Gyanakvoo

Regisztráció: 2015-03-28 11:33

Hozzászólások száma: 146

Utolsó hozzászólás: 2016-11-30 14:20


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 11. 30. 14:20
"Nem irtak hogy mennyi ugyfel nem kerte az atruhazast?"
Egy korábbi kormányinfón Lázár szerint 13193 BC ügyfél kapott BEVA kártérítést.Ebből kivonom az NHB-hoz átkerült 11755-öt akkor 1438 körül lehet azok száma akik nem kértek az átruházásból.

"Van, meg olyan, aki nem kerte az atruhazast es meg nem kapta meg a kiadhato vagyonat? "
Vagyunk egy páran akik pl. júniusban személyesen voltunk a BC-nél ahol azt igérték ,hogy kb. két hét múlva transzferálnak, de azóta sem kaptunk semmit.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 11. 29. 20:02
" a transzfer és utalás adminisztratív BONYOLÍTÁSÁNAK időigénye miatt az állomány átruházást elutasító ügyfeleink további türelmét kérjük." Vagyis vegyük tudomásul ,hogy szivatnak tovább. link
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 11. 29. 19:46
"Az állomány-átruházás keretében 11 755 ügyfél teljes kiadható értékpapír- és pénzállománya került az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. részére átadásra. "
"Az állomány-átruházással nem érintett ügyfelek kiadható pénzügyi eszközeinek és pénzeszközeinek (3,1 Mrd forintnak megfelelő összeg) kiadását a Buda-Cash a szabályosan kitöltött és benyújtott transzferálási és utalási megbízás alapján folytatja.
A transzferálási és utalási megbízások telefonos visszaigazoltatást követően kerülnek teljesítésre. A megbízások teljesítése folyamatos, azonban a több ezer transzfer és utalás adminisztratív bonyolításának időigénye miatt az állomány átruházást elutasító ügyfeleink további türelmét kérjük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a negatív számlaegyenleggel rendelkező ügyfeleink transzferálási és utalási megbízásait addig nem tudjuk teljesíteni, amíg a számlájukon lévő tartozást nem egyenlítik ki.
Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 10. 12. 17:41
Szerintem nincs joguk ismét kérni a közjegyzői hitelesítést.
Azt írtad:Továbbá a tértivevény szerint a közjegyzői azonosításomat és a transzferálási megbízásomat, hogy hová kérem az eszközök küldését május 19-én átvették.
Akkor szerintem téged "beazonosítottként" el kell fogadniuk ,úgy mint ha személyesen bementél volna és nyilván kell tartaniuk ,hogy ez már rendben van.
Ugye tudod ,hogy ha lejárt már a kincstárjegyed akkor az forintként jelenik meg a kiadható vagyonban.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 21. 16:34
A Céginfó szerint július óta már a Damjanich utcában vannak,
ezen a néven: BUDA-CASH Brókerház Zrt. F.A. "felszámolás alatt"
A cég székhelye:
1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.
link
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 06. 17:45
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 06. 17:44
A fideszes és FM-pénzekből gazdálkodó portál sugalmazásaival ellentétben sosem találkoztam a Buda-Cash vezetőjével. link
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 06. 17:36
A másik, nagy port felvert brókerügyről, a Buda-Cash-esetről szólva a közgazdász elmondta, a cég olyan szerteágazó céghálót épített ki, amelynek számos eleme lehetőséget adott arra, hogy a brókercégként begyűjtött összeget más célokra fordítsa, s így károsítsa meg azokat, akik a cégnél fektették be pénzüket. Így nem csupán brókercégként működött, de üvegipari érdekeltsége is volt, Balaton melletti fejlesztésekbe és a devizakereskedelembe is beszállt. A céghez köthető Hungária Közraktár például be is dőlt, tehát már ott is trükközés folyt. S miután a szerteágazó céghálóban nem csak saját, de idegen – köztük sok ezer kisbefektető által a nagy hozam reményében befizetett – pénzt is kezeltek, mindenképpen indokolt lett volna már évekkel korábban kiemelt figyelmet fordítani a cég tevékenységére.

Egy másik, banki ügyekben jártas szakember arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy miután a brókerbotrányban külföldre is utaltak az ügyfelek pénzéből, ezek a tranzakciók mindenképpen kiemelt kockázatúak voltak, ezeket látnia, sőt figyelnie kellett az arra hivatott felügyeleti szerveknek. Arról is beszélt, hogy a kifejezetten a gyanús pénzmozgások felderítésére kifejlesztett szoftverek jelzik ugyan, ha a szokásos üzletmenettől eltérő tranzakcióra kerül sor, de intézkedni nem tudnak, ahhoz emberi beavatkozásra van szükség.

A szűk keresztmetszet általában a szürkeállomány szokott lenni, azaz hogy a megfelelő szellemi, elemzői kapacitással rendelkező emberhez jut-e el az információ. Még ennél is nagyobb kérdés azonban, hogy az információ birtokosa fel meri-e vállalni, hogy elindítsa az ellenőrzést. A megalapozott gyanú esetén ugyanis nagy létszámmal és azonnal helyszíni ellenőrzést kell elrendelni, hogy mielőbb leállítsák az esetleges törvénytelen folyamatokat. Az is kérdés, hogy miként kezeli azt a helyzetet az illetékes, amikor több jelzés érkezik, de kicsi a rendelkezésre álló vizsgálati csoport, hiszen el kell döntenie, hová szállnak ki ellenőrzésre.

Mindezek kapcsán megkérdeztük a jegybank felügyeleti részlegét, miként folyik náluk az ellenőrzés, mióta működik az ehhez szükséges informatikai rendszer, hogyan jár el gyanús pénzmozgás észlelése esetén, miként szabályozzák a tevékenységet a törvények, és miként tesz eleget a pénzmosás elleni nemzetközi egyezményben foglalt ellenőrzési kötelezettségnek, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 02.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 08. 05. 13:41
link
Eddig nem siettek az MNB-nél,hagyták ,hogy hónapok teljenek el.
Most itt a szemét szöveg:
"...hogy az MIELŐBB megkezdhesse a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint kifizetendő kártalanítás jogosultak részére történő teljesítését. "
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 08. 05. 13:31

Kölcsönből kártalanítják a brókerbotrány áldozatait
Origo2016.08.05. 12:35

A Befektető-védelmi Alap maximum 12 milliárd forint kölcsönt kap a jegybanktól, amiből a brókerkárosultaknak fog fizetni. A hitel futamideje három hónap, változó kamatozású.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Befektető-védelmi Alap (Beva) között létrejött szerződés alapján az MNB legfeljebb 12 milliárd forint értékben likviditási kölcsönt nyújt a Befektető-védelmi Alap részére azért, hogy az mielőbb megkezdhesse a kártalanítás kifizetését, írja közleményében a jegybank.
Három hónapos futamidővel

A törvény alapján a Befektető-védelmi Alap törvényi feladatai ellátásához szükséges pénzügyi fedezet biztosítása érdekében jogosult likviditási kölcsön iránti kérelemmel az MNB-hez fordulni. A jegybanki kölcsön folyósítására a jogszabályi előírásokra tekintettel és a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján három hónapos futamidővel, változó kamatozással, a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal és állami készfizető kezesség mellett kerülhet sor.
Csak kártalanításra lehet költeni

A kölcsönt a Befektető-védelmi Alap kizárólag a kártalanítási kifizetések teljesítésére használhatja fel.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 29. 17:35
Köszönöm a hasznos infót.
Én jún 29-én voltam a BC-nél,
tehát akkor még 3-4 hét mire sorra kerül az áthelyezési papírom.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 18. 18:04
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 11. 12:23
"Kizárt, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem vette észre a Quaestor és a Buda-Cash brókercégeknél, vagy éppen a Hungária Értékpapír Zrt.-nél történt visszaéléseket – nyilatkozta lapunknak az MNB volt felügyelőbizottsági tagja. "link
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 01. 10:48
Ha kevés volt az a 110 milliárd amit az MNB kölcsönadott a bevának tavaly
akkor miért nem ad még?
Hülyeségekre milliárdokat osztogatnak Lázárék,
de mi dögöljünk meg ugye??????????

