A következő lépés mi lesz? Elkezd nyíltan zsidózni mert rájön hogy a győzelemhez Mi hazánk szavazók ra is szüksége lesz? Ez pontosan ugyanaz mint MZPnél volt. Nem lehet egyszerre képviselni a Fidesz, dk, momentum stb. szavazókat. Nem tudsz mindenki kedvében járni.
Hagyjuk a személyeskedéseket, s hogy kinek milyen rokona hogyan szerepelt 56-ban (elcsodálkoznál - de nem tartozik rád) - lényegtelen. Abban viszont megerősíthetlek egyetlen kommunista, de még kollaboráns sem volt a családomban, sőt... ezért megfelelő nevelést kaptam. A történelmi tények makacs dolgok, azokkal viszont nem lehet vitatkozni - azt elmondtam. Hogy mit tartasz rólam, a lőtéri kutyát sem érdekli, mondom, koncentrálj a tényekre - ha egyáltalán tisztán akarsz látni!
"A párizsi nőnapi tüntetésen a Femen nőjogi szervezet tagjai tiltakozó akcióval hívták fel a figyelmet az általuk „fasiszta járványnak” nevezett jelenségre, amely szerintük Európában és az Egyesült Államokban terjed. A demonstráción több nemzetközi vezetőt is bíráltak, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is. Március 8-án a nők jogaiért rendezett párizsi tüntetésen több ezer ember gyűlt össze, és mintegy harminc Femen-aktivista náci szimbólumokat használt fel arra, hogy figyelmeztessen az általuk veszélyesnek tartott politikai irányzatokra. A testükre festett feliratok szerint az akció a „fasiszta járvány“ ellen irányult, és célja a szélsőjobboldali eszmék terjedése elleni tiltakozás volt – írja a Le Parisienne. Az aktivistákat ötfős sorokban állították fel, katonai sapkát viseltek, meztelen felsőtestükre pedig amerikai, európai és orosz zászlókat festettek, mindegyiken horogkereszttel. Az aktivisták náci karlendítést is bemutattak, s jobb karjuk élénkpirosra volt festve. A demonstráción a Femen tagjai több politikai vezetőt is megneveztek: „Heil, Donald Trump”, „Heil, Vlagyimir Putyin”, „Heil, Elon Musk”, „Heil, Viktor Orbán”, „Heil, Giorgia Meloni”, „Heil, Marine Le Pen” – skandálták náci köszöntést utánozva. „Feminista és nem fasiszta ellenállást!” – kiáltották ezután kórusban, miközben fekete füstbombákat gyújtottak."
Tiszás ismerőseim az Orbán vétó után komoly szidalmakba kezdtek erre megmutattam nekik Ruszin-Szendi és MP nyilatkozatait a kérdésben. Nagy csend lett. Ehhez hozzá teszem hogy péntek óta a Tisza párti értelmiség tvben, rádióban hogyan nyilatkozott, Manfréd Wéber mit mondott akkor számomra egyértelmű hogy MPnek mindent szabad, neki mindent megbocsátanak mert Ő Orbán ellenfele.
Van egy óriási különbség közöttünk. Nekem nem a tankönyvekből van a tudásom, hanem '56-os elítélt volt az édesapám. A hozzászólásodon is látszik, hogy a fidesz/mihamo átmosta az agyad. Nem vagy elfogadható számomra és köröm alatti piszokká váltál. Részemről lezártam veled, most és mindörökké.
„Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban
Ruszin-Szendi azt az álláspontot képviseli, hogy bár Oroszország az agresszor,
a Nyugat politikája is hozzájárult a konfliktushoz, mert Moszkva nem érezte
magát biztonságban. .
Egy tavaly novemberi interjúban Ruszin-Szendi
azt mondta, hogy Oroszország szempontjából a biztonság egy pufferzónával lenne
garantált, de a Nyugat egyre közelebb ment Oroszországhoz. Szerinte nem biztos,
hogy rossz ötlet lett volna Oroszországot is bevenni a NA-TO-ba. .
Ugyanebben az interjúban azt is mondta, hogy
Putyin nem akarja megtámadni Európát, és a Biden-adminisztráció az oka annak,
hogy Ukrajna vezetése nem egyezett meg az oroszokkal, mert az amerikaiak ezt
kérték az ukránoktól. . Ruszin-Szendi szerint Zelenszkij ukrán elnöknek
nem érdeke a béke, mert ha most béke lesz, az ukrán emberek felelősségre vonják
majd a veszteségekért. Szerinte Oroszországnak nem érdeke Ukrajna
megsemmisítése, hanem az, hogy Ukrajna ne legyen NATO tagja, és Kijevben
oroszbarát vezetés legyen."
. https://www.okoshir.hu/2025/02/15/ruszin-szendi-romulusz-a-tisza-part-kongresszusan-palyafutas-es-szakertoi-szerep/
Mondjuk ki, KGB-s moszkovita, aki - egyes történelmi források szerint - a Romanov család kivégzésénél is jelen volt. .
"Az első és legfontosabb az ún. Meier-lista. Johann Meier, ausztriai
német, az első világháborúban az Osztrák-Magyar Monarchia katonája volt,
később fogságba esvén belépett a bolsevik pártba. 1918 tavaszán az
Uráli Katonai Körzetben vállalt szerepet. Aktívan agitálta a bolsevik
eszméket a hadifoglyok körében. 1918. július 16-17-én éjjel az Ipatyev
házban tartózkodott. Később Németországban, majd az NSZK-ban élt
(1964-ben halt meg). Az NSZK-ban publikálta a nála lévő dokumentumokat a
cári család kivégzésének részleteiről. A
7Tage német folyóirat 1956. augusztus 25-i számában jelent meg az a
1918. július 18-án Jekatyerinburgban kelt dokumentum, amely egy névsort
tartalmaz, az „Ipatyev-ház «különleges megbízatású» osztagának” névsorát
(lásd dokumentum). Meier azt állította, a névsort bizonyos A.
Mebiusztól kapta az Ipatyev házban. Mebiusz kiléte meglehetősen
rejtélyes, hasonló nevű személy ismert mint az Uráli Katonai Körzet
kommiszárja 1918-ban, ám pontos személyazonossága tudtommal ismeretlen.
Más beszámolók is megerősítik egy bizonyos „Mebiusz” jelenlétét – kiléte
nem világos. A kivégzés estéjén az Ipatyev-házban valóban feltűnt egy
láthatólag magas rangú ismeretlen személy, aki a „lett” őrség tagjaival
beszélt – nem oroszul, hanem a tanúk számára valamely ismeretlen,
érthetetlen nyelven...
A „különleges osztag” névsora a következő neveket tartalmazza: Gorvat Laoisz, Fiser Anzelm, Edelstein Izidor, Fekete Emil, Nad Imre, Grinfeld Viktor, Vergazi Andreasz, majd külön (!) három orosz név Vagamov Szerge(j), Medvegyev Pav(el), Nyikulin. Végül a lap alján a „főnök” neve: Jurovszki(j).
Azaz a legvalószínűbb transzkripcióban: Horvát Lajos, Fischer Anzelm,
Edelstein Izidor, Fekete Emil, Nagy Imre, Grinfeld Viktor, Verhas
András, és külön Szergej Vagamov, Pavel Medvegyev, Nyikulin, és végül
Jurovszkij" Az első hét személy neve egyértelműen magyar eredetűnek látszik. Bár az irodalomban az is felmerült, hogy Meier listája pusztán
hamisítvány, vagy kitaláció („a KGB manipulációja”), maguk a
jekatyerinburgi adatok tökéletesen visszaigazolják annak hitelességét." . https://www.eurazsia.hu/1918/07/17/a-cari-csalad-kivegzese-jekatyerinburgban/
Gyenge történelmi ismereteid vannak. Nagy Imre, a Szovjetunióbeli állambiztonsági funkcionárius is volt, Mo-on padlás lesöprő miniszter volt (amit lehet, elvett a parasztoktól). Kétségtelen nem ő volt a "legvéresebb"a Rákosi korszakban, de keményvonalas kommunista volt. A forradalomhoz nem sok köze volt, nem generálta, sodródott az eseményekkel. Kommunista társa, az 56-ban flikk-flakkoló Kádár János kivégeztette, mert útban volt neki és példát statuált vele. Egyedüli pozitív jellemvonása, hogy a bíróság előtt elvállalta cselekedeteit (semmi rosszat akkor nem csinált) s nem kért bocsánatot. Mivel a miniszterelnököket normálisan nem szokták kivégezni(kivéve a kommunistákat no meg Haynaut), így mártír lett. Tehát ismétlem, Nagy Imre nem csinált forradalmat, azt a népfelkelők csinálták...
Leírtam, hogy az a csúsztatás, hogy én egy hozzászólásról beszéltem és arra igaz volt, amit írtam, te meg kiterjesztetted más hozzászólásokra, hogy védeni tudd magad.
Moralis, eroklcsi, anyagi es meg nemtudom milyen karokat okozott a szovjet megszallas. Beleivodott az emberekbe, genereciok adjak at egymasnak. Mintha nem lehetne szabadulni tole. Nem hiszem, hogy csak engem zavar ez a mentalitas ami idehaza uralkodik. Es nem ertem, hogy miert nem lehet ezen valtoztatni?!
Azt is mondta, hogy a Fidesz azért győz vidéken, mert a Fidesz "jobb volt". Meg hogy vidéken nemcsak a Fidesz médiája létezik. Nos, ha a Fidesz olyan, mint most nyilatkozta és a vidékiek ezt nem látták, akkor mégse olyan bölcs, tisztán látó és a Fidesz médiáján kívüli médiát is követők, hanem nagyon nem olyanok. A lényeg, Mérő szava szerintem nem meggyőző se pro, se kontra.
Kéretik tiszteletben tartani a véleményt, és folyamatosan ne vádold hazugsággal azt, akinek más a véleménye, és sem vádollak tudatlansággal azért, mert nem érted azokat, amiket írok!
Annak hívod, aminek akarod. Én a naiv illúziókat hívnám betegségnek! Olvass egy kicsit neoklasszikus realista Hans Morgenthaut, akit a világ minden egyetemén, a Yale-től az Oxfordig mindenhol tanítanak. Ő még ennél "csúnyábbakat" is ír!
" Egyik párt sem tisztességesebb vagy tisztességtelenebb a másiknál." . Totális hazugság. Még Magyarországon is nagy különbségek vannak a pártok között tisztesség dolgában, de ha körülnézel, a Fideszt összehasonlítod egy svéd vagy dán párttal, ég és föld.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!