Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az Usd reális értéke valahol 280-320 között lehet. Amit látunk az főképp háborús speka. De az Eur se ér még most sem többet 330-340 nél csak ilyen kormányunk van vad kommunista
Annyi szó esik a magyar rekordmagas inflációról, annak elhúzódásáról, és hogy még koránt sem tetőzött. Ennek hogyan lehet ellentétes hatása pl. Usd eur tekintetében, ahol "csak" 7-9% körüli az infláció. Nem az lenne logikus ha egy fizetőeszköz gyorsabban értéktelenedik a másiknál akkor az egymáshoz viszonyított arányuk is romlik. Ehhez képest egyre erősebb a forint és elemzői becslések alapján tovább erősödhet. Ezt azért kérdezem mert 410 ft környékén ragadtam dollárban, úgy hogy abban a hiszemben voltam 390nél is hogy ennél lejjebb nem mehet, most 382.
Mert Gyurcsánynak nincsenek határon túli kapcsolata ,Orbannak,Semjénnek meg biztos van. De ha nincs egy óriási ötlet volt végleg bebetonoznia a hatalmát az itt élők pénzéből. Egyébként komolyan itt tartunk ? Ezen múlik az életünk minősége mit fingik a bocskoros aki szabadon utazhat,élhet bárhol.
Ha csődbe mennek az államcsőd, mert a végső finanszírozó te vagy. Vagy külső adósság, vagy belső, ahol a végen mi állunk. De ettől függetlenül abban sajnos igazad van, hogy rendszer kockázat. A finanszírozó magyar bank rendszerrel együtt, mégha a legnagyobb finanszírozó a NER bank akkor is áttétes.
És 15-20 évre be van égetve a költségvetésbe a kamat támogatás. De mondhatom a babavárót, a diákhitelt a csokot, Széchenyi hitel stb. Ezeknek jelenleg a tőkerészén 10+% bukó van az államnak. És ezt fizetni kell. Régen volt poén, hogy magyarország már nem ország hanem szakkör. Már ez is hülyeség, mert a szakkörnek is finanszírozni kell tudni a tevékenységét különben megszűnik. Magyarország kormányának bejelentése szerint nincs pénze a pedagógusok bérének kifizetésére csak EUS pénzből. Vagyis már a szakkör szintet sem üti meg Magyarország... Meg sem merem kérdezni ha megszűnik az EU-s pénz akkor lecsökkentik a pedagógusok fizetését?
Fenntartani ? Ja az is, amellett a rengeteg pénz mellett ami már el lett rakva magánzsebekbe. Nyiltan megmondták a koncepciót semmi nem állhat útjába a nemzeti burzsuázia feltőkésítésének vagy létrehozására (még a közpénz sem)
Nekem ezzel semmi bajom mindaddig amíg a nemzetegyesítés a cél, de nálunk ez is átment egyszerű szavazatvásárlásba. Ez anno el lett tolva a 2004-es népszavazás kampányával és sikerült a külhoni magyarokkal egy életre megutáltatni mindent ami nem a Fidesz. Amíg az ellenzék nem tudja megszólítani a határon túli magyarokat addig esélye nem lesz.
Ott van a tetves NER informatikai cég, az is kapott. NKP keretében MNB sok kötvényt lejegyzett és erre vennék még meg a Vodafone-t. Ezeknek a cégeneknek normál piaci körülmények között, állami hátszél nélkül be kellene borulniuk. Elég sokba fog kerülni az adófizetőknek ezt fenntartani.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)