Értem köszi! :) Nem szeretnék túl nagy off -ot nyitni -csak kicsit: Épp ma gurult elém egy pénzcentrumos cikk: https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/20250102/iszonyu-fontos-level-jon-a-bankodtol-januarban-nehogy-kidobd-rengeteg-penzrol-kell-donteni-1161088 Amivel egyetértek: Épp most várni érdemes míg kijön az összes banknál az új díjszabás a kormányunk emelése miatt. Várakozás, infógyűjtés (Mire kell a bank nekem? Erre a célomra melyik a legolcsóbb? S ha van sokkal jobb a mostani bankomnál akkor go)!!! :))) Telefonnyomkodós trédereknek IBKR, Lightyear, (Gránitot nem tudom...csak azt h olcsó és jó digitál bank). Esetleg Marinéniknek csopis beszedési megbízásokra nyugger számlákra a kalsszik bankok...de itt is érdemes majd az új díjjegyzékek beérkezése után szétnézni Raiff, Erste, K&H talán kedvezőbbek lehetnek az új díjak után is (Tévedhetek). :)
Mindenképpen sok és jó eséllyel a tranzakciós adó miatt még növekedhet is. Az Erste pl. tavaly 825 forintot vont le jutalékként (legalább is a random árváknak), mondjuk a felületük és a felhasználóbarátságuk még az OTP-nál is rosszabb.
"Honnan tudod, hogy mondjuk nem a certi indítás előtt nyit a teljes mennyiségre fedezeti ügyletet, akár a saját (mondjuk a befektetési alapjainál lévő) részvényekkel? " . Pl long reszvenynel "minek" lefedezni ha nincs eladott certi? Ha nincs kockazat ( nem kell fizetni a certik utan hisz nem adta el oket ) akkor minek venne reszvenyt? Marmint csak ugy vehet persze otp reszvenyt befektetesnek de az mas keret lenne nem a certi fedezese.
OTP-nél vagyok. Melyikre lenne érdemes váltani? Egy 250ezres megbízásnak a díja volt emlékezetem szerint 550 tavaly, most meg 1100... (kispapíros megbízás lett volna)
"Először is hogy fedez 1 db 17-szeres tőkeáttéttel rendelkező certi tranzakciót 1 db részvény traónzakció? " . Ugy hogy 1 certin annyi az elmozdulas mint az eredeti reszvenyen. . Veszel 1 certit ami tegyuk fel a korlat ara 18500 korlat aru. Az otp meg 20.000 forint. A certi tehat 1500 forintba kerul. 1000 forint reszveny emelkedes 1000 emelkedes a certiben ( ha long certi ). Ha veszel certit az erste is vesz egy reszvenyt. Ha 1000 forint emelkedes utan eladod a certit az erste fizet neked 1000 forintot ( 1000 veszteseg ) es eladja a reszvenyet ( 1000 nyereseg ). . A certi ugylet igy fedezve. Az o bevetele abban van hogy a korlat ar tolasaval "dijat" fizetsz neki hetente. Mivel gyakorlatilag hitelezett neked egy otp reszvenyt.
Tisztelt kolléga! Mennyiről mennyire? Mely pénzintézetnél vagy? Többiek? (Bocsánat ha offtopic--csak kolléga feldobta s érdekel ki hol mennyiért) :))) Sok profitot mindenkinek idénre is! :)
Erre lennék kiváncsi, hogy ezt honnan veszitek? Először is hogy fedez 1 db 17-szeres tőkeáttéttel rendelkező certi tranzakciót 1 db részvény traónzakció? Másodszor ki találta ki, hogy így fedezi? Honnan tudod, hogy mondjuk nem a certi indítás előtt nyit a teljes mennyiségre fedezeti ügyletet, akár a saját (mondjuk a befektetési alapjainál lévő) részvényekkel?
Nem csak kiütéskor. Ahogy mondod, eladtak eladtak 85 db short certit, azaz zárták a pozíciót -> visszavették a pozíció nyitáskor eladott 85 db részvényt.
OTP részvényesek ide!