2015-ben ezt közölte a BEVA:
A Beva 110 milliárd forintos, 3 hónapos áthidaló hitelt vesz fel az MNB-től, amit a folyamatban lévő kártalanítási eljárások (BUDA-CASH, Hungária, Quaestor) során történő kifizetések céljából a jegybank hamarosan a szervezet rendelkezésére bocsát.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 28. 12:34
dettó71 hívta fel a figyelmemet erre a cikkre:link

"az Equilor Zrt. működése során nem biztosította a jogszabályoknak megfelelően a saját tulajdonú, illetve az ügyfelek pénzügyi eszközeinek elkülönített kezelését, s annak ellenőrizhetőségét."
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 24. 17:11
Úgy tudom ,hogy több mint két hónapja nem sokat haladt a beva kifizetés.

"A Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolója 2016. április 19-én átadta a Befektető-védelmi Alap (Beva) részére a Buda-Cash-nél hiányzó ügyfélvagyonra vonatkozó módosított és kiegészített adatokat. "
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 23. 19:47
HPeter76 így kaphatsz teljes kártérítést:
மறதிநோய் (Dementia என்பது "சிதைவடையும் மனம்" என்ற பொருள் கொண்டதாகும்) ஒரு தீவிரமான உளவியல் குறைபாடாகும். இது நிலைத்ததாகவோ, அதாவது மூளையில் ஏற்படும் காயத்தினால் உருவாவதாகவோ அல்லது வளரக்கூடியதாகவோ இருக்கலாம்; அல்லது, உளவியல் செயல்பாடுகளில் நீண்டகாலமாக ஏற்பட்ட பாதிப்பு அல்லது குறைபாட்டால் உடலானது இயல்பான முதுமையடைதலில் இருந்து அதிகரித்த அளவில் முதிர்வது ஆகியவற்றால் விளையலாம். முதுமை மறதி என்பது வயதானவர்களிடையே அதிக அளவில் காணப்பட்டாலும், அது எந்த வயதினரையும் பாதிக்கக் கூடியதே. இதனை ஒத்த அறிகுறிகள் "சேதன மூளை நோய்க்கூட்டறிகுறி"
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 17. 12:03
Milyen szemétül bánik velünk a „hatalom”.
Szivatnak ,hülyének néznek ,packáznak, ködösítenek ,levegőnek tekintenek ,csak két embert biztosítanak az ügyintézésre , és ez megy már 16 hónap óta.

Joggal feltételezem, hogy sok aljasság megy ebben az országban amiről nem is tudunk,
Úgy, mint ahogy kb. 9,5millió magyar SEMMIT NEM TUD ARRÓL HOGY MIT MŰVEL VELÜNK a felszámoló=MNB=keresztény jóságos igazságos nemzeti finom-úri művelt guccis elegáns polgári hazafi , mindenkit megvédő Fidesz korm.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 13. 17:33
Az állami is hibás a történtek miatt , (béna PSZÁF és MNB ellenőrzés évekig)

mégis van pofájuk az április havi 557 Ft számlavezetési díjat levonni és fenyegetőzni.

A sokféle hülyeségre nagyvonalúan költekező kormányban nincs annyi bűntudat ,hogy
ezt legalább átvállalná.

Szemét ,kicsinyes húzás.

Utaltam nekik a 115Ft mínuszom , költsék koporsóra.

"Amennyiben a jelen egyenlegközl negatív pénzegyenleget mutat, úgy a jelen dokumentum egyben fizetési felszólítást is jelent Önnel szemben. Ebben az esetben kérjük, hogy a feltüntetett tketartozását a jelen egyenlegközl kézhezvételét követ 8 napon belül szíveskedjen megfizetni a Buda Cash Zrt. "f.a." 10300002-10639746-49020063 számlaszámára. Amennyiben tketartozását határidben nem rendezi, úgy a Buda Cash Zrt. "f.a." igényét jogi úton érvényesítheti, továbbá az óvadékból való kielégítési jogával élhet az Ön egyéb fenti eszközeire. "

FENYEGETŐZNI TUDNAK ,KÁRTALANÍTANI NEM!
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 11. 17:13
26 éve volt rendszerváltás

Már nem csak Ausztriát hanem Szlovákiát vagy Csehországot sem fogjuk utolérni ,lemaradunk.

Rohadjon is meg ez az ország az összes politikusával együtt.

ROHADJON,ROHADJON MEG!!!

friss hírek További hírek