Igen az könnyen elképzelhető,hogy ha az oroszoknál nem lesz iphone akkor fellázadnak,hogy ez az amcsiknak nem jutott eszükbe :)De mint tudjuk az orosz ember leleményes,és szeret bizniszelni,majd küldenek egy pár gázpalackot a fagyoskodó németeknek,pár raklap iphonért :))
Sztem ez a haboru senkinek nem erne meg ha kirobban en csak abba tudok belegondolni ha