zsilak
1
1
1
2010. április 29. | 16:28
#1

random capital  

ma reggel hallottam a raido cafe-ban a random capital-ról.

megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 00:15
előzmény: #6743  Mason
#6744
Értem, addig érdemes esetleg az investinget nézni:
https://www.investing.com/indices/hungary-stock-market-components
Itt több BUX komponens ára is látható valós időben ingyen.
(Azoknál van valós idejű ár, ahol látod kiírva, hogy Real time CFD, amikor megnyitod a részvény oldalát)
(Van rá mobil applikáció is, amit le lehet tölteni)
Az itt mutatott ár az éppen aktuális vételi ár és eladási ár átlaga. Szóval pl 400-as legjobb vételi ajánlat és 408-as legjobb eladási ajánlatnál 404-et lehet látni. Szóval körülbelül be tudod lőni, hogy mennyi lehet éppen az ár.
A kereskedési nap végén és az elején van több perc kimaradás, amikor nem látsz árat, de nap közben rendben megy.
ma, 00:01
előzmény: #6742  hdl11
#6743
Ránéztem netboon-on, szerintem ilyen START számla kipróbálására már nincs lehetőség, a regisztráció alkalmával se találkoztam vele. (A héten regeltem :) ) 
Regsiztrációval kaptam 1 havi ingyenes valós adatot BÉT-re, de mivel nem 30 napra, hanem hónapra szól, ezért majd novemberben szeretném aktiválni :)
csütörtök, 23:16
előzmény: #6741  Mason
#6742

30 napon belül nyitottál számlát ?
Régen amikor még én nyitottam számlát a Randomnál volt lehetőség egy úgy nevezett Start számlát nyitni, ami egy külön alszámla amire a Random ad neked 5000 forintot, ami nem vehető onnan ki, maximum a "hozamocska". Kondíciói azonosak a normál kereskedési számlával kivéve az hogy ha nem kereskedsz 1 hónapban, akkor 500 HUF számlavezetési díj van a START számlán, amíg el nem éri a 0-t.
Ha 1 ilyen számlát nyitsz, akkor még anno adtak mellé egy 30 napon belül bekapcsolható egy hónapra 1 ársávos real-time adat, ami nem sok, de jobb a vaktában "dobálózásnál".
Ha ez az opció még elérhető akkor a Netboon / Szerződések / Start számla oldalon találod, és ott írnak bővebben a feltételekről.
Érdemes decemberben majd figyelni ezt a fórumot vagy a reggeli hírlevelüket, mert negyedévente hirdetnek lehetőséget arra, hogy 3 hónapra kaphass ingyen 10 vagy 20 ársávos valós adatot a BÉT-re.
csütörtök, 23:00
előzmény: #6739  hdl11
#6741
Megelőztél! :)
Köszi, mivel még éppen, hogy csak betettem a lában a tőzsdézés világába, még nem igényeltem real time adatszolgáltatást, és így a limitekkel csak vakon dobálózok, ezért gondoltam arra ha meggyőz egy tendencia akkor bevásárlok/ dobom piacival, így éppen a legjobb ajánlatot meg tudom csípni. Szemben a limittel, ahol csúnyán alá/vagy felé lőhetek.
csütörtök, 22:54
előzmény: #6738  hdl11
#6740
Szia!
Köszönöm a gyors választ, tehát lényegi különbség van a két ajánlattétel típus között. Viszont napközben inkább mobilról kereskednéd,  villám ajánlati opciót nem is találok, és a piaci ajánlattételemet pedig folyamatosan visszadobja hibaüzenettel. Ilyenkor az ajánlati könyvből kell kiválasztanom a megvenni kívánt csomagot és arra teszem a piaci ajánlatomat vagy mi a trükje a mobilbrokeren a piaci ajánlattétel?
Köszi
csütörtök, 22:51
előzmény: #6736  Mason
#6739

Nincs villám ajánlat a Mobilbrókerben.
Az új vagy a régi Mobilbrókerben próbálod a piaci ajánlatot ?
Én még sohase adtam be piaci ajánlatot, inkább azt szoktam alkalmazni, hogy az aktuális legjobb vevő vagy eladó alá illetve fölé írok be limites ajánlatot így nem járok pórul ha éppen akkor tépik ki a könyvet amikor az ajánlat bekerül a tőzsdére.
Az adott piaci ár alatti eladásra van kitalálva a stop piaci illetve a stop limit ajánlat.
Tegyük fel 10000-ről van OTP-d, és annyi is az aktuális ár, és 9800 alatt szeretnél eladni.
Bár bármilyen áron el szeretnéd adni 9800, akkor egy stop piaci eladási ajánlatot kell megadni, aminek az aktiválási ára 9800.
Ha mondjuk legalább 9700-on szeretnéd eladni, akkor stop limit eladási ajánlatot kell megadni 9800-as aktiválási árral, és 9700-as limit árral.
Ilyen ajánlatot lehet részvény vásárlásra is használni.
Pl 10100 fölött vennél OTP-t de max 10200-ért, akkor ezt úgy tudod megtenni, hogy 10100-as aktiválási árral és 10200-as limit árral küldesz be vételi ajánlatot.
Fontos tudni, hogy részvényeknél akkor aktivizálódik az ajánlatod, ha az aktiválási áron vagy alatta (eladásnál) illetve felette (vételnél) teljesült 1 kötés, míg certifikátoknál az árjegyző ajánlata is elég ehhez, és nem kell kötésnek történnie.
csütörtök, 22:38
előzmény: #6737  hdl11
#6738

