembe, mit nem látok? 
A kisebb tech cégeknél azok lehetnek a jók, akiknél láthatóak ezek az ismérvek, és software-t adnak el hardware helyett( pl Twitter, stb), vagy olyan területen tevékenykednek, amiben óriási a hiany. (chipgyártók)
Financial Forecasts ma, 10:08
ez mennyiben valtoztatta meg a tezised a shell jovobeni ertekevel kapcsolatban?
Financial Forecasts csütörtök, 20:50
Közben a 10y treasury 5,5 % emelkedésben is volt ma. Arazzak a taperinget ha nem lesz piacon a FED, ki fogja lejegyezni a bondokat 1.3-n a 3,5 T meg 1T-os amcsi programokat, amiről tárgyal a tisztelt ház? 
Van egy tippem, hogy senki....
tavaly 1,5%-nal elkezdődőtt az ajvékolás, kivancsi vagyok idén mi lesz.
Tiszta piacot mostmár!
Financial Forecasts csütörtök, 12:49
Te miből gondolod, hogy olyan olcsó lesz az elektromos áram? Vagy majd a nagy zöldítésben megoldjuk megújulókkal? az atomenergiát nem szeretjük, a szenet üldözzük, miközben az energiafelhasználás nő. mitől lenne olyan olcsó az áram? a másik, hogy az államoknak komoly bevétele van a benzin/gázolajon jövedéki adó címén, ha megvalósul az átmenet, akkor az országok siman benyelik, hogy ahh, ugyse kell nekünk az adó..? olyan gyorsan jövedéki adó köteles lesz az áram, mint a sicc :)
Financial Forecasts szerda, 21:32
vagy mi, vagy ők vannak alternatív valóságban.
stagflációról nem kérdezték meg, ha jól lattam. egy ponton túl ez a féktelen nyomda is hatastalan lesz.
nem vagyok azért biztos így sem, hogy a spy hetes zöld lesz.
Financial Forecasts kedd, 19:18
ez nem felhúzás/tömés? nekem teljesen annak tűnik, siman jött a korrekció a gap down után, de erő nincs felfele, ahogy egyelőre lefele se. ha tippelnem kene, vagy oldalazast, vagy estére enyhe pirosba huzast mondanék. 
Financial Forecasts 2021. 09. 17. 19:38
Ezt nem tudom ki pontozta le, hat tenyleg igy mukodik 🤣🤣
Financial Forecasts 2021. 09. 17. 18:40
Itt nem lehet csakugy esni… vagy etetes es este/hetfon mar pre boritanak… kitudja.  De egyszeruen kimenni cashbe is veszelyes. Itt mar nem tudja az ember mi a jo… 
Financial Forecasts 2021. 09. 17. 13:10
En azt gondolom, hogy a stabil eros cegek megmaradnak,egy ilyen osszeomlasba lehet oket olcson megszerezni. Attol  meg penzt fognak termelni, legfeljebb nem usdt kernek erte.
Financial Forecasts 2021. 09. 15. 21:23
Melyik cégeket/etf-eket javasolnád? vagy a major olajosok, BP,RDSB,XOM stb-t lehet érdemes tovább bővíteni?
Illetve hogy látod, a gázos cégek közül melyik lehet jo egy korrekció végén beszállásra. Nezegettem az SWN-t EQT-t, nem mondom, az elmúlt hetekben hoztak 20 %-t, viszont a gáz még ennél is jóvaé többet rallizott. Ezek a cégek előre eladjak a gáztermelésüket, így nagyon limitáltan profitalnak a megugró árból. Van esetleg olyan cég, ami ennel direktebb és jó lehet, akár kis pozi/spekulatív céllal? Gázosból ezeket(SWN,EQT, esetleg KMI) ajánlanád hosszabb távra?
köszi!
Financial Forecasts 2021. 09. 14. 16:47
Gázos cégek mit működnek szerintetek? nagyon nem akarnak a földgáz árval tartani, minimálisan sem. (most épp esik EQT meg SWN is), én azt gondfolva tartom őket, hogy ezzel lekövetem a gáz árát, ha már alapterméket nem veszek, de nagyon nem úgy tűnik
Financial Forecasts 2021. 09. 08. 13:11
https://www.portfolio.hu/befektetes/20210908/cathie-wood-szerint-sokaig-tarthat-meg-a-tozsdek-szarnyalasa-499724
te jó ég... te jó ég!! Ennek teljesen elmentek otthonról? nem tudom szebben betenni, na de ez... 
"A JELENLEG IS TARTÓ BIKAPIAC AKÁR 2038-IG IS ELTARTHAT A TŐZSDÉKEN.A Z-generációsok piacra gyakorolt erőteljes hatását példázandó, az év eleji short squeeze-ről beszélt a stratéga. Tulajdonképpen ezek az ezredfordulósok a növekvő vásárlóerejüknek köszönhetően, együttes erővel hozták létre a januárban kezdődött mémrészvény-őrületet, mutat rá Wood. Ez a dinamika segített abban, hogy az olyan könnyen érthető, közismert cégek részvényárfolyamai, mint a GameStop, az AMC és a BlackBerrySZÉDÍTŐ MAGASSÁGOKBA EMELKEDJENEK MINDÖSSZE NÉHÁNY NAP LEFORGÁSA ALATT."
Gyönyörű! :) fundamdentum nem kell, isten áldja a Z generációt!! :) 
Nem tudom hogy látjátok, de nekem nagyon stagflációra kezd hajazni a jelenlegi helyzet. pumpálhatjak befele már infla az eredménye, a növekedés a visszapattanas után nem lesz tartósan erős. (ellátási láncbeli problémák, munkaerőhiany, magas bérdinamika, stb)
Financial Forecasts 2021. 09. 07. 13:52
Tessen mondani Marinéni, szeretne fizetni, vagy nem szeretne fizetni? :))  azért fel kell tenni a kérdést.
ebben annyi a szanalom, hogy aki 2018/2019-ben fullhitelbe belevágta magat vett egy hazat/sorházat bármit bp-n, az most ül és dörzsöli a tenyerét, a forintot kihigitják, miközben fizetni ugye nem kell, az ingatlana értéke meg évi x %-t emelkedik... hát nem tuti biznisz? CSOK-al, és egyéb finomságokkal beturbózott habira beigért gyerekszammal az igazi :)))
így csinalhatunk lakhatási válságot, és a mostani 25/30 éveseket igy zavarhatjuk ki külföldre. grat fidesz, nem tudom ki irta h csak magunkkal kell foglalkozni, de ha ki kell menned külföldre mert magaddal meg az eleteddel foglalkozol, asszem félreállna a szája... vannak így pár 100 ezren.
Folytassák, kérem!!

friss hírek További hírek