Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller péntek, 17:45
Előzmény: #98175  Moka_Brikka
az nem lesz mindegy milyen árfolyamon vezetik be euro-t (persze ha még lesz)  Nekem minden 320feletti az hazaárulás. Ha több, akkor azonnal leértékelik a nemzeti vagyont és előnybe kerülnek a külföldiek. 
Spiller péntek, 17:39
Mi van a HUF-al csajok? :)
Moka_Brikka
Moka_Brikka péntek, 17:23
Előzmény: #98176  minort
Ez kérlek a mi elvesztegetett évtizedünk része lesz, ha ez így folytatódik tovább....
Bandita péntek, 17:16
Előzmény: #98172  mamoka47
370 meglehet, de Trumpuram, béke és jön a 350.
minort péntek, 17:14
Előzmény: #98175  Moka_Brikka
Rendben az zsákutca lett. És ez? Magas kamat,viszonylag erős Ft-al együtt kombinálva nulla gazdasági  teljesitmény mellett? Ez hova vezet? Legtöbb országban pont,hogy gond az erős valuta,mellette próbálják a kamatot csükkenteni! Mondjuk igaz,hogy ők a fasorban sincsenek hozzánk:) Hanyatlanak:)
Moka_Brikka
Moka_Brikka péntek, 16:53
Előzmény: #98174  kkv14
Nem zavar. 
-
Engem is felháborít emberileg, hogy a forint tudatos és szisztematikus gyengítése a zsákutcás magasnyomású gazdaságpolitikával együtt rengeteg magyar embert szegényített el, különösen az elmúltt 5 évben. Sokkal jobban élhetnénk társadalmi szinten, ha nem baszták volna el ennyire. 
-
Nem véletlen, hogy évek óta nulla közeli gdp növekedés van, magas költségvetési hiánnyal, és magasan ragadt inflációval, stb...Ebből nagyon nehéz lesz komoly válság nélküli kijönni, főleg, ha ehhez további negatív exogén körülmények is társulnak majd (úgy gondolom, hogy még nem lesz ilyen, de ezt senki se tudja biztosan).
kkv14 péntek, 16:34
Előzmény: #98170  Moka_Brikka
Akkor ezek szerint neked Géza stílusa tetszik, az ő stílusa ugye nyilván nem irritál, mert sosem említetted.
 A megjelenései pedig ....  ( Most éppen csönd van , nem is tudjuk a "Fosrint" mellett mennyi az annyira fontos nutella ára , a bodogabb országokban.)
Goldstein17 péntek, 16:34
Előzmény: #98170  Moka_Brikka
Nálam a likvid tőke fele van forintban fele euroban, így sosem lehetek elégedett:) Pont ez okoz most gondot, extrém erősnek gondolom a forintot, de nem szeretnék megválni a 2029N -től...
mamoka47
mamoka47 péntek, 16:28
Előzmény: #98169  Goldstein17
 Szerintem!! a 2023-alj az kb 370 ft/eur, de ha tovább menne akkor all in EUR! Tévedés joga fenntartva.
mamoka47
mamoka47 péntek, 16:25
Előzmény: #98169  Goldstein17

Moka_Brikka
Moka_Brikka péntek, 16:23
Előzmény: #98149  mamoka47
Mondjuk nem olvasom olyan rendszeresen ezt a topikot, de én feltűnően csak akkor szoktalak látni, amikor éppen egy erősödés vége felé van a forint. 
-
Az biztos, hogy 2024 október környékén, amikor felraktam ide a forint erősödésére vonatkozó TA értelmezésemet, te akkor nem szóltál hozzá, hogy ezzel egyetértesz. De biztos pont akkor nem voltál írógatós kedvedben...

Nem nézem vissza végig, hogy igazoljam ezt az érzetemet, pedig egyszer már majdnem rászántam az időt és az energiát (aki járatos AI agentsekkel, az biztos pár perc alatt ki tudná gyűjteni ezt).  
-
Akkor az egyik nemrégi szösszenetedet tettem rá a chartra, csak végül nem raktam ide be. Azért az mutathat valamit, hogy éppen 10 kereskedési nappal egy 11 forintos gyengülés előtt írogatsz ide a szokásos stílusodban. Részemről nem azzal van a gond, hogy igazad van, vagy nincs (mert az elmúlt időszak tekintetében igazad van a forint befektetésekkel kapcsolatban, ez tény), hanem az az igazi fröcsögő, másokat lekezelő stílus, ami rettenetesen zavaró.
