Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bandita csütörtök, 20:40
Előzmény: #266579  N0MAD
Szóval itt valami nagyon el lett rontva. 
N0MAD csütörtök, 20:37
Előzmény: #266577  Bandita
ismerőst elhívták óvodába gyerekangolt tartani, amit ha nem francia lett volna biztos Alain Delonról neveznek el.
Azt mondja óvonők cigiztek az udvaron egyik gyerek bemutatott egy arcon pörgő formagyakorlatot, egyik: 
Hát én össze nem szedem, gazdag kis szar, xy autóval hordják az oviba.
másik: ja elkényeztetett kis  izé, majd megtanulja!
az elit helyek margójára. De mindenki mosolygott amikor a záróbemutatón ment a tedd a piros labdát a kék dobozba angol megértése.
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 20:21
Korrupt földhivatali ügyintézőt tartóztattak le, két ingatlanost pedig kihallgattakAz ügyészség szerint az ügyintéző hét éven át vitt fel hamis adatokat a közhiteles ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisába.
https://hvg.hu/itthon/20260702_letartoztatas-korrupcio-foldhivatali-ugyintezo?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2x
Bandita csütörtök, 20:13
Előzmény: #266571  FR73
Hahahahha
Akkor nosztalgiázok tovább.
Nekem általánosban, 1 hét kemény lázas betegség után visszaesve, amikor matekdolgozat várt, a kérdésemre, hogy nekem is kell, ezt pont múlt héten tanulták? Jött a válasz, hogy persze, neked menni fog, majd kitalálod.
És nem kellett baszakodni levezetéssel, nem az volt a lényeg.
Amúgy jelezném, már óvodás korban kezdődnek a gondok, mert annak sem gyermekmegörzőnek kellene lennie. 
Persze vannak "elit" helyek, a tömeg meg butul. 
És akkor a felhozott kínai példa, érdemes megnézni, ott hogy zajlik egy nap az óvodában. 
N0MAD csütörtök, 19:34
Előzmény: #266575  Bandita
szép időszak volt!
Mint a viccben, apróhirdetés: Magánoktatást vállalok, angolórát adok-veszek.
Bandita csütörtök, 19:13
Előzmény: #266574  N0MAD
Hahahaha
Nekem anno az angoltanárnő (oroszból átképzett) egyenesen drukkolt, hogy ne sikerüljön a Rigó utcai nyelvvizsgám idő előtt, emiatt érettségizni kelljen nála.
Nem nyert szegény, de nem az ő érdeme.
N0MAD csütörtök, 18:27
Előzmény: #266572  Freszelés
nekem a kedvencem volt felelésnél: na mit vettünk a múlt órán. Nemtom.
Mostani fejemmel hozzáteszem nem nálam van a napló és a múlt hét óta volt pár egyéb órám is amin a tanárok azt hitték csak az ő tárgyuk létezik. Szóval nem tudom mit vettünk a múlt órán ha esetleg érdekel mit tudok azt kérdezd.
De nem az érdekli hanem hogy ő elég fontos e.
greenman76
greenman76 csütörtök, 18:09
Előzmény: #266567  Second Wave
Leginkább tudatos volt, de ez csak általános isolában lehet megtenni. Gimiben mindegyiket tanulni kell, de már ott is csökkentett óraszámban, majd 11. -ben kötelező választani egyet emelt óraszámban. Technikumban komplex természettudomány néven van egy tömör gyönyör 9. ben, majd 10 -11. -ben csak egyetlen!! természettudományos tárgy.Ölik meg a gimiket és terelik a gyerekeket a technikum felé, vajon miért...?? Jelszó: Ne gyondolkozz, dogozz!
Freszelés csütörtök, 16:50
Előzmény: #266571  FR73
matekból egész jó voltam valamikor, a táblánál megoldottam, de.. "de nem így tanultuk az órán"... és fintorgott a tanárnő. meg hogy hogy tanultuk. úgy oldjam már meg. nem tudtam. mert nem figyeltem és valahogy máshogy oldottam meg. a részletekre nem emlékszek, de ez belémégett. nagyon igazságtalannak éltem meg. amúgy nem, nem rossz levezetés hozott jó eredményt, hanem egyszerűen csak más úton haladtam. és nyilván lassú voltam, mert rögtönöztem. :D mindegy. azért ember lett belőlem. 
FR73 csütörtök, 16:46
Előzmény: #266567  Second Wave
A módszertannal van baj rendesen. Gyerekemen láttam pl  matek oktatás borzalmait. Még általánosban, szöveges feladatot simán megoldotta. De elmarasztalták, mert nem tudta felírni a megoldási tervet. Érted, vazze? Margit, normális? Vazze azt kellett otthon gyakorolni, hogy ne bassza el a megoldási tervet. Mert értette a feladatot, ki tudta számolni, az eredménnyel nem volt baja.
A matek egy k egyszerű dolog, ha felfogod a feladatot, akkor már a siker fele meg is van.
FR73 csütörtök, 16:37
Előzmény: #266565  Freszelés
Gratulálok.
Én kaptam már munkát interjú nélkül, igaz, aki beajánlott, abban bíztak. Mondjuk ott az kellett, hogy épp üresjáratom volt, és sürgős volt nekik. 3 hónappal kezdtünk, aztán kb 1 hónap után már full time plusz egy év lett belőle, aztán csak automatikusan hosszabbodott.
DaGi csütörtök, 15:27
Freszelés csütörtök, 15:05
5 perccel ezelőtt a másik helyről is jelezték neki, hogy felvennék. gyakorlatilag néhány munkanap volt az egész átfutása. úgy tűnik a (köz)intézmények tudnak gyorsak lenni - ha akarnak. :D
Second Wave csütörtök, 14:56
Előzmény: #266564  greenman76
A kor válasza erre a fizika - biosz - kémia összevonása volt, ami értelemszerűen meghatározza a korszakos gyerekeknél, hogy reál továbbtanulást nemigen fognak választani, mert mire; a tárgyat sem nem szeretik, sem nem ismerik. Hogy menjen mérnöknek, mérnök-tanárnak, vagy fizika tanárnak, aki ennyire fogalmatlan a felsoroltak valamelyik ágához.
Azon néha elmélázom, hogy a tantárgy összevonás a tudatos leépítés része volt-e, vagy csak válasz a tanerő hiány kihívásra.
Freszelés csütörtök, 14:53
Előzmény: #266565  Freszelés
ja és szerdán (azaz
Freszelés csütörtök, 14:52
Megerősítem a nagy tanárhiányt.. feleségem mat-fiz szakos és a fiatalabb korosztályt erősíti: Csütörtök este 11-kor elküldte a jelentkezést, pénteken hívták, hétfőre interjú, itt helyben már megpendítették hogy, szerdán ~ajánlat.
Mondjuk már ~10 éve is jeleztek vissza neki úgy, hogy "megkaptuk az emailt, megvan a végzettsége, fel van véve ha gondolja" - se interjú, se semmi.
Sokatlátott nagyvilágbankipróbált, többnyelvetbeszélő szoftverfejlesztőként elkerekedett a szemem ettől. Amikor jól ment a piac se volt ennyire jó a helyzet.
greenman76
greenman76 csütörtök, 14:17
Előzmény: #266561  berlini
Való igaz, sokkal gyengébbek a most jelentkezők, már aki jelentkezik, de szerintem azért nem ennyire vészes a helyzet, én legalábbis nem ezt tapasztalom. Inkább a reál szakos tanárok kiöregedése az igazán nagy veszély, mivel átlagéletkorukat tekintve már jócskán az ötvenes éveikben járnak. Ki fog itt majd természettudományos tárgyakat tanítani kb 10 év múlva...?? De ezt is könnyen és frankón megoldják, ahogy eddig is tették, leviszik az óraszámokat, nem kell annyi tanár....
N0MAD csütörtök, 14:15
Előzmény: #266558  greenman76
hát ja, a fidesz korszkban akkora liberalizmus volt hogy funkci analfabéta lett a gyerekek nagyrésze saját negatív rekordjainkat évente megdöntögetve
N0MAD csütörtök, 14:14
Előzmény: #266557  Goldstein17
igen, sikerült direkt félreértelmezned, ez igaz.
berlini
berlini csütörtök, 13:52
Előzmény: #266560  greenman76
ez sajnos nem csak az informatika oktatásra igaz.
Már több évtizede nincs elég jelentkező a reáltágyaknál a pedagógus karokra, miközben a humánszakokra sokszor tizszeres.
Igy oda mindenkit felvesznek.
Matek szakra olyat aki mindig is utálta az egészet és bemagolta, hogy ne bukjon meg.
Hogyan tudná ő a diákoknak az anyagot jól érthetően átadni?
A saját ellenérzéseit hozzáállását igen. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek