Amiatt gondoltam erre - a vágyaimon túl -, mert egy net-bankhoz jól passzolna egy diszkont-bróker. És mivel az Erste nem vette meg a Random ker-felületeit/szoftvereit (ezt csak gondolom) ezt még a Gránit megvehetné Feritől.
Azért nem lehet, mert az Erste központban született egy döntés, visszafele nincs út, csak előre!!! Ők meg amúgy is, más rendszert használnak. Tanulság, vegyél Erste részvényt, mert ha mindenkit megfejnek, lesz haszon, és pénz osztira...
lassan 4 hónap eltelt azt mondta /írta az erste hogy majd felfejlesztik a sajátjukat csak addig nem lehet kereskedni meg minden randomos otthagyja őket
nem értem, hogy ki fizet a real time adatokért most 2022-ben. Amikor annyi más szolgáltató (yahoo finance, investing stb stb.) adja ingyen ezeket az adatokat bárkinek. Könyvre minek van szüksége egy befektetőnek? Olyan részvényt nem érdemes venni, amiben nincs anyni likviditás, hogy folyamatos legyen benne a kereskedés!
Én anno minden érdeklődőnek őszintén ajánlottam a Randomot, hozzátáve, hogy eléggé fapados a Randi, de amit kell azt tudja. Most, hogy átkeveredtem az Erstéhez utólag is bocsánatot kell kérjek a Randi fejlesztőitő és Virág Ferenctől! Méghogy fapados! Fényévekkel előzték meg a mostani legjobbnak tartott brókercégeket is mind a szolgáltatások mind az informatika terén. . A minap kerestem valamilyen szolgáltatót, ahol ha késleltetve is, de láthatnék 10-20-as könyvet. Sehol nem találtam. A Random demói ezt alapból adták.
Persze, írtam, hogy fontosak a kötési díjak, pláne a sokat kötőknek, sőt! Az erstes pro felületet beszerkesztettem Peti klónra 2 nap kínlódás és 1 nap finomhangolás árán, így már használhatószerű. Markers 2k/hó, drága, de annyit megér, hogy realtimeban mozog a charton minden, mint anno free-ben a Randiban, az investing meg hol megy hol nem és késik. Tény, jóval többet fizetek most ezeknek a pötsöknek mint a Randonmál, annyiszor arányosan alacsonyabb minőségű szolgáltatásért. Ki mihez szokott. KBC felület villámgyors, de a "pro" verziónak csúfolt felületük egy vicc; az minden, csak nem pro, inkább egy "lite". Ha ott lenne egy Randi-Peti féle grafikus felületszerűség, verhetetlenek lennének, azonnal átpakolnám a cuccom nagyobbik részét.
Sziasztok! A váltáson agyalok és ezzel kapcsolatosan kérdezném: 1. TBSZ átvihető más kezelőhöz? Van díja? 2. A KBC-t úgy látom nagyjából azonos költségekkel számol a számlavezetés, BÉT és külföldi piacok esetén. Csak én nézem rosszul? Esetleg van jobb kezelő?
Szerintem nagyon nem ugyan az a kettő, de kinek mi. Nekem a díjak fontosak és a felület, szerintem ennél csak rosszabb a többi. Erstet teszteltem 2 hétig, felejtős, ezzel viszont jól elvagyok. A Markers meg fizetős, elvagyok az investinggel is.
A KBC Pro felülete is egy full fapad sajnos. A netbroker Proét kb. erre a szintre fel lehet csiholni, ott viszont a markers nagy segítség, míg a kbc grafikonkezelése se sok mindent ér. Itt a vacak és a vacakabb között lehet választani. Díjban most perpill igen, kedvezőbbek, de a felület cseberből vederbe.
jutalék-kedvezmény az indított és teljesült tranzakció jutalék díjtételéből kerül jóváírásra - ellenkező beállítás esetén automatikusan - a kedvezmény-keret erejéig. A jutalék-kedvezmény annak keretéig és lejárati határidejéig a fenti feltételek szerint korlátlan számú tranzakcióra használható fel.
Ez jutalekkedvezmeny es nincsen korlatozva,hogy melyik feluleten hasznalod fel.Beadod a megbizast/kivalasztod,ha felakarod hasznalni a kedvezmenyt es automatikusan abbol vonjak le a megbizasi koltseget.
BÚ..É.K. Minden Kedves üzlettársnak! Darwin papa megállapította,hogy amellik szervezet nem képes alkalmazkodni a változó körülményekhez,azt a természet/PIAC/ lemossa a porondról.Tehát ne kritizáljunk,alkalmazkodjunk!!! V.F. is csak azt tette ami meglátása szerint a legjobb alternatíva volt számára.Valóban köszönet illeti azért,hogy ilyen jó szolgáltatást nyújtott . Nincs más hátra,mint előre a pénzügyi úton!! HS!!!
Én is úgy gondolom, h köszönettel tartozunk Virág Ferencnek, mert kb 2 évtizeden keresztül szolgáltatta a magyar kisbefektetőknek a bróker cégeit, jó áron és jó minőségben. És hülye lett volna eladni, ha megveszik tőle a bankok sok pénzért. Főleg úgy, hogy ilyen jókor adta el, amikor gyakorlatilag a kormány kinyírta a hazai befektetési piacot a tranzakciós adó bővítésével. Én azóta konkrétan nem is kötöttem. Hogy ez miért jó az Erste-nek, hogy jó drágán megvesznek egy jól működő rendszert, amit lecserélnek egy fosra és felemelik mellé az árakat is- azt nem értem, dehát bank, ha kell akkor nyomtatnak még egy kis pénzt...
Ő jól csinálta, felépített 2 diszkont brókercéget, időben kiszállt, zsírosra kereste magát. Ilyen az üzlet. Igazán nem hibáztathatjuk azért, mert élt egy jó lehetőséggel. Te mit tettél volna? Inkább az a szomorú, hogy a teljes magyar brókerpiac összesen nem ér egy fél Virág Ferit se szolgáltatási színvonalban.
Kár, hogy nem az akciójuk alatt váltottál te is. Kaphattál volna alacsony brókerdíjakat. DT is megéri náluk emiatt. Csak picit drágább mint a Random volt. Megnéztem az Erste-t is, 2 hétig bírtam, de aztán eldöntöttem, hogy váltok, mert aktív kereskedésre használhatatlan. Ha valaki csík "buy & hold" annak mindegy persze, de aki kötöget annak nem, plusz drága is.
Még ősszel átjöttem a KBC-hez amikor volt az akciójuk. Szerintem abszolút jól használható a PRO felület. Árak is rendben vannak. Nem egy Random persze, de hát Erstétől fényévekkel jobb. Akik ott maradtak szenvedni azoknak kitartást kívánok.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?