100 darabos piaci ajánlat az olyan mintha limites ajánlatot adnál a felső illetve alsó felfügg limit árán.
Szóval az előző példában kapnál 70 darab részvényt 4881-en, majd 10 db-ot 4887, illetve a maradék 4888-on, ha van ott legalább 20 eladó.
Szóval lényeges eltérés van köztük.
Villámajánlattal csak 70 db részvényt vennél 4881-en, míg piacival 100 db-ot kapsz 4883-as átlaggal.
csütörtök, 22:33
előzmény: #6736  Mason
#6737
Szia !
Villámkötés, az alábbi PDF 16. oldalán van leírva:
https://www.randomcapital.hu/uploads/PDF/GYIK.pdf
De kimásoltam ide is:
"Hogyan működik a villám ajánlat?
A BÉT kereskedési rendszerében a pillanatnyilag az ajánlati könyvben lévő legjobb áron kerül teljesítésre. Ha nincs a legjobb ársávon megfelelő mennyiség, hogy a teljes megbízás teljesüljön, akkor az részteljesül és visszavont státuszba kerül. Tehát annyi darabszám teljesül, amennyire ellenoldali ajánlat volt az ajánlati könyvben. Ilyenkor a megbízásunk már nem fog tovább teljesülni, a nem teljesült darabszámra egy új megbízást kell megadni az adott papírra vonatkozóan.
Hogyan is működik ez a gyakorlatban?
Vételi árfolyam  Vételi mennyiség   Eladási árfolyam  Eladási mennyiség
4880 1373 4881 70
4876 41     4887 10
....
A fenti ajánlati könyv adataiból indulunk ki ismét és ugyancsak 100 db OTP részvényt szeretnénk vásárolni villám áron. Ez esetben azonban csak 70 db fog teljesülni 4881 Ft-on, majd az ajánlat részteljesült státuszba kerül és visszavonódik.
csütörtök, 22:21
#6736
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy Mobil Brokeren, hogy kell villámkötést tenni? Valamiért csak limit ajánlatot tudok tenni, ha a piacit választom mindig azt a hibaüzenetet dobja fel, hogy nem adtam meg árfolyamot.. de nincs is ilyen lehetőség, ahol árfolyamot írhatnék be...
A másik kérdésem, hogy van olyan kereskedési mód, hogy egy értékapapír csomagomat egy meghatározott ár alatt piaci áron adjon el? Pl: Van OTP részvényem, és megadnám, ha 9800 alá esik az árfolyam akkor az akkori legjobb áron adja el a pakkomat. Van erre lehetőség?
Még egy kérdéssem is lenne, még tanuló fázisban vagyok: a villám kötés és a piaci ár között mi a különbség? Ugyan azt jelenti mindkettő, csak a Random Capitál használ két elnevezést is rá?
Köszi a segítséget!
csütörtök, 21:16
előzmény: #6734  Brother1
#6735

Az a baj azzal, hogy ha a Random fejlesztené le úgy, hogy akár anélküli is működjön, hogy az ügyfél be van lépve a kereskedési rendszerbe, hogy ha valamilyen ok miatt probléma lenne a Randomnál (pl áramszünet,  internet probléma vagy csak lefagy a szerver), akkor nem módosulnának az ajánlatok, és az ügyfelek elégedetlenek lennének.
Ha úgy oldanák meg, hogy pl a Randi-ba lenne beepítve úgy, hogy ha a fut, akkor az elküldené a módosítási ajánlatokat ahogy megy felfele az ár, akkor meg lehet nagy lenne a terhelés a rendszerükben.
Illetve ha jól emlékszem mintha lenne valamilyen kvóta a brókercégek számára a teljesült illetve nem teljesült ajánlatok arányára, ami alól persze a certikben és a BÉTa piacon lévő árjegyző ajánlatai kivételt képeznek.
Egyébként elvileg a Randi SDK-val bárki le tudná magának fejleszteni a követő stopot.
Ott vannak olyan függvények, amik ajánlatok bevitelére, visszavonására és módosítására alkalmasak ahogy látom:
void XActionStatus_NewOrder(PXACTIONRESULT_NEWORDER pXactResult)void XActionStatus_Withdrawal(PXACTIONRESULT_WITHDRAWAL pXactResult)
void XActionStatus_Modification(PXACTIONRESULT_MODIFICATION pXactResult)
A korábban a topikban említett Randi plugin is ennek az SDK-nak egy implementációja, amit adat kinyerésre lehet használni. Szóval az a része tuti működik az SDK-nak.
A kérdés az, hogy az ajánlat beviteli parancsok mennyire működnek, de ezt a Randomtól meg lehetne kérdezni ha ha valaki erre adná a fejét.
csütörtök, 11:13
előzmény: #6733  hdl11
#6734
A BÉT-nek küldtem egy e-mailt a trailing stoppal kapcsolatban, a lényeg h ők ezt nem tudják bevezetni a BUX-ra vonatkozóan, tehát a Randomnak kéne. 
kedd, 10:44
előzmény: #6732  hdl11
#6733

Bocsi, rossz linket küldtem.
Ez vonatkozik a lakossági ügyfelekre, és itt 5%-os az árrés
.https://www.raiffeisen.hu/hasznos/arfolyamok/lakossagi/devizaarfolyamok
Ennél már jobban megéri a HUF-ban veszed ki a pénzt, és egy független korrekt pénzváltóban váltod át a pénzt.
Én ismerek olyat, ahol 2 HUF körüli az árrés és csak a törvényileg előírt 0.3%-ot vonják le költségként.
kedd, 10:40
előzmény: #6731  wyl
#6732
Szia !
Korábban én is olyan tájékoztatást kaptam, hogy nem lehet megtenni azt, hogy forintot átváltasz pl. EUR-ra, és egyből kiveszed. (Illetve ez bele is van írva a külföldi részvény kereskedési szerződésbe)
Eltérő devizanemben én úgy gondolom fel lehet venni pénzt a Raiffeisen bankban, ahol 3% körüli az árrés a vételi és az eladási ár között, amire még rájön ugye a 0.6%-os jutalék:
https://www.raiffeisen.hu/hasznos/arfolyamok/vallalati/devizaarfolyamok
De azért én rákérdeznék a Random-ra, hogy is van ez.
wyl
hétfő, 15:21
#6731
Szerintetek az  RC HUF számláról eltérő devizanemben (pl. EUR-ban) lehet kp-t felvenni, vagy EUR-ba átutalni, vagy sem?
A kondíciós listából nekem az jön le, hogy lehet, de korábban azt írták, hogy csak a külföldi kereskedéshez lehet átváltani EUR-t , ill. USD-t, de a kivenni más pénznemben , mint amiben a számla vezetve van, nem lehet. 
https://randomcapital.hu/uploads/PDF/kond%C3%ADci%C3%B3s%20lista/14_melleklet__Kondicios_lista.pdf
hétfő, 14:03
előzmény: #6713  8uk52
#6730
Köszönöm!
hétfő, 13:57
előzmény: #6725  febee
#6729
Pedig ott volt a hirlevelükben.
Fájdalomdíjként pedig 10 ársávos terveink helyett, az október, november, december hónapokra ismét 20 ársávos ingyen BÉT realtime adatot adunk mindazoknak, akik elküldik a következő jeligét: Rendszer. Kérjük tüntessék fel az ügyfélszámot és a nevüket is. Köszönjük a megértést, dolgozunk ezerrel a problémákon.
http://gazdasagportal.hu/index.php/reggeli-elemzes-rc-szetvertek-amerikaban-a-technologiai-szektor-reszvenyeit-2018-09-06/
hétfő, 13:56
előzmény: #6725  febee
#6728

hétfő, 13:48
előzmény: #6725  febee
#6727
Már vége. Visszajeleztek azoknak, akik sikeresen regisztráltak a játékban.
Nekem is visszaírtak, és okt 01től már megy a reál decemberig
hétfő, 10:52
előzmény: #6723  Hathor
#6726
Az új Mobilbrokert javíthatnák. 
hétfő, 09:31
#6725
Valahol írta a Random Capital szeptember eleje óta, amióta meghirdette, hogy az ingyenes (okt-nov-dec) real time akcióra való jelentkezés határideje 09.30. ? Mert erre utaló írást sem a weboldalukon, sem a hírleveleikben nem találok.
hétfő, 09:26
#6724
a bét tájékoztatása alapján a mai napon 2018.10.15 a határidős piac adatszolgáltatás technikai hiba miatt szünetelt a reggeli órákban.
hétfő, 09:22
előzmény: #6722  Ms_issippi
#6723
Nekem sem számítógépen (Randiban), sem mobilbrokerben nem volt ajánlat.
9.08ra jött meg hati könyv, és kereskedési lehetőség
hétfő, 09:06
előzmény: #6719  Hathor
#6722
Te is mobilon?
hétfő, 09:06
#6721
Esely nincs kereskedni hatiban. Multkor sem tudtam raadni 37100nal. Most is csak nezhetek ki a fejembol

Topik gazda

zsilak
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE