VillamMcQueen

Regisztráció: 2013-01-15 23:29

Hozzászólások száma: 12

Utolsó hozzászólás: 2014-05-25 01:55


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Nyomozás HUMET azaz NUTEX ügyben 2014. 05. 25. 01:55
#84
Civin Úr, a még meg sem született gyermekeim már rég lediplomáztak, mire Ön választ fog kapni, de ne legyen igazam :D

A napokban állásinterjún vettem részt, ahol megkérdezték, mit nem tudok elviselni. Mondom: az igazságtalanságot. Erre összenézett a két nő. Mintha valami butaságot mondtam volna. Azonnal rájöttem, hogy ők soha az életben nem voltak Nutex-befektetők. Még várom a visszajelzést, de ha felvesznek, el fogom mesélni nekik a történetet, hogy megértsék az érzelmeimet.
MOLly tulajok topikja 2014. 04. 02. 18:15
Csak az elemzői összevissza-célárak, a választási "bizonytalanság" és a 100 Ft emelkedések utáni túlzott hurráoptimizmus miatt írtam. Meg azért, mert kicsit kezdem elveszteni a reményt... De ne legyen igazam.
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2014. 04. 02. 18:06
Közgyűlési meghívó:

link

MOLly tulajok topikja 2014. 03. 29. 12:14
Hamarosan látod majd a fényt, mármint a fényes győzelmet :))
Még 1 hetet bírjunk ki és kilő a MOL, meg sem állunk 35 ezerig :))
MOLly tulajok topikja 2014. 03. 29. 12:11
Szerinted ők csinálnak valamit? Nutexnél csináltak valamit? Úszott a 4 milliárd és 4400 kisbüfi pénze, mégsem történt semmi. Még az osztit se fizették ki. Vicc, amilyen levelezéseket folytattunk, tapasztalatból mondom. Majd pont itt történne valami...
MOLly tulajok topikja 2014. 03. 29. 12:08
"Nem lesz 2/3 100%!"

Nem, mert 3/4, sőt 4/5, sőt 9/10 lesz, meglásd.

Molly meg 5 000, 4 évig.
MOLly tulajok topikja 2014. 03. 21. 20:34
Én ott leszek a közgyűlésen, még utoljára megmutatom magam nekik, mielőtt megyek a híd alá ezzel a f@ssal!
17000-ről ülök benne, azóta csak lefelé és lefelé. Nincs megállás 5 000-ig. Gyakorlatlag elkönyveltem, hogy nulláztam. Még a lakásom is rá fog menni. Na én azt nem várom meg. Ja, és persze szavazni is megyek április 6-án!
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2014. 01. 22. 00:27
Ez nekem is eszembe jutott... :)))
Nyomozás HUMET azaz NUTEX ügyben 2013. 10. 14. 23:43
#41
Ezek szerint jövő pénteken fog hivatalosan is kiderülni, hogy nem történt bűncselekmény...
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2013. 09. 14. 00:36
Igen, csak sajnos én akkor még nem olvastam ezt a fórumot. Késő bánat.
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2013. 09. 10. 22:17
Nem, Civin és én nem ugyanaz. Civin fog még ide írni, nincs kitiltva, miért lenne? Két csúnya szóért? Ugyan!
NUTEX: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2013. 08. 11. 20:39
Akkor itt egy portfolio.hu-s cikk a régmúltból:

Humet: nagyon kemény
2002. november 15. 06:00


Egy nappal a gyorsjelentés dömping után megjelent a Humet elmúlt három havi tevékenységéről szóló várva várt eposz. Megérte a türelem, s megérte elkerülni a tegnapi nagy tumultust, így kellő figyelem fordulhat a BÉT legkisebb gyógyszergyárának sikertörténete felé. A kétkedőknek ezúttal sem lett igazuk, oly sok remekbe szabott negyedéves beszámoló után a Mester ismét tudott újat mutatni a piacnak. Nem fokozzuk tovább az izgalmakat, hanem eláruljuk: most kilenc hónap alatt kevesebb árbevételt mutatott ki a cég, mint amennyit augusztus közepén, a féléves gyorsjelentésben már megjelentetett! Ehhez a bravúroz az kellett, hogy az időszak alatt ne az eladással foglalkozzon a 13 alkalmazott, hanem inkább a korábbi számlák sztornózásával.
Így a tőkepiac kifürkészhetetlen útjai után a számvitel új dimenzióit is megismerheti most a cég mintegy 1,600 eltántoríthatatlan részvényese, akiket a névadó termék megkóstolása és a cégvezetés áldásos tevékenysége ellenére sem lehet kirobbantani a tulajdonosi struktúrából. Pedig a helyzet egyre keményedik. A szigorodó likviditási lehetőségek már odáig fajultak, hogy még az ANFI Ltd. menedzsment szolgáltatásáról szóló 23.6 m Ft-os számláját sem sikerült kifizetni, s így a nagyobb szállítói tartozások között kimutatásra került (itt felmerül bennünk a tanmese a rókáról és arról, hogy hány bőrt is lehet lehúzni szegény állatról). A negyedéves számok boncolgatásából kiderül, hogy tovább tart a marketing offenzíva, három hónap alatt kicsúszott 11 m Ft reklám/hirdetés címszó alatt (a negatív árbevétel miatt a korábban
kedvelt, s 2 fölé kúszó reklám/árbevétel hányadost ebben a negyedévben sajnos nem lehet értelmezni). Az ügyvédi költségek nem meglepőek, az üzletviteli tanácsadásra három hónap alatt kifizetett 19 m Ft esetében viszont javasoljuk a menedzsmentnek, hogy támadja meg a szerződést feltűnő értékaránytalanság miatt. Ilyen üzletmenet mellett azokért a tanácsokért egyetlen forintot is vétek kifizetni, hacsak nem magunknak fizetjük. Három negyedév alatt 300 m Ft veszteséget szedett össze a cég, ami kiegészül még a sajátrészvényeken nem realizált 232 m Ft-tal. Azt, hogy a cég végül ténylegesen mennyi veszteséget realizált a paketten, csak a következő gyorsjelentésben tudhatjuk meg (mint ismeretes, tegnap jelentették be a részvények eladását Civin Jánosnak és a Csucska Elek Alapítványnak). Az első hat hónapnál alacsonyabb 9 havi árbevételt nem magyarázza a cég, ami után nem meglepő, hogy az elemzőket érdeklő olyan fundamentális információk is kimaradtak a gyorsjelentésből, mint hogy mennyi cső fogyott az áfonyás és mennyi a ribizlis ízesítésű pezsgőtablettából (a kérdés már csak azért is izgalmas, mert a sztornó számlák miatt akár visszamenőleg is megfordulhat az állás). A beszámolókból egyre inkább az a kép rajzolódik ki elénk, hogy a Humet szép csendben profilt váltott. Miután az alaptermék nem volt jövedelmező, az élelmiszer kiegészítő termék gyártásából átnyergeltek a befektetési társaság irányába. Azzal a sajátossággal, hogy a baráti társaságként néha közvetlenül, többségében viszont közvetetten leginkább a saját papírjaikkal foglalkoznak. A döntés teljesen racionális, végül is ez az legvolatilisebb részvény a BÉT-en, s erről rendelkeznek a legtöbb információval. Tevékenységükhöz eddig megkapták a támogatást mintegy 1,600 részvényestől, s a hallgatólagos beleegyezést (beletörődést) a tőzsdétől és a felügyelettől. A kérdés már csak annyi, hogy meddig lehet ezt büntetlenül csinálni?
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek