Pedro_amigo

Regisztráció: 2020-03-20 00:48:32

Hozzászólások száma: 192

Utolsó hozzászólás: 2022-07-20 13:13


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 07. 20. 13:13
MAjd figyelgess ősszel - télen. Idén 450 meglesz. Mentsd el a hozzászólás számomat.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 07. 20. 13:11
Ahogy ezt itt és más portfolio fórumokban is néha leírtam, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ismerettségi köröm a legfelső 5 % -ba tartozóktól  a roma segédmunkásig terjed. Szerencsésen látok sok helyzetet. Nem tudom, te hogy vagy vele, felteszem baráti köröd inkább a közép - felső  közép osztály vagy felfele. Igen, jópár repülős nyaralást látok én is környezetemben. Szingli - fiatal emberek és jól kereső válllalkozó családok akiknek már tényleg elegük volt a 2 év nem utazhatóságából. De nem az átlag magyar gyerekesek utazgatnak, repülgetnek. ---- 
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 07. 20. 13:02
380 alá szerintem ez már nem fog lenézni --- legeslegrosszabb esetben lenézni, de tartósan nem ottmaradni --- de ez természetesen csak személyes vélemény.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 07. 20. 13:00
Köszönöm válaszod amúgy. Jó, mondjuk azt azért hozzátenném , hogy én az extrém forint romlásra felkészülve már vagy másfél éve sávosan váltottam devizákra. Mert, ha forintba nézem akkor semmilyen állampapír nem hozott annyit mint a deviza árfolyam változás. Tehát már diverzifikáltam, de még mindig sok a HUF állomány. -- Ja, egyelőre én se látok jobbat mint a PMAP-os várakozás
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 07. 20. 11:39
Figy Fire. Ez amit leírtál ök ok és  a legyegyszerűbb "mindennek annyi az ára amennyiért megveszik " elv jut róla eszembe. Ertem én, hogy azt akarod mondani, hogy a te vételi tranzakciód (nevezzük ilyen csúnya szóval most) , azért jött létre mert te valamiért egyedileg preferáltad azt a dzsekit. Neked volt egy extra motivációd ami miatt a hasonló termékek átlagáránál jóval magasabb árat is hajlandó voltál kifizetni. Nincs ezzel semmi gond, ilyen van. Ingatlan piacon is. CSak, hogy pár példa: Pl. vagy érzelmileg kötődök egy házhoz, vagy tudom hogy, hogy nagyapám a századelős bankrablásból valahol ott rejtette el az ékszereket, vagy gyerekemnek speciális fejlesztője van a szomszéd utcában ezért fontos stb. stb.... Csakhogy : Szerintem ez az ingatlanpiacon a vételek törtrészéért felel.. (1-2 %). Ezek mind egyéni pszichológiai tényezők. Ha ezek meghatározóak lennének akkor ezt a fórumot itt csukhatnánk is be. A döntő többséget az adott ingatlan adottságai, igényeire szabottsága és méginkább az adott piaci - politikai - gazdasági helyzet befolyásol. (Ebbe beleértve a kereslet - kínálat viszonyait, pénzromlást stb. )  --------------- Nem ismerem a vevőt, sem motivációt , lehet hogy beletrafáltál abba az 1-2 % -ba akit egyéni pszicho tényező hajtott, de ennek elég kicsi az esélye. En inkább a második csoportban keresgélnék. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 14. 23:26
Bocs, mi az a "BV"?
Financial Forecasts 2021. 06. 17. 11:53
Az arany mostani markáns korrekciójához kapcsolódóan belinkeltem a BASEL 3 szabályozást és bankos short tilalmat. Megnézte bárki közületek, foglalkozott bárki az üggyel komolyabban? / Értds. - láttok benne rációt? /
random capital 2021. 06. 11. 22:41
Nem ígérem egyből, el vagyok havazva. De a Xetra-n pl. nincs elő és utókereskedés vagy csak a Random nem nyújtja ezt. Lehet, hogy jobb ha ezt is megkérdezem levélben.
Financial Forecasts 2021. 06. 11. 19:52
Nyilvánvalóan akkor sem vallanám be ha véletlenül így lenne - de nem így van. Kisdobos eskü! / Uttörő nem voltam. Pár üzenetet ugyan váltottam már Tamással. / - Ettől még lehetsz kedves, lelked mélyén biztos az akarsz lenni, valld be ezt meg te :)))
Nincs reklám, de nem vagyok se előfizetve a másik opciót meg már mondtam fent. (De milyen reklámra gondolsz? Erre a sárgacsíkos átugorhatatlanra? Hát az nincs.) -- Lehet azért nincs mert külföldön vagyok?
Hát figyelj, ez egy német márka, ettől még nem biztos hogy focizik. -- De ha ez a legfontosabb -- Na igen a Bence Bazsis példa -- Hát a Balázs Star Wars - os meg műttőssegéd fehér pólói na azok aztán sokkal igényesebbek, ugye? Hát szerintem nem.:)))))))  Amúgy őt is régóta követem és jó hogy felhoztad. Régebben sokat figyeltem , minden tiszteletem Neki, jó figura, régóta benne a szakmában , emberileg is korrekt. Ellenben tizedét sem teszi bele a csatornájába mint a Tamás , mélységekről nem is beszélve. Persze megértem őt is, Portfólió meg minden más elfoglaltság, Patreon -os csoport is szép nagyra nőtt már. Teljesen érthető, de mégse kapja ugyanazt az ember. 
Kicsit hosszúra sikerültem. ---
Ha esetleg van időd  és kedved nézd már meg Tamás egykét régebbi elemzését is, kiváncsi lennék a véleményedre most már méginkább. -
 Persze ha a póló miatt nem tudsz elvonatkoztatni megértelek.
Mutatok egyet , amiben nem tűnik fel , nem zavar be a JAKO. Pl ez:
https://www.youtube.com/watch?v=RkrUEWGlHLI&t=505s
Financial Forecasts 2021. 06. 11. 15:02
Ez honnan jött le? Ha visszanézel pár videót inkább crypto downtrendről beszél.
Financial Forecasts 2021. 06. 11. 14:56
Hát nézd, először is köszönöm véleményed. 
Meglátásaim:
- Az hogy JAKO pólóban van, egy ilyen visszafogottban. Nem tudom ezzel a mi a gond, talán hogy a Puskás Akadémia márkája? :)))))))))/ Jópár ilyen Youtuber -t követek , hát vannak rosszabbul öltözettek is. Te miben nyomnád ha ilyet csinálnál? Komolyan kérdezem.
- YT reklám bevételek. A fő profit szerintem nem az , de nekem nem jött reklám. Hogyhogy?
- Van olyan akit esetleg ellenpéldának tudsz állítani , akit te hitelesnek és korrektnek tartasz?
Financial Forecasts 2021. 06. 11. 13:24
Ha már infla és társai. Mi a véleményetek erről az elemzésről ha valaki nézte. Általánosságban a nemesfém emelkedésről:
https://www.youtube.com/watch?v=HEbc7ctmlnE
Követi az uriembert valaki rendszerességgel? Vélemény? (Ez most nem egy rejtett reklám, esküszöm.)
random capital 2021. 06. 11. 13:17
Üdv!
Nagyon szépen (tényleg!) köszönöm a részletes válaszod. Megjegyzéseim:
- szerintem (sok esetben) nem csak 11 - ig mutatja az aftert 
- Ez a du. 2 és este 11 . között egy új infó nekem, meg fogom kérdezni egy hivatalos levélben -- válaszokat elküdöm ide. / Annál is inkább mert nekem is teljesült már a fent jelzett időszakon kívül./
random capital 2021. 06. 05. 01:26
Azt szeretném kérdezni, hogy Randomnál after marketban meddig lehet beadni ajánlatot?Es ha igaz amit ez a régebbi bejegyzés állít akkor miért csak 23- óráig? Csak mert látom hogy még aktív kereskedés folyik, akkor miért nem teljes idejű az elérés mint pre-marketban? Köszönet.
https://forum.portfolio.hu/topics/random-capital/13066?oldal=141
Financial Forecasts 2021. 06. 04. 15:23
De miért fizikai? Te is világvégét vársz? Eleve vesztesz már a véltelnél...
Financial Forecasts 2021. 06. 04. 15:22
Jó, akkor ezügybeni short elemzésed megfuttatom Stocktwits-en. Bár valószínű már ismert történet. --- Történelmi példák sem mutatják  az ilyen patthelyzetből a kilépő? És ha felbérelek pár ezer Wallstreetbet-es Ape-t? :))))))))))
Amúgy meg faxom--- na...
Financial Forecasts 2021. 06. 04. 11:42
Egy cipőben járunk. Dollárban tudom neked mondani, hogy feltételezett inverz fej-váll alakzat alja 22, 8 - 22, 6 körül. Én azt megvárom vele, ami párhuzamosan az arany korrigálásával végbe mehet. Arany 1850 körülig legalább korrigálhat. Épp korrekcióban. Ahogy Boole kolléga is említette. 
AU-val most megégettem magam stop kiütéssel, úgyhogy inkább a nagyok közül választva szállnék vissza.
Ugyanitt keresnék ezüst ugyanilyen korrigálása után emelkedésre jól lovagolható ezüst/vegyes bányát. Ötletek?
Financial Forecasts 2021. 06. 04. 11:31
Amúgy nem néztem a tulajdonosi struktúrát , kisrészvényesi struktúrát de arra esély sincs hogy részvényesi oldalról menedzsment váltási indítvány álljon elő?
random capital 2021. 06. 01. 11:02
Félerérthető voltam talán. Természetesen amikor az ajánlatot beadtam abban a pillanatban ment a Netboon, amin keresztül beteljesült. Csak előtte ment tízpercig a blokkolás, és ez eléggé feszültté tett tekintve hogy day-trade -t akartam bezárni többek között. Amire nem volt mód. Amúgy ezen már eleve buktam egy keveset, hogy nem tudtam bevinni időben az ajánlatot, de ezt direkt nem akartam ide keverni. -- A fő gond az volt, hogy a hosszú lefagyás után még kapkodóbban kellett bevinni az ajánlatot. Nem tudom tényleg, hogy én hibáztam -e , mert FIFO - LIFO -ra mindig ügyelek, de az biztos hogy a koncentrációmnak nem tettek jót ezek a körülmények. 
random capital 2021. 06. 01. 10:56
BÉT - na jó köszi...:)))