Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
ehh kozgyules tarsashazi alapito okirat modositas szavazgatosdi es az egyeb szabalyozasnak megfelelelo kialakitas 12 nm es szobak onallo szellozesu ablakos konyha onallo futeses vizesblokk stb vagy hogy a fenebe megy a pince lakoingatlanna minositese ilyet meg nem csinaltam es nem is fogok nem egyszeru de nagy love van benne ha valaki vegigtolja az egesz procedurat szerintem jobban jart volna a fejleszto ha szetdartabolja 8 egysegge kozos folyosokkal ugyvedi hasznalati megosztasi szerzodessel es egyenkent adja el a lokacio jo a kis lakasra vagy egyeb helyisegre igeny mindig lesz a Vi kerbe
az ilyen pinceknel a fofo bajom mindig a vizesedes ezt a temat mar berlinivel vagy 1000 szer leragtuk mar itt a forumon a viz es a pára a ket kemeny dolog. kerulendo. par hete voltam ujlipotvarosban es lattam egy antikvariumot a tatra utca kornyeken lehettem, meg le is mentem a pincebe utcafronti csak azert hogy beleszagoljak a levegobe es erzem e a dohos aporodott pinceszagot? erdekes modon nem ereztem. namost vagy komolyan atvakoltak nehezlemezzel kibeleltek elotetfalaztak vizmentesitettek ami eleg draga vagy maxon megy a szellozteto vagy passz a pince az pince
azert ez nem munkasszallonak nez ki viszont az ilyen steril kepek nekem mindig gyanusak nemelyik a felujitas utani kozvetlen 0 km es allapotot mutatjak es a valosgban meg elkoszolodott falak rumli napi hasznalatbol eredo serult hidegburkolatok stb viszont mire gondolhatott a kolto? a fejleszto minek csinalta meg ilyenre? van Airbnb engedelye egyaltalan? ha van miert nem irja be nagybetukkel a hirdetesbe az ember pofajaba tolva hogy ez egy mukodo uzleti modell? amugy a fene se erti miert nem minositettek at raktarbol lakassa ha oly egyszeru lenne passz
https://www.youtube.com/watch?v=HMjGPr-KaDY Eladtam a Szigetet, és Michelin-csillagos éttermet építettem – Gerendai Károly | Sziget, CostesCégépítők Podcast mostanaban ilyeneket hallgatok melo kozben nem kisgrofo bunyos pityut roppant erdekeses nemely ceg novekedese a szervezes az iranyitas a vezetoi hibak stb ha erdekel a sziget hogy indult meghallgathatod az alapitotol erdekes riport nekem tetszett
Ez hűlye, a társasház lakók kinyírják a munkászállóját meg a hosteljét. Ezt írja a csávó: de minden feltételnek megfelel ahhoz, hogy átminősíthető legyen lakásnak, irodának vagy szálláshelynek. Akkor miért nem csinálja meg a mókus?
nekem 8 mi lesz van hol laknom szep rendezett modern korulmenyek kozt viszont az oregeim dugig ulnek ingatlanban nekik nem mindegy mikor kellene kiszallniuk az egyik egy uzlethelyiseg es most megy a vacilalas eladas vagy kiadas egyenlore csak van parlagon ha kiadas mellett dontenek lehet hogy Laci bá' par kerdesem lesz hozzad a berbeadassal kapcsolatban abban profi vagy
Törölt felhasználó2025. 10. 30. 12:16
na ilyet se lattam meg https://ingatlan.com/34994080 200 millas pince Budapest VI. kerület, Király utcaEladó tégla lakás jo hatalmas de attol meg pince
akik korrekcióra vágynak azok többségében a kis érdekérvényesítő erővel rendelkezők korrekció egyszer lesz valahogy, valamekkora de egyáltalán nem azért mert sokan imádkoznak érte
persze hogy nem tudhatom biztosan hogy mi volt a háttérben nem is lényeges, mivel volt kéznél cserejátékos, két nappal később megtörtén vele az aláírás nagyon hasonló feltételekkel, mint ahogy a visszalépővel tervezve volt ennek már kicsit több mint egy hónapja mindenesetre azt láttam, hogy full gyakorlatlanok és reménytelen helyzetűek fantáziáját is tupírozza a fityisz ezekkel a tömény faszságokkal ahogy szokta
Törölt felhasználó2025. 10. 30. 11:57
fel szemmel hat azé' csak csak figyelem a Bp lakaspiacot fokepp a garzon kismasfeles vonalat. brutal ami volt. viszont a kalmar kantinban mar emlegetik az ujabb megcsomorlest kifujt a lendulet. nos ha ez igaz a mostani napokban bejelentett tamogatas az elso lepes es par heten belul johet az ujabb konnyites egesz a valasztasokig egyre ujabb es ujabbak. a cel szvsz a lufi kidurranasanak a megakadalyozasa de hogy utanna mi lesz? illene mar egy korrekcio
"Ha elmegy egy független hitelközvetítőhöz, az annyival rutinosabb lett volna, hogy belekergeti a vételi szerződésbe, és a fizetési határidő előtt 10 nappal szól neki, hogy akkor kellene egy combos életbizti. Pont lehet is nála kötni. Legalábbis az előző bumm idején ez a játék ment, gondolom hallottál róla. Iszonyat pénzt kerestek ezzel a trükkel a hitelközvetítők."
Rutinos? Inkább egy csaló g...i. Kb. mint az ingatlanosok trükkjei!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link