Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Evehid
Evehid 2022. 10. 27. 09:02
Előzmény: #182494  Vodafonelive
Voda, szerintem pl. a Te és a korosztályod jelenléte jót tesz a fórumnak, mert nem szorulunk be 1-2 generációs kapszulába. És a klasszik arcoskodó kozépkorú, vagy idősödő magyar orrát beleveritek abba a ténybe, hogy a világ nem Mo-ból, meg az ő kis szatyorjából áll, és a kora önmagában nem jogosítja fel semmire. Az egyedit, ahogy mondod, a különcöt (a tehetségest meg pláne) nem ez a fórum, hanem ez a nép nem képes elviselni. Mindenkit utálni kell, aki nem egyen jobbágy, aki kíváncsi és valamit megpróbál, törekvő. Csak épp Izom a saját életútja mellé istenít egy butajobbágy-szaporító alattomos, korrupt rezsimet. Ez így nem kerek. Hozzáteszem, én spec. a hétköznapokban többnyire hányok a tipikus Ratkó, a tipikus alapító-fidesz, és a saját generációmtól - szétb@szták az ország jövőjét, eltapsolták a következő évszázad felét; arrogáns f@szpaszt, elmaradott, műveletlen és szellemileg lusta élősködő, bugris vagy sunyi helyezkedő, fizikailag lusta dzsentriutánzat  egy kezelhetetlenül nagy hányaduk. Pontosan ugyanaz a szájízem velük kapcsolatban, mint amit itt KapzsiLaci elég tömören leírt. És való életben is szoktam ilyen, sőt ennél sokkal durvább módon beszélni a magyarokról, meg a lmpvsról. Pont leszarom, hogy a seggnyaló ismerőseim erről mit gondolnak. 
wantuu 2022. 10. 27. 08:56
Kicsit sok a politika és a stílus, de szerintem is érdekes izom álláspontja. Piaci áron vagy ráadásul azalatt lakást kiadni szerintem nem etikátlan, sőt hasznos dolog. Az üresen tartott befektetési lakások pl. sokkal rosszabbak a városnak. Ha meg azt mondja adózik, azt ne kérdőjelezzük már meg.
tihamer
tihamer 2022. 10. 27. 08:54
Előzmény: #182492  egynapod
Személyeskedés helyett javaslom hogy  maradjunk az ingatlan, gazdaság, pénzügy témánál.
Pl. Meggazdagodni hitelből.
Lehetséges?
Izomman és én, tihamér többek között a hitelt is alkalmaztuk, alkalmazzuk.
https://kiszamolo.hu/hitelbol-meggazdagodni-lehetseges/
Nos, mi megcsináltuk, és kiszámoló elemző cikke is hasznos .
👍
egynapod 2022. 10. 27. 08:42
Előzmény: #182493  Second Wave
személy szerint nekem semmi bajom azzal amit csinál. a stílussal van a baj és azzal, hogy nem lát túl a saját horizontján ezért mindenki hülye aki nem úgy éli az életét ahogy őkelme. 
lám te kulturáltan leírtad a történetedet sztem senki sem fog belekötni
Evehid
Evehid 2022. 10. 27. 08:38
Előzmény: #182483  Törölt felhasználó
Objektíven igazad van. A szociális lakáskiadás nem a (szarrá adóztatott) kisbefektetők feladata, hanem az államé, vagy olyan nagy ingatlan bérbeadó vállalkozásoké, akiknél ez a portfóliónak egy szelete, és keresztfinanszírozható. Itt? WTF állam?!!! Nem működteti áttekinthető, rászorulóknak gördülékenyen és folyamatos megalázás nélkül elérhető módon/minőségben/mennyiségben. A folyamatos megalázást egyébként a magán bérbeadók se fejezik be. Itt is van több olyan bérbeadó, aki mérhetetlenül lenézi azt, aki bármilyen életszakaszban, bármilyen okból , akár luxus környéken vagy színvonalon (amit eleve fogalmatlan nonszensz semmibe venni!) bérelt lakásban él. Erős kételyeim vannak, hogy a fórumon látható stílust követően kulturált és egyenrangú partnerek közti üzleti tárgyalásként hangzik a bérlővel történő egyeztetés... 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2022. 10. 27. 08:28
Előzmény: #182486  Törölt felhasználó
A véleményed számít a propaganda szöveg nem! 5 perc M1 től hányingere van az embernek! Mondok egyébként egy példát arra, hogy az adójóváírás miatt miért nem kell hasra esni! Belegondoltál már abba, hogy ha 3 gyerek mellett az összes cuccra nem 27 csak 20% áfát fizetnél mekkora összeg maradna a zsebedben? A politikusokkal vigyázni kell! Engem a kiszámíthatatlanság zavar roppantul!
