Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 02. 09. 10:23
Előzmény: #239539  N0MAD
Kiegészíteném: kellene egy , WannabeLeanFire/BlockHouseFlatsBusinnes/Csok:LifeBasedOnChildren
Felhasználó is az ósszefüggések megvilágítására. 
Szerintem megérne egy saját topikot is ahol ezek a felhsználónevek megbeszélhetnék a dolgikat, esetleges disszonanciakat.
Én tuti olvasnám.
N0MAD 2025. 02. 09. 10:14
Előzmény: #239535  Törölt felhasználó
Jaj de jó, hiányoztál.
Ha a panelbiznisz kimarad akkor két néven fogod tolni az elköszönéseket?
Menő lesz. Esetleg csinálj egy WannabeLeanFire felhasználőnevet is, higy elkülönüljenek a témák.
csald10 2025. 02. 09. 10:12
Előzmény: #239533  Törölt felhasználó
Egy nárcisztikus szélkakas vagy. Senki nem kérte, hogy bármilyen tanácsot adj bárkinek. Mégsem tudod visszafogni a közlési kényszered. Fogadkozhatsz most bárhogy is a jövőben is tele fogod szemetelni a fórumot a vége hossza láthatatlan meglátásaiddal. Már csak amit a fórum leírsz vs teszel szigorúan a hozzászólások tekintetében, - nem a tartalmára gondolva - az teljesen elhiteltelenít téged.
N0MAD 2025. 02. 09. 10:12
Előzmény: #239530  Törölt felhasználó
“ és ne soroljam mennyi 3 gyereket ruházni etetni iskoláztatni.”
Hát havi 350, minusz a két felnőtt megelhetése, minusz rezsi, minusz autó, nyaralások, ilyesmi.
Nem lehet az olyan nagyon sok, sőt.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 02. 09. 10:10
"mert látom mennyi gondosz írígy és rosszindulatú ember van a fórumon" - ezért kár volt újra regisztrálni, képtelen vagy a lényeget kiszűrni és megint tolod telibe a kretént.
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 10:08

Csináltam egy izomman es accountot , hogy jobban beazonosítható legyek panelbárót hanyagoljuk
De nem fogok ide írogatni folyamatosan és okosítani a népet.
berlini
berlini 2025. 02. 09. 10:07
nem tudom, hogy leszünk meg a segitséged nélkül, de abban biztos vagyok hogy hiányozni fognak a hozzászólásaid. 
Megmosolyogtatók voltak.
A naivság, nagyotmondás és a tudatlanság keveréke.
Az arányok mindig kiszámithatattlanok voltak.
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 09:59

jav :gondosz=gonosz
Na léptem innentől kezdve semmi hasznos infót lakással kapcsolatban nem írok ide tényleg komolyan gondoltam, hogy nem vagyok hajlandó senkinek sem tippeket adni . Így is hülye voltam ilyen rosszindulatú embereknek tippeket adtam hitel banki témakörben lakás vétel típus , lakó kiválasztás kezelés ügyben.
Konkurenciát teremtek ezzel magamnak egy rosszindulatú társaságban
Tisztelet  a kivételnek , mert volt egy két jófej is, de egy kezemen meg tudom számolni mennyi ( slash  te köztük vagy miért? mert mindenki poziból beszél neked van valamid (befektetési ingatlan) akinek van   valamilyen és nem egy lecsúszott lúzer  az rögtön nem olyan rosszindulatú)
MIt tehetek én róla FR73 is fele annyit sem ért el mint én? Hogy ő a tőzsdét választotta és tőke áttétel nélkül nincs akkora sikere mint nekem az ingatlan piacon? Ő is választatta volna ezt az utat mégis itt ekéz de a többi a Pisti még rosszabb ő feltehetőleg egy albérletes lúzer srác  ő van  meg a többi legjobban kiakadva rám
Legyen is Zéró tippet segítséget kaptok zérót esélyetek se legyen kitörni !
slash
slash 2025. 02. 09. 09:53
Mester, nyugi. Van vagyonod van pénzed, jól és sokat hajtasz melózol! Nem kell fosni, megoldod! Nincs itt rosszindulat meg irigység csipkelődés van azt meg nem kell felvenni. 
slash
slash 2025. 02. 09. 09:51
Előzmény: #239524  szieszta
Hát igen. 
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 09:51
Előzmény: #239488  FR73

Izommanújra=Panelbaro   ezen a néven újra reggeltem, na de nem azért , hogy ide folyamatosan írogassak és okosítsam a népet frászt..
Azért töröltem magam, mert látom mennyi gondosz írígy és rosszindulatú ember van a fórumon és picit elegem lett. Ilyen embereknek zéró segítséget tippet akarok nyújtan zérót!  Nem akarom, hogy vissza kereshető legyen a fórumon miből mit vettem hogy csináltam hogy építettem fel a vagyonom  nem akarom hogy lássátok milyen ingatlan típust vettem milyen bankhoz kell fordulni és mi fogadja el a lakás kiadásokat mint bevétel , hogy kell a lakókkal a szerződést megírni milyen feltételekkel dolgozom velük  egyszóval semmit sem akarok innentől kezdve megosztani hagy legyek én is egy kicsit gondosz veletek ha már ilyen jófej a csapat.!;-)
Egyébként meg FR73 neked sincs igazad  8 éve mindösszesen egy 10 mft csok és 10 mft csok hitellel vettünk egy sorházat és önerőt is tettünk bele. 3 gyereket vállaltunk érte és az ára jelentős a párom 4 éve már dolgozni sem tud\akar de az az igazság annyiszor van betegség is főleg  ősztől tavaszig, hogy  nem is igen volna ilyen feltételekkel megfelelő munka számára ergo még ez a kapott összeg is simán mivel nem tud dolgozni kiesett a családban ez a 20 mft a 4 év alatt és ne soroljam mennyi 3 gyereket ruházni etetni iskoláztatni.
A többit mind saját önerőből és piaci hitelből teremtettem elő igen volt egy 7 mft os panel amit örököltem na és?  ha ez nem lett volna fele ennyim lenne az is tisztes összeg .
De mondom veletek felesleges bármit is megosztani még a végén kiokosodtok és viszitek valamire!
Ilyen emberek esetén azt akarom "NE VIGYÉTEK SEMMIRE"  ott legyetek a pocsojába továbbra is és béreljetek hasonló emberektől lakást! ;-) Az pedig hogy annyim van amennyi igaz 10 perc alatt a lakások hirdetési árát megnézheti bárki nem kell nagy ész beárazni aktuálisan egy ingatlan portfóliót.
Hitelemre meg van rengeteg számos lehetőség játszi könnyedséggel kiváltom vagy akár ki is fizetem ez a jövő zenéje de hogy hogy mit milyen bankkal és hogy mit csinálok a jövőben a gyarapodásomért az legyen az én gondom.
Na szevasztok!
slash
slash 2025. 02. 09. 09:50
Előzmény: #239520  N0MAD
Még nem nyertem csak talán elindulunk felfelé. Ez a házügy szétcseszte a terveim , minden pénzeszközömet megfogott, lebénított. Hopp ide 500, hopp ügyvédnek 200.. éveken át.. kikészített volna. 
Magamról meg csak annyit hogy már úgy élek hogy mindenkinek azt hazudom amit hallani akar. 
Munkahely, házügy, stb. Működik! :-) 
slash
slash 2025. 02. 09. 09:47
Előzmény: #239517  Törölt felhasználó
Jólvan,  sorba kell haladni. Hirtelen jött nekem is az irányváltás. Jövö hétvégén megyek pakolni, fényképezkedni és elinditani a dolgot. Addig is írhatsz bármit hogy bánjak a nénjével meg az érdeklődőkkel ha lesznek.  Én intézek mindent, asszonyok engem bíztak meg. Nagyon nagyon óvatosan kell oldalazni..
szieszta 2025. 02. 09. 09:32
Előzmény: #239519  FatFIRE

Úgy látom, az ízlésünk is megegyezik, fel nem venném a csicsás, óriástalpú cipőket, pedig ezzel vannak teli a polcok.
