Sem Randi sem Netboon sem Mobil alkalmazás nem ment - és a legnagyobb gond, hogy az emiatti kapkodásban hibás megbízást adtam be. -- komoly kár ért :( - Milyen jogorvoslati lehetőségek állnak fent véleményetek szerint?
Randi se megy nekem 15:45 óta. Egyfolytában kérdezés nélkül vagy kilép vagy lefagy. Katasztrófa. Ez nem szolgáltatás! Még egy üzenetet sem tudnak kiírni, hogy baj van.
1995. évi CXVII. törvény 6. § d) értékpapír átruházása esetén a szerzési érték tekintetében az értékpapír tulajdonjogának megszerzése, a dematerializált értékpapír értékpapírszámlán történő jóváírása napján ,e) a d) pontban nem említett pénzügyi eszközre kötött ügylet esetén - az a)-b) pont rendelkezésétől függetlenül - az ügylet teljesítésének (lezárásának) időpontjában, a d) pont szól a részvényről, mint értékpapírról az e) pont pedig az egyéb kategória, így pl. a CFD
Nem hinném, hogy jelentősége lenne annak, hogy részvény, vagy nem részvény. Csak azért írtam a példában egy futures-t, mert ott jól látszik a hatalmas különbség. De ha veszek 380000 EUR-ért részvényt, és eladom 380025-ért, de közben felment az EURHUF 1 Ft-t, akkor is csak 25 EUR után akarok adót fizetni, nem 389025 Ft után. Szerintem ez csak így lehet logikus.
Sima részvényeknél pedig úgy van ahogy vaktyuk99 írja, illetve fordítva van a két oldal :) adóalap = eladási rész - vételi rész A külföldi határidős kereskedés adózását nem ismerem csak a CFD kereskedés adózását. Ott már mivel nem veszed meg a indexet, részvényt stb.. csak fedezetet különítenek el a számládon a tőkeáttételes ügylethez, ezért a pozició lezárásásakor a erdeményed íródik jóvá / vonódik le a számládról. Szóval ott már a te képleted működik azaz: adóalap = (eredmény - költség) * pozició zárási MNB árfolyam Mivel a határidős kereskedés is tőkeáttételes és fedezet kell hozzá, ezért lehet az is ezt követi, de ez csak tipp...
"igen, így van. Adóalap= ((vételi darabszám X arfolyam X aznapi
devizaarfolyam)-broker dij) - ((eladási darabszám X arfolyam X aznapi
devizaarfolyam)-brokerdíj)". . Szerintem a vételi árfolyam nem számít. Inkább (eredmény-költség)*záró_napi_deviza_árfolyam lesz a jó. Gondolj bele, valaki nyit 1 határidős FDAX kontaktust (kb 380000 EUR) eurhuf=360. Másnap eladja minimális 1 pont nyereséggel (25 EUR), eurhuf=361. Legyen a költség 0 EUR. Ha a vételi árfolyam számítana, akkor ez 361*380025-360*380000=389025 HUF eredményt mutatna, aminek a 15%-a (58k HUF) elég sok adót jelentene a 25 EUR bevételhez képest...
Nem vagy egyedül. Már figyelem. Nekem rendszeresen minden nap 15:40 és 15:50 között belassul minden előjel nélkül folyamatos működés mellett. Az ajánlatok késnek, de legjobban az óra mulattat. Megáll, majd átugrik másodperceket és akkor betolja az addigi összes változást. Eleinte 1-2 mp később már 8-10 mp is kiesik.
Rosszabb esetben kommunikációs hibaüzenet megelőzi a kilépését.
Vagy az ajánlati listát simán lecsapja 1 sorra és a kötéslista eltűnik. Ekkor még szenved egy darabig majd bezárja magát minden figyelmeztetés nélkül.
Vannak problémák a Randival rendesen. Képes a program továbbra is futni a háttérben annak ellenére, hogy azt mutatja, hogy kilépett/bezárt. Task managerben feltétlen ellenőrizd! Ha ekkor ráindítasz biztos zavar lesz a működésben. Sok sikert!
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?