Vodafonelive
Vodafonelive 2022. 10. 27. 08:26
Előzmény: #182493  Second Wave
Itt mindenki aki különc, más ötlete van az le van nézve. Nagyszerűen mutatják a lefele mutató nyilak is. Én személy szerint érdekesnek találtam.
Second Wave 2022. 10. 27. 08:03
Nehogy elvonulj, engem érdekel, amit írsz. Meg hát te hozol ellensúlyt ebbe a felborult értékrendű fórumba, ahol 
- a megveretésed (vagy még súlyosabbak) kívánása kap egy rakat lájkot, és senkinek se jut eszébe, hogy ezt tán nem kéne;
- szarrágó vagy, mert piaci ár alatt 15 százalékkal kiadod a lakásodat. Ezt még fogom idézni, mert annyira jól jellemzi a kifordult gondolkodást: piaci díjazás kizárólag az én munkámért jár, amit ti csináltok, azt fillérekért kellene adjátok (szerintem jófej vagy, hogy kedvezményt adsz, bár nyilván van benne üzleti érdek is);
- egyáltalán emelni mersz infla környezetben, mikor a piac emelkedett /év alapon 20 százalékot.
Bár volt már itt Dunába lövetés kívánása fideszeseknek, az is maradhatott jó sokáig, kapott 10+ lájkot...
Igen, néha szembesíteni kell az embereket, ha már anno az apjuk/anyjuk ezt elmulasztotta, hogy lehet vágyakozni elit környéken minőségi házra, de ha nem dolgoztál meg érte (vagy nem szedted össze a rávalót lehetőleg tisztességes úton), akkor meg kell elégedni az olcsóbb kerület panyelkájával, vagy esetleg egy közös udvaros földszintes lakással, ha annyi jött össze. Élnek ott még vagy 4-500 ezren Budapesten, nem fog leesni a gyűrű senki kisujjáról. Aki meg azt hiszi, többet érdemel, az tegyen le valamit az asztalra. Ha meg nem megy, jöjjön a kijózanító pofon az élettől.
Részemről: a kiadott lakások mellett, amik után szigorúan adózom (mind szerződéssel van kiadva + közjegyzői kiköltözési nyilatkozat + be lehet jelentkezni tartózkodási helyre) szabadúszó vállalkozást csinálok (üzletviteli tanácsadás Magyarországon, tudom, nem hoz annyit, mint az IT, de ezt szeretem csinálni). Igen, ezután is adózom, az aktuális jogszerű lehetőségek közül a legkedvezőbb módot választva, gondolom ez is bűn (most átalányadós ev vagyok).
Azért arra kiváncsi lennék, ha valaki annyi munkát tesz a hazai karrierjébe, amit itt lehetett olvasni (egész nap + éjfélig? meló), akkor itt mire viszi az illető. Azért ez nem piskóta, és ennek itthon is megvan az eredménye. Persze nem úgy hogy nem 8 órát gürizek, hanem 16-ot, hanem mondjuk 8-at gürizek + 5 órát önfejlesztek, az csodákra képes bárhol.
egynapod 2022. 10. 27. 07:54
légyszi gyere vissza ne hagyj minket a tudatlanság mocsarába süllyedni. itt ülök a második kerületi horgonyomban nézem a panorámát és örömmel tölt el, ha a külvárosi panelekről és vidéki garázsokról olvashatok amiből kiderül, hogy mekkora lúzer itt mindenki. neked és a másik zseninek hála rájöttem, hogy mindenki irigy kutya, aki nem tud havi négyezret emelni a bérleti díjon. 
tihamer
tihamer 2022. 10. 27. 02:55
Én szívesen olvasom a soraidat.
Szinte felüdülés a sok személyeskedő, destruktív hozzászólás között. 
Sokan megvannak fásulva és úgymond horgonyok lettek az életben. Önmagukat már feladták, elsüllyedtek, vagy csak szimplán lehorgonyoztak , egy helyben állnak és a mellettük elhajózóknak átkiabálnak hátha őket is megállíthatják az életben.
Ezek az emberek csak hajtanak egy mókuskerékben, egyhelyben, irigykedve, elkeseredve.
Te motor Vagy és az ilyen sikeresen fejlődő emberekből van a kevesebb.
Jó dolgokat, hasznos infókat írsz.
A horgonyokkal meg ne foglalkozz.👍
Törölt felhasználó 2022. 10. 27. 01:26
Előzmény: #182489  blademetal
Ja, valahogy így, de én magával a történettel kapcsolatban szkeptikus vagyok.
3 gyerek mellett nincs ilyen történet.
blademetal 2022. 10. 27. 01:00
Azért köszi, hogy leereszkedtél közénk.
Törölt felhasználó 2022. 10. 27. 00:26
Te is negatív voltál velem.. Az én történetem nem számít, csak a te történeted. Hidd el, hogy a sok munka a legkisebb tényező a mi esetünkben. 54 évesen szerinted mi mást tudnánk csinálni? Ja és a napi 11 órában benne van a 2 óra autózás is.. És eü intézményeket takarítunk.. Ezért is több a fizetés.
Törölt felhasználó 2022. 10. 27. 00:00
Előzmény: #182484  Törölt felhasználó
Elhiszem, hogy leadoztad a kiadást. Lényegében megfeleltel jogi absztakcioknak, amit tulajdonképpen nem mindenki fogadott el. De azért jusson eszedbe Deutsch Tamás apósanak sorsa. 
Törölt felhasználó 2022. 10. 26. 23:58
De   most egy kicsit elvonulok túl sok itt a negatív ember aki nem méltó az értelmes építő jellegű tapasztalásomra . Felesleges időt szánni ilyen emberekre idő pocsékolás! 
Törölt felhasználó 2022. 10. 26. 23:55
Előzmény: #182483  Törölt felhasználó
Szerintem a jog szót felejtsük el, ez szimpla absztrakció. Maradjunk az erkölcsnel. Izom erkocstelen. Izom bérlője helyében felberelnek valakit, aki elmagyarázza Izom-nak, mennyi az erkölcsös bérleti díj 
Törölt felhasználó 2022. 10. 26. 23:55
Előzmény: #182479  Törölt felhasználó
Regényt kéne írnod túl nagy a fantáziád! :-)  Annyira írígy vagy már , hogy azt már csak egy ilyen írással tudod a tudtunkra adni elképesztő.
Az összes lakásom  közjegyzői szerződéssel van kiadva és mindre egy fillérig leadóztam leadózok becsületesen fizetem az adót  és  dolgozok jelenleg is bár már igazán nem kellene van mit a tejbe aprítani.  Sose súgtam és nyomtam fel senkit és nem is fogok az írígység a rosszindulat távol á tőlem!  De ez sokakról nem mondható el! 
Törölt felhasználó 2022. 10. 26. 23:49
Joga van árat emelni. Ha a bérlő elfogadja, akkor az rendben van. A lakáskiadás nem jótékonyság.
Törölt felhasználó 2022. 10. 26. 23:44
Még annyit tennék hozzá, hogy Izom, de tihamér is és még itt sokak valószínűleg csak erkocstelenul magas áron ingatlan kiadasbol élnek, azok az emberek, akik nem a tudasuknak, hanem a Fidesznek köszönhetik anyagi helyzetüket. A tipikus erkolcstelen, kárörvendő , tehetségtelen és lusta magyarok, akik miatt Magyarország ott tart, ahol.
Törölt felhasználó 2022. 10. 26. 23:42
  Itt egy jó videó aki tud angolul megértheti miért nagy a valószínűsége annak, hogy a FED megmenti a piacot  : https://www.youtube.com/watch?v=ntumMNrziCE

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek