Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 13:38
Előzmény: #256419  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 13:37
sityaki 2025. 09. 12. 13:26
Előzmény: #256413  Törölt felhasználó
A hazai címem a 12. ker., és számos emberrel, szomszéddal alálkoztam arrafelé. Olyanokkal is, akik öntömjénezés nélkül is meglehetősen sokra vitték. Persze olyanokkal is, akik ezt nem tudják megállni. Stílust nehéz csiszolni.
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 13:00
Előzmény: #256416  Törölt felhasználó
nagy geci vagyok mi? :DD
 kapitalizmus van
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 12:59
Előzmény: #256413  Törölt felhasználó
" "a masik a fiatal kicsi vagyonnal rendelkezok makik magukba feccelnek es minnel tobbetz akarnak kerseni havi szinten"
A mindent magára költő, megtakarítani nem képes réteg nagyon széles, az öngondoskodás sajnos még mindig alacsony szintű."
--- 
na jo de bazzzzmeg :) en itt a topikokon edzodok sok eve  havi jovedelem es vagyoni helyzet alapjan a 9-10 decilisek kozt :D
szerinted ez nincs hatassal a penzugyi gondolkodasmodomra ? :))
 tucskok meg csak eljenek carpe diem majd orokolnek egyszer ugyis es lesz kik kezebol kicsavarni az ingatlanvagyont  remelem sok szemelyikoplcsont vesznek fel addig maguk elott gorgetve hogy minel elobb eladjak a nagyi lakast :DD
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 12:54
Előzmény: #256410  TozsdeMagus
Ezeknek az embereknek az állandó felemlegetése sikeresen elhiteti a tömegekkel, hogy nem is érdemes megpróbálniuk, hiszen nincs rá esélyük. Ez gyakorlatilag egy méreg, amit az ellenzéki szavazók bőkezűen adagolnak egymásnak, sőt, még élvezik is. 🤷🏻‍♂️
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 12:51
Előzmény: #256411  N0MAD
akkor is jobb a legrosszabbol kiindulni a havi netto 150k evi 1.8 bol.  Tul sok helyen latok klima hirdeteseket es nem csak az egyeniek nyomjak a nagy cegek is akarnak harapni a piacbol egy szep szeletet. Kaszaboljak egymast rendesen. Jo kis arversenyt latok a hirdetesekben es kombinaljak a keszulek eladast par napos  beszerelessel
Mindegy en nem lennek most mar foallasban klimas egyeniben tul kockazatosnak tartom, kiegeszitonek sokadik papirnak jo lenne. Most hogy lementek a kanikulak vegre mibol fog elni a kezudo klimas? 
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 12:49
Előzmény: #256397  sityaki
"Minden hozzászólásod végére jut egy rövid "vörös farok" :-)))"
Egy? Én eddig ötöt számoltam, de még többen nem olvasták. 😂
csakegymelos
"a masik a fiatal kicsi vagyonnal rendelkezok makik magukba feccelnek es minnel tobbetz akarnak kerseni havi szinten"
A mindent magára költő, megtakarítani nem képes réteg nagyon széles, az öngondoskodás sajnos még mindig alacsony szintű.
J0hnnyEnglish
Nem, bizonyos képességek, jó mindset és jó döntések kellenek hozzá és akkor tényleg nagyon jól lehet Magyarországon is haladni, ezt látom családi, baráti körben, de még a szomszédaimnál is.  Az unokatestvéreim körében nincs senki, akinek ne haladná meg többszörösen a nettó vagyona a szüleiét. De ez alapvetően két dolognak köszönhető: a kapitalizmusnak és annak, hogy általában vállalkozók, vagy a legjobban kereső alkalmazottak körébe tartoznak. 
N0MAD
Ezekkel az el nem hangzott butaságokkal csak a magadfajtákat hergeled. 
N0MAD 2025. 09. 12. 12:41
Előzmény: #256410  TozsdeMagus
na igen, a nulláról indulás fogalmát érdemes tisztázni, mondjuk ádi önállóan még lehet el se indult :D
N0MAD 2025. 09. 12. 12:39
Előzmény: #256409  Törölt felhasználó
Két telefonhívást ajánlottam.
Nekem olyan mesélte akinek elhiszem, a klímásvadászat elég sokáig tartott miután az egyik helyen a klímás véletlen benttfelejtette a számlát a papírok közt. Miután másik helyre megvette magának ő is olcsóbban.
Nagyon alap hogy többet fog a klímán mint a munkadíj. Nyilván, ha nincs felszerelés akkor a tisztítgatás megy, az ügyfélkör és hogy megtaláljanak ki kell alakuljon. De nem nulláról indulsz, ismeretséged az van. És nem űrhajótudomány az eddigi munkáidhoz képest, sőt.
TozsdeMagus
TozsdeMagus 2025. 09. 12. 12:36
Előzmény: #256405  J0hnnyEnglish
Matolcsy Ádám???
Száraz István?
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 12:33
Előzmény: #256408  N0MAD
ehez nem ertek ez van nem vagyok klimas
majd akkor vitazok a tudom hogy igazam van most passz
annyit tudok nalam 2 klima van bent a garzonomba kineztem a tipust Fisher 6 ev teljes koru garancias ennel csak a Fujitsu lett volna dragabb 10 ev garival. ajanlottak egy klimast a haveruk elmondtam neki milyen konkret tipust mekkora teljesitmenyut mennyiert tudok vennia netrol rendelve.Van e jobb ajanlata? kb 6 % al olcsobb arat mondott ha o hozza a kedvezmenyere.  Ez tobb eves sztrori
N0MAD 2025. 09. 12. 12:24
Előzmény: #256406  Törölt felhasználó
A telepítés ára az csak az adjunk nevet a gyereknek, a klímaberendezésen szakítod a javát.
Tegyél egy próbát, találj olyan klímást akinek azt mondod ismeretlenül hogy megvetted te a klímát tegye fel, fizetsz 150-200at. 
Nem lesz aki elvállalja.
Majd hívd fel a nagykert hogy megvan a vizsgád mindjárt jön a papírod róla, mekkora kedvezményt kapsz a listaárból?
40+% alapból.
Szólj ha tévedtem.
N0MAD 2025. 09. 12. 12:19
Előzmény: #256404  slash
igen, a társadalom alja vagyunk, de legalább a magas lónak van kibe törölni a lábát annak akinek minden egyes kommentben szükséges leírnia hogy eszméletlen magas iq-t hagytak rá végrendeletileg, egy földreszállt szuperman, gazdag és minőségi életet él, nem is beszélve a genetikai iq-ról.
Mindegy, elégedjünk meg a helyzetünkkel, nem lehet mindenki eszméletlen magas iq-t örökölt  földreszállt szuperman, gazdag és minőségi életet élve.
Nem is beszélve a eszméletlen magas iq-ról, a földreszállt szupermanségről, és a gazdag és minőségi életetről.
Mintha a szomszédok gáborgáborja ereszkedett volna közénk szoci prolik közé!
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 12:17
Előzmény: #256403  N0MAD
jol irtam
 60-120k a klimatelepites ara 1 db ha tobb megy egy csaladihazra mas a matek ebben benne van 1 fal attores es 3 meter csovek madzagok tartokonzol tiplik stb, rez csovek toldok kommunikacis tap vezetekek ez a gephez jar ha nem kell toldani es kondenvizelvezetes
ez a szerelesi dijbol minyusz kiadas a szakinak
legrosszabb scenarioval szamolva is szerintem havi 150 k bejonne atrlagban nyaron sok telen semmi es a karbantartasok puceralasok
az a heppem mindig a legjobbat remelem es a legrosszabbra szamitok ezert ez az alabecsult osszef
lattam mar par frissen vegzett mestert aki azt hitte most aztan milliomos lesz mert letett egy okj papirt es ott alt megrendelesek nelkul 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 09. 12. 12:04
Előzmény: #256375  Törölt felhasználó

Az én generációm és közted van 20+ év kb. Nekem nem kell semmit előadnod, én a  kis pénz kis foci elvét  űzöm (még) ez van.
Én elhiszem, hogy szerinted könnyen megy a 2 perc alatt való meggazdagodás csak vállalkozónak kell lenni, csak az élet nem ezt igazolja vissza.
Erre úgyis azt fogod mondani, hogy rossz körökben forgok - lehet - de azért megnézem hány 30-évesnek van 3-4-5-6+ saját lakásból álló portfóliója, úgy, hogy a semmiből indult.
Az ingatlanportfóliómban én tökéletesen elégedett vagyok, hogy 5 millió forint tőkéből 1 éves tőkeáttétellel majd vásárlással jelenleg van egy 20 millió forintot érő telkem.
slash
slash 2025. 09. 12. 12:04
Előzmény: #256401  N0MAD
látod milyen szar nekünk? IT alkalmazott? hánynom kell magamtól.  eljutok a tengeremhez, belehányok .. de addig ma du belehányok a medencémbe csak jussak már haza ebből az alkalmazotti létből..:-)
N0MAD 2025. 09. 12. 12:01
Előzmény: #256398  Törölt felhasználó
"havi 2-3 munka hozzon netto 150k atlag"
Ezt mondjuk nem értem, de amelyik klímás nem keres ennyit egy délelőtt az nem kelt fel.
80-100 a munkadíj és minimum 40% árrésük van a klímaberendezésen. De gondolom ezt tudod, azért írtad le, csak lehet napi két-három órát akartál írni.
slash
slash 2025. 09. 12. 12:01
Előzmény: #256398  Törölt felhasználó
Mindenképp javaslom a klimás papirt nekem csak két klimám van de idén elreppent ezer euró klimákra. 
N0MAD 2025. 09. 12. 11:58
Előzmény: #256395  Törölt felhasználó
:D

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek