Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azok , hogy? Max a vallalkozok es a kapitalista megtakaritok. Az adofizetoknek lassan mar adot se kell fizetni, ha van gyereke es ingyen kap hazat majdnem, de meg a kamatot se kell fizetni, ha igy jon ki. Ugyan mar, mit fizet Itt az adofizeto? Lofaszt. Lassan, mar csak szavaznia kell es kappa a fizeteset
USDEURO görbe ha felfele megy, akkor euro gyengül a dollárhoz, képest (lásd ha EURO/HUF ha felfele megy akkor huf gyengül eurohoz képest).ha EUROUSD -t nézünk akkor fordítva van, azaz ha ez felfele megy, akkor euro erősödik a dollárhoz képest vagyis a fosrint is erősödik EURO/HUF lefele megy....ezen a stoq n ott fönt ha rákattintol hogy switch to Huf/ Euro Akkor láthatod hogy az aktuális állás nem az ami ki van írva ott hanem arra lehet váltani..Nem mindegy hogy usdeuro vagy eurousd...
Ez is igaz, meg az is hogy most a dollár is esett egy nagyot és ez is segített, de beírta és bejött neki. Viszont ettől függetlenül hosszú távon az irány észak. Úgy tűnt MNB-nek 430 felett már nagyon fájt az árfolyam, de lehet hogy 410 és 435 között talált magának egy új sávot ahol kereskedhet. :)
Azert az sztem nem teljesen normalis tenyleg, h Matolcsy kvazi büntetlenül kilapatolt 100 milliardokat (emesszuk meg az összeget), majd egy vallvonassal elintezte, hogy elvesztette a kozpenz jelleget. A fia tolja a luxus életet. Gondolom neki sem szar. Virag talan (es ez egy gyenge talan) probal valamit alkotni, de fiskalis oldalrol (orbanek) gyakorlatilag telibe hugyozzak, mint a hoembert. Ennek sztem nem lesz jo vege, de ilyen magas szintre mar nincs ralatasom sajnos.
mielőtt elájulnánk a gyönyörtől nézzük meg mire ez az erősödés. 18 százalék a kamat és az mnb tulképpen interveniál azzal, hogy eurót ad az mvm-nek a gázvásárlásra. tényleg csodás
Elarulom neked, hogy az infla 2x annyi, mint az eu atlag, a kamat meg 3-4 x . Ez a jegybank es a kormany. Ugyan mar ezek hulyek mint a segg, csak a valasztast akarjak megnyerni 4 evente, Mikor hallottal egy jovokepet, hogy mi a terv? Ja , 2 hete, nem emeljuk 13 fele a kamatot. Egy kicsit tokosebb lenne a magyar, mar reg elzavartak volna ezeket, euban a 8 % inflanal lazonganak, Itt 21 nel meg bologat a birka
Igen, de az infla az előző 1 évre vonatkozik. Utólag senki nem fog téged megfizetni, mert 1 évvel ezelőtt nem jó kamaton fektettél be. A most induló 1 évre viszont már nem 5% a várakozás, hanem kevesebb, mint ennek a fele. Tehát az előző 1 évet buktuk reálértelemben, a következő 1 évre viszont csak minimális reálhozamot hajlandó fizetni a piac, azaz 12-13% hozamnál nem lesz tartósan magasabb. A 3 éves papír egyébként most nagyon vonzó szerintem. 3 évre 13% hozam/év. 2023 végén 1 számjegyű inflát fogunk látni véleményem szerint.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)