Én az ortopédtól kaptam egy teljesen kemény talpbetétet és az volt a kényelmes. Nem a memóriahabos. Igaz 20 eurót kért érte, több mint 10 éve. Akkor nagyon sokat kínlódtam  a lábfájással és ettől elmúlt.
Később visszatért, de már térdtől lefele bárhol jelentkezett. Vándorló gyulladás, ami mindig máshol fájt. Már olyan profi voltam benne, hogy több fájdalmat meg tudtam különböztetni. Volt, mikor majd elrobbant bedagadva, volt a görcsös, mikor olyan érzés, mintha az inak túl lennének húzva...de nagyon. A "jó" fájdalom az, mintha megütötted volna, mert az csak egy területet érintett és ha nem mozgattam, akkor nem fájt.
Már műteni is akartak, meg kiszedettek velem egy halom gyógyszert, antibiotikumot, borreliára (lime kór) gyanakodva.
A legjobb esetem az volt, mikor a körzeti beutalt az ortopédushoz, aki még protekcióval is csak 1 hét múlva tudott fogadni. Kedvesen megvizsgált, majd mondta, legközelebb figyelmeztessem a körzetit (aki a protekciót intézte)  hogy szemből nézze, melyik lábam a beteg, mert a jobbot írta be és a ballal van gond. Mosolyogva mondtam, hogy akkor még a jobb térdem volt begyulladva.
A kovidpánik alatt egy évig vizsgálgattak, mi lehet az alapja  a gyulladásnak, 9x vettek vért és tömtek orvosságokkal, fájdalomcsillapítókkal.
N0MAD 2025. 02. 09. 09:30
Előzmény: #239525  FatFIRE
Szerintem a kínaiak jobban bíznak a szerződések záradékaiban amivel az ország az ölükbe esik retorzióként. Balkántól afrikáig alkalmazták de hallani délamerikáról is.
Mert kormányok jonnek és mennek, hosszabb távon elkerülhetetlenul.
A stratégiai ágazatok leuralása meg marad.
Kisszines: melóhely környékén úgy volt hogy bezár egy “kínai” üzlet, kérdeztem mi az oka. Srác elkezdte szidni a kínaiakat, “ti még nem tudjátok hogy uralnak le mindent, de mi már igen” kérdeztem hogy miva? “Hát én vietnámi vagyok!”
Hát valahogy így. Majd a titkos záradékok mutatják ki füjja a passzátszelet.
FatFIRE 2025. 02. 09. 09:11
Előzmény: #239502  kissat
Inkább annyi, Kínától lehet FDI-t várni, a döglődő európai gazdaságból már nem. Így lehet feszesen tartani a munkaerőpiacot és a bérek emelését stimulálni. Ez és a pénzpumpa együttesen tulajdonképpen elég is a választási győzelemhez. EU-pénzekkel nyilván még jobb lenne a helyzet, de ha nincs... 🤷🏻‍♂️
Azzal pedig az ország is nyer, ha mi leszünk Kína európai hídfője. Az egymást követő negyedik kétharmad olyan meggyőző politikai stabilitást mutat, ami más európai országban nincs meg. Ez a kínai gigaberuházások helyszínválasztásakor döntő tényező, különösen egy olyan világban, ahol a nyugat szankciós háborúba kezdett Kínával és Oroszországgal.
szieszta 2025. 02. 09. 09:07
Előzmény: #239515  slash

Az üzletkötői múltamból van sok taktika, hogy vitás esetekben hogyan kell működni, de legjobb, ha  neked esnek , meghátrálni. Ha beleállsz, abból lesz a nagy összeveszés és a harag.
Csak azt kell hajtogatni, hogy igaza van. Ebbe senki nem tud belekötni. Vagy van másik varázs ige, "maga jobban ért hozzá", csak arra kell vigyázni, ne cinikusan hangozzon. Így mindenki megnyugszik, aztán szépen átveheted az irányítást.
Ha megnézed a politikusokat, ugyanezt az iskolát végezték, mosolyogva ígérgetnek, feltételes módban.
Magyar Péter is jó példa rá, nem áll le vitázni, ahogy Orbán sem. Nem is tudnak belekötni, fogást találni rajta.
berlini
berlini 2025. 02. 09. 09:06
Előzmény: #239521  berlini
egy másik ajánlás:
No. 1.: AllbirdsDie bequemen Sneaker haben ein klassisch-schlichtes Design und passen somit zu jedem Look – ob im Office oder nach Feierabend. Außerdem fühlt man sich damit auch bei kälterem Wetter wohl. Das liegt an der verwendeten Merinowolle, die von Natur aus temperaturregulierend ist. Wo wir schon einmal bei Obermaterial sind: Dieses ist innen sehr weich und kratzfrei. Hinzu kommt eine Zuckerrohr-Zwischensohle, die federnd ist und sich dem Fuß anpasst. Die bequemsten Schuhe der Welt für Herren sorgen also dafür, dass Sie perfekt ausgestattet sind.
klasszikus egyszerű kivitel, igy minden kinézethez (lookhoz) passzol, ezenkivül hidegebb időben is jól érzi magát benne az emebre a merinogyapjú használatának köszönhetően, amely természeténél fogva hőmérséklet kiegyenlitő. Ha már a felsőrész anyagánál vagyunk: belül nagyon puha és karcolásálló, ehhez jön még egy cukornádból készült köbülső sarokrész, amely rugózik és a lábhoz passzol.
FatFIRE 2025. 02. 09. 09:05
Előzmény: #239506  N0MAD
"Nem volt valami emelt overnight kamat a bankok betéteire?"
Nem tudok róla, de ez az eszköz egyébként is fordított arányossághoz vezet: ha alacsony a kamat, akkor vezet pénzbőséghez, ha magas, akkor jobban megéri a jegybankba tenni, mint hitelezni. A támogatás a sok állami és jegybanki program mellett szerintem inkább abban érhető tetten, hogy szabadon folyhat az közterhek áthárítása, ami a garantálja a szektor kiemelt jövedelmezőségét. De a káoszosság ettől még igaz, főleg amikor a jegybank ellene dolgozik a gazdaságpolitikának.
berlini
berlini 2025. 02. 09. 08:57
Előzmény: #239501  FatFIRE
Ajánlások az internetről:
Nike Air Max Modellek vagy Adidas Samba és az Ultraboost
Vannak összehasonlitások, de tudni kell ezeknél, hogy mindenkinek más a lábformája, igy generálisan kijelenteni, hogy egy termék mindenkinek a legjobb, nem lehet (Nekem pld magas a rüsztöm, viszonylag széles a lábfejem, ezért egy számmal nagyobb cipőket hordok gyerekkoromtól fogva.)
https://www.5besten.de/product/bequeme-sneaker-herren/t2/?wbraid=Cj8KCQiAnpy9BhDeARIuAHonr6vkGk5sezrveb_54_kb-baMvqbxqNtb4FXcSpsWpqibB4MFgguugTjIuBoCerQ&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAnpy9BhAkEiwA-P8N4ne-6ww9ox-huq_iZ5m4ZCpYtvbqyVS15zQBcfuoJcB55udHzxEKfhoC4toQAvD_BwE
egy másik összehasonlitó oldal:
https://www.vergleich.org/sneaker-herren/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=dsa&utm_term=aid-204-506-8507-c-1028244452&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAnpy9BhAkEiwA-P8N4pAV7GDlm09_8Dz25qAwRprj1q4Hy25xfzS9rrN93WejRaqEq-N7hRoChmEQAvD_BwE

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek