Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Döbbenetes felfedezés: 50 ezer milliárd forintot érő aranyat találtak Budapest közelében . Hét műhold bevonásával készített svájci georadar-kutatás szerint az eddig becsült 13 000 milliárd forintnyi arany és ezüst helyett 50 000 milliárd forint értékű nemesfémet rejt a hegy gyomra – írja a Ripost. . A történet előzménye, hogy egy magyar vállalkozó geológiai kutatásokra hivatkozva azt állította, 13 000 milliárd forintnyi aranyat és ezüstöt rejt a Börzsöny. A hírre három svájci bányászati egyetem 7 műhold segítségével georadar-kutatást készített, amely során kiderült, hogy az eddig hitt mennyiség több mint háromszorosát fedezték fel. . „Ez egész egyszerűen hihetetlen. Azt mindig tudtam, hogy van ott arany, de hogy ennyi és ilyen sűrűségben, az engem is megdöbbentett” – mondta most Varga István, a HunBányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. tulajdonosa. . Hozzátette, „az 500 méteres mélységig végzett előzetes elemzés alapján 3000 tonna aranyat és 3000 tonna ezüstöt rejt a Börzsöny. Ez az arany és az ezüst tőzsdei árfolyamán 153 milliárd euró, ami 50 ezer milliárd forint! Csak halkan jegyzem meg, hogy a teljes magyar államadósság 40 ezer milliárd”. . Varga István a Ripostnak elárulta, hogy a teljes terme¬lés a mélyben történne, és csak a kész aranyrudak kerülnének a felszínre egy elektromosan hajtott kisvasúthálózat segítségével. Mindehhez azonban először az államnak kell kiírnia a koncessziót. . http://www.atv.hu/belfold/20211113-dobbenetes-felfedezes-50-ezer-milliard-forintot-ero-aranyat-talaltak-budapest-kozeleben/hirkereso
Azzal a rengeteg emberrel mi a helyzet akik rögtön az elején 330 körüli EUR-nál vettek MÁP Pluszt? Ők is ilyen pozitívak? Elárulom gőzerővel elkezdték visszaváltani a "csoda" papírt. Még mindig 335-re várod az EUR-t?
Én szurkolok nekik, hogy nyerjenek minimális többséggel, hogy ezt a szrkupacot, amit összehoztak, nekik kelljen eltakarítani és mehessenek a szocik után a szemétdombra.
Eddig ebben az évben még nem sikerült. MÁP+ pluszban van az Euróval szemben. Kb 2% még mindig. Nézd meg. Ez nem jelenti azt, hogy tetszik amit látok, csak a tények.
nem becsüljük alá a fijjukat . mol árfolyamát oda tették ahova akarták .laza bemelegítő volt a keddi műsorra. mnb mégse snb vagy bank of england . 1/2 7 körül a nagy hullámverések némileg módosították a heti tervet,de meglehet ,hogy már csak a portás maradt benn
Azt azért nem hiszem, hogy nem lép semmit a mellébeszélés mellett. Azért ennyire ők sem hülyék. Ha tényleg semmit sem csinálnak kedden, tényleg be fog szakadni a forint, de nagyon. Ha nem tesznek eleget/csak látható minimumot (erre számítok), akkor csak szinten marad az árfolyam (>=360), vagy elkezd hullámozni 360-380 között.
Nem fog az MNB komolyat lépni. Behúztak ezermillárdokat a szuperállampapírba, most be elinflálják a megtakarítasokat, tudatosan gyengítik a forintot. Kétség se legyen, soros, gyurcsany, brüsszel... Van vesztenivalójuk a fiúknak, érdekes lesz a következő 4-5 hónap.
Jo lett volna, bar en keves eselyt lattam ra. Erosen gondolkozom, hogy mit tudnek felhozni most egy forint erosodesre, de az az erzesem, a piac most picit helyrerakja a forintot. Az MNB meg majd nezi.
Itt mindenki kommunistázik az üzemanyagárak befogyasztása miatt, pedig környező országok is csináltak hasonlót. Szerintem ennek az ármaximalizálásnak az igazi oka pont most, hogy kedden az MNB ezt is érvként hozza fel, hogy miért is nem kell jobban kamatot emelnie, mint amennyit fog. Majd elmondják, hogy ez csökkenti várható inflációs kockázatokat, valamint hogy milyen nagyszerűen együtt tud dolgozni az MNB a kormánnyal a gazdaságpolitikában.
"Beöntötte olcsó, fix/infláció alatti kamatozású hitelekkel a gazdaságot és a népet, olyan helyzetbe hozta magát ami egy nagyobb kamatemeléssel a teljes magyar pénzügyi rendszer összeomlásához vezethet." Itt mire gondolsz? Egy fix kamatozású hitelnél miért jelentene problémát a hosszútávú fix törlesztés a bank oldalán? Ha én most veszek fel banki hitelt, akkor a bank ma rak mögé forrást, amit kifizet a részemre az adott mai kamat mellett, amit én hosszútávon visszatörlesztek. Hol veszít a bank itt hosszútávon? Neki nem kell utólag újra forrás bevonnia, azt már hitelfolyósításnál megtette, nem?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)