Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ha van benne eleve egy 6 millió Ft mozgástér, akkor miért nem bízol meg egy értelmes ingatlanközvetítőt? Akkor talán lesznek jobb fényképek és alaprajz is.
Törölt felhasználó2025. 10. 09. 11:17
ismét egy szép példáját látjuk az ingatlanpiacból való mentális nyereség szerzési kísérletnek . jelentkezik valaki aki úgy tűnik mintha valami használható tanácsot várna mert elakadt aztán kap ilyet olyat mindet elhárítja mert minden részletet már több oldalról is körbejárta mindent ellenőrzött is így nem véletlen, de neki van mindenről jobb elképzelése, ami objektív is . jó és kiváló de egyáltalán nem ismeretlen játszma
Szerintem a felujítandóval is bibi van. Családi házak a 2. Kerületben felujítandók mennek 1 mft os négyzetméteráron. És ugye ott még kert is van hogy mást ne is írjak. Bár most elmebeteg ez a piac de szerintem ha 60 nál többet kapsz érte az már ajándék.
Szerintem is túllövöd az árat...az ott lakók ismerik a környéket és annak utolsó 10-15 év változásait, lakossági összetételben valamint ismerik a lakóparkot és a ház gondját, problémáját.
lemaradt az 5. pont . 5. várj türelemmel amíg a lakás eladja egy hirdetés közbeiktatásával saját magát . így kerek javasolt a technológiád kérdés: mi a a fene lehet az amit értékesítőnek neveznek? ez lenne az aki csak útban van?
Szóval ez a terasz kb. 200 ezer Ft. Ok, legyen 300. Szerinted meg ér 7,5 millió forintot. Itt a bibi. Egy földszinti utólag? lerakott pár hideg burkolólap nem azonos értékű egy emeleti erkéllyel vagy loggiával. Nagyon nem!
rendben. igyekszem :o) h jól csináljam. amúgy egy hete még 72 milláért hirdettem pont a felújítás kts-e miatt amit én 6 millára gondoltam. ezt elengedném amúgy :) tehát 72-ért odaadom bárkinek.
nincs ennyi időd? mire? amit leírtam öszz kb 12 óra időigényű max több millió haszonnal járhat . tényleg igaz megint az ezeréves Parkinson törvény (saját szavaimmal kb így): minél nagyobb összeg sorsa a téma annál kisebb a vele kapcsolatos alaposság
amúgy úgy jött ki h 20,59 m2 osztva 2-vel az 10,295 m2 + 58 m2 az 68,295 m2 és ezt megszoroztam 1,12 mFt/m2 árral, ami egy új építésű ilyen lakás pest megyében (nem budapesten!!!) az 76,49 milla plusz a beálló 1,6 milla, így jött ki a 78 milla. azért pest megyei és nem bp-i ár, mert ezzel kompenzáltam azt h felújtandó, amúgy ha bp-i átlagárral szorzom, akkor 84,3+1,6 =86 milla. az új építésűek mind 1,5 -ért hirdetve tároló és beálló nélkül bp-en. itt meg mindent is kapna a vevő, csak fel kell újítani belül, ami mondjuk kerülhet 6 millába? nem tudom.
1. Ingatlan.com hirdesd 2. Képpel hirdesd, ne smucigoskodj. Hivj fotost. 3. Egy n+1es 20ev+os felujitando lakast akarsz eladni a XXban FOLDSZINTEN cca 80mert. Ennek a felujitaskonyhaval minimum szinten 8m ft, tehat 86m ft. 4. Tisztazd le a szoveget a hirdetesben ertelmesre, lenyegretoroen. Azert nem viszik mert nem jol hirdeted es Draga.
értem a módszert, de nekem erre nincs ennyi időm.viszont a környéket be fogom szórólapozni, főleg a paneleket, mert kerületen belül tényleg sokan kedvelik ezt a lakóparkot és szeretnének idejönni.alapvetően volt is a parkon belül érdeklődés 3, de soknak tartották a 72 millát is :)illetve h nem kell a beálló, sem a tároló ...sztem belül modernizálni kell és követ cserélni, a gipszkartont is javtani kell, a konyha nem gépesített, a csempe nem divatos, ilyesmik. tehát költeni kell még rá.most zsúfolt, sok a bútor. ez a link: https://www.zenga.hu/ingatlan/elado-teglalakas-budapest-xx-kerulet-pacsirtatelep/8706649
igaz! a minimálár az 1 milla per m2. alapvetően 78 milláért szeretném eladni az 58 m2-es lakásom pesterzsébeten, ami a xx. kerület. még csak most kezd el fejlődni.
a lakás 100%-on plusz a terasz 50%-on számolva 65m2 (kicsit több). a bp-i átlagár 1,234 mFt/m2 tároló és beálló nélkül (hasonlóan számolva, tehát lakás plusz terasz vagy erkély).
58 m2 a lakás és 2 szobás, amerikai konyhás nappali, kamra (ezt gardróbnak használom), előszoba, közlekedő, kazánhelyiség, fürdőszoba káddal, külön wc kézmosóval, terasz 15 m2 közvetlen kertkapcs, szép gondozott park, redőnyös DNY-i, a beálló a zárt parkon belül, a tároló 5.5 m2 török flóris alsó határ út sarkán van
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link