-
https://imgur.com/a/1tl9Prv
Goldstein17 péntek, 16:15
Előzmény: #98168  mamoka47
Értem, akkor költesz egy kicsit a többit tartod. Szerinted meddig fog erősödni a forint?
mamoka47
mamoka47 péntek, 15:55
Előzmény: #98165  Goldstein17
 Most áprilisban elugrom 3 hétre Hawaii-ra ha már ilyen erős a jó kis Ft! Amúgy a tavalyi értékpapír számlám is USD-ben közel 85% hozamot hozott, ebben nem utolsó sorban a Ft erősődése is közrejátszott. Én csa FT erősödéséből keletkezett hasznot költöm külföldön. Addig táncolunk amíg játszik a zenekar.
Goldstein17 péntek, 15:47
Mamóka, beszédes a hallgatásod. Téged dalolva visznek a vágóhídra. Így biztos jobb, de én inkább elkerülöm.
Matthias_Fo_Rex péntek, 15:43
Áhh. Itthon megy a CBA-ba és élvezi a KisKer különadót, meg a 65% élelmiszer-inflációt és azt hiszi mekkorát nyert. :D
Goldstein17 péntek, 15:31
Előzmény: #98164  mamoka47
Milyen devizában költesz? Sokat vagy külföldön, utazgatsz? Milyen módon realizálod a hatalmas nyereséged? Netalántán, a kedvező lehetőséget kihasználva most eurot fogsz vásárolni? 
mamoka47
mamoka47 péntek, 15:27
Előzmény: #98163  Goldstein17
Én komolytalan vagyok! Csak pénzt keresek. Az elmúlt 12 hónapban az EUR kapott kb 7% gyengülést a FT kapott közel 7%kamatot. Ez így 14%. Ha te EUR kötvényt vettél max 3-4% hozammal, akkor ezért mert te komoly  üzletember vagy buktál kb 10%-ot.Tényleg, milyen jó neked.
Goldstein17 péntek, 15:22
Előzmény: #98158  mamoka47
A forint olyan a devizák közt, mint a GameStop a részvények közt. Komoly embernek nincs a prtfoliójában, nem is foglalkozik vele, csak ha nagyon jó oka van rá. Ez most a kamatkülönbözet, amit te is fizetsz és közben örülsz, hogy milyen jó neked. Magic.
kkv14 péntek, 15:21
Előzmény: #98157  mamoka47
Tegnap is írtam , jövó héten csodálkozni  fogtok kamat ügyben...  ( He He  leminősítés , legszarabbak vagyunk)  
 Szemmel látszik , aki teheti adja az Eur vesz rajta HUf-ot és 7%  papírt amig lehet , mert persze az is csökkenni fog. Leírtam hosszú kötvények hozama nő!  Ezen több jön mint az állampapíron . csak ebben a hónapban '1,5%  A Befektetők haszonra , profitra mennek, nem a "nép nevében," borsodi zsákfaluk gondjával elmélkednek,-  ennyi.
 Itt meg megtudom rossz nekem... 
Matthias_Fo_Rex péntek, 15:17
Előzmény: #98158  mamoka47
Bűnözők szavában csak bűnözők, insiderek vagy naivak bíznak. Én elismerem naiv voltam és igen átvertek, mert azt hittem hogy ha azt mondják 15 évig, hogy a gyenge Forint nem probléma nekik és nincs árfolyamcéljuk, akkor valóban gyengíteni is fogják folyamatosan. Ez mondjuk nem engem minősít, hanem a bűnöző vezetést.
A 6,5%-os kamat terhét majd mi adófizetők fogjuk nyögni évtizedekig, addig a NER meg elmenekül a Panamákra pl. és utánuk a vízözön. Remélem sosem váltod vissza a Forintod értékállóbb valutára, mert szerinted nincs ennél jobb.
Tudod az EUR/CHF és társai olyanok, mint egy lakásbiztosítás: ha a házmester egy piromán személy (=NER), akkor bízhatsz abban, hogy a te lakásod megússza, de azért inkább kötsz biztosítást ha reálisan gondolkozol.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek