Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bolton01 szerda, 11:04
Előzmény: #268959  gyula1971

Ez a videó Birmingham -ben készült :
https://m.youtube.com/watch?v=BtiZi6KyKiw
.
Te mennyiért vennél itt lakást, úgy őszintén?
Megkockáztatom, bizonyos városrészek, városok , országrészek teljesen értéktelenné váltak, az ingatlanok nem eladhatóak, max valami erősen nyomott, irreálisan alacsony összegért ...
gyula1971
gyula1971 szerda, 10:52
Mennyibe kerül egy négyzetméter lakás Európa nagyvárosaiban, a központban, euróban? Érdekességek: Svájc persze a legdrágább, de svájci fizetésekhez mérten nem drágább, mint máshol, Prága már drágább, mint Madrid vagy Berlin vagy Dublin, Budapest a nagy ingatlandrágulás, bő 10 év alatti triplázás után is az egyik legolcsóbb város, persze helyi bérekben számolva nem, de az árakat a befektetők (is) mozgatják, akiknek tökmindegy, mennyi a helyi fizetés, Lisszabont is felárazták, pedig ott is kb. budapesti bérek vannak. A kisebb brit városok lettek mára a legolcsóbbak szinte egész Európában, Edingburghben pl. szinte budapesti árak vannak 2-2 és félszeres bérek mellett, tehát feleannyiba kerül a lakás.
Which cities are the most expensive to buy an apartment in Europe? | Euronews
szieszta szerda, 08:39
Előzmény: #268939  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Hibrid forddal nincs tapasztalatom, de 2 ford galaxynk van. Egyik 410 ezer kilométerrel, másik 300 ezerrel.
Pistike12 szerda, 08:00
Előzmény: #268956  Vodafonelive
700 brutto az orszagos versenyszfera 730 a koz 754 a nonprofit. Orszagos. Bp kilog felfelé. De a KSHnal megyeszimten is vannak berek. Parom 6 honapot kersett munkat Bpen talalt 20 ev banki tapasztalattal... 
Vodafonelive
Vodafonelive szerda, 07:38
Előzmény: #268945  Pistike12
OFF.: Mi számít magasnak, ennyit nem adna meg a magánszféra mondjuk Budapesten?
.
(Hozzáteszem olvastam egy reddit posztban, hogy nettó 400-500e forintos irodai melót nem találnak Budapesten)
.
Pont ma lesz interjúm egy közszférának mondható cégnél, a ksh átlagbér (br. 790e ft) alatti összeget adják min. 1 év tapasztalatot kérnek, szakszervezet adja az éves béremelést, meglátjuk.
Firekiller
Firekiller szerda, 06:56

Tivadar, ez többet hoz mint az állampapírod, most kéne az újabb ingatlan ahogy azt szoktad írni! 
https://index.hu/gazdasag/2026/09/02/ingatlanpiac-hasznalt-ingatlanok-arengedmeny-teglalakas-panel-otthon-centrum/
slash
slash szerda, 06:44
Előzmény: #268940  Bandita
Az M7en rendszerint  a  Körösligeti híd előtt a 110es táblánál ott állnak a susnyásban a kanyarban a drága jó szíveim! hajnal 5kor.   
DavidCamp szerda, 06:41
Előzmény: #268947  Bandita
Nem.
slash
slash szerda, 06:40
Előzmény: #268948  capillatus
Megírtam hogy a NOKS dolgozók béremelése jogos. 
Hagyjuk a többit, ráflexeltem a témára nem érdekel már.   
DavidCamp szerda, 06:40
Előzmény: #268944  Freszelés
Németországban egyes cégeknél ez már 20 éve megvan! (pl.:Sparkasse)

Autó téma: A toyota a hybrid rendszer egyes elemeit adta át a fordnak. Így nem teljesen ugyanaz a hybrid rendszer a fordban és a toyotában. És ez pont a megbízhatóságban jelentkezik a toyota javára. RAV4 hybridünk van 5 éve. O km óta nálunk van. Évente egy szerviz, hybrid garancia 10 évig. Ennek ára évenként 50-70ezer forint közötti összeg. (Amugy lexus NX-et akartunk venni, de 1,5 évet kellett volna várni rá így maradt a RAV4.) Soha semmi gond eddig. Volt egy visszahívás ami egy szoftverfrissítés volt.
Használtan is inkább RAV4-et vennék vagy egy Lexus NX-et mint egy kugát.
slash
slash szerda, 06:39
Előzmény: #268944  Freszelés
Nem. Nem sajnálom tőlük. Az ököl pont te vagy amikor amikor "pusztuljon mindenki" hozzászólásokat írsz. 
Mikieger85 szerda, 00:24
Előzmény: #268934  tihamer
Ez a jelen állapot, azaz be van árazva. Kérdés, hogy van-e annyi eszük, hogy ennyi, illetve még tovább növekvő összeget gyilkoljanak le az államadósság kárára a költségvetésből.
capillatus kedd, 22:39
Előzmény: #268898  slash
Nagyon vakon vagy az egész eszmefuttatásoddal. 
A tüntetés tervezete a NOKS dolgozók miatt lenne akiknek a bére a minimálbérhez vagy a garantált bérminimumhoz van rögzítve, nem az igazgató helyettesek fizetésével van a gond.
De a fire életmód (definíciónak olvass utána) és a 4 hónap szabis elméleted is sületlenség. Melyik naprendszerre vonatkozóan számoltad ki az 50 napra ezt? Földi órában nem jön ki nekem.
Bandita kedd, 22:31
Előzmény: #268946  Bandita
Itt is kérdezem: kaszinók még mindig nem adóznak?
Bandita kedd, 22:30
Előzmény: #268945  Pistike12
Finanszírozás drágult, mert ugye én/mi mikro kkv-k csaltunk.
Eu-s pályázatok kifizetése április óta stop, szeptember van.
Zsenik. 
Pistike12 kedd, 22:09
Előzmény: #268943  Mikieger85
Nem tudom, de hatalmas politikai hiba tortent. Nezegetem az FBt. A fidesz a hatterbol hergelo kampanyt folytat sikeresen az online terben az erintettek koreben az elmarado igeretek miatt.
Gyakorlatilag beruhazas nincs, a versenypiacon a foglalkoztatottsag csokken, a kozszfera es a nonprofit szektor bere magasabb mint a maganszektorban es a foglalkoztatottak szama no, a vilagbsn a hozamszint no, az olaj es gaz ara magasan, az allamadossag no, a hiany nagy, a fidesz felmeno rendszerben bevezetett programjai elesek es ezer milliardos nagysagrenduek, az auto ipar nincs topon es nem is lesz a kov 5 evben es geopolitikai haboruk vannak... 
Nem nez ki jol. Nagyon nem... 
Mikieger85 kedd, 21:50
Előzmény: #268931  Pistike12
Közalkalmazottak létszáma és fizetése emelkedik, hogy lesz ebből olcsóbb állam?
Atti kedd, 20:54
Előzmény: #268920  slash
Mégis mi tart vissza, hogy rendőr legyél?
Jelenleg 57 éves korig lehet rendőrnek jelentkezni.
56 évesen mehetsz nyugodtan.
Ez biztos annak a jele, hogy kékeknél minden rendben van.
Hajrá.
z0li23
z0li23 kedd, 19:51
Előzmény: #268939  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Nekem nincs ilyen autóm, de tetszett nekem is ezért olvasgattam fórumokon. Azt találtam ebben a témában, hogy a váltó és az aksi nem ugyanaz, mint a Rav4-ben. Akik a Kugát választották utólag megbánták, hogy nem a Rav4-et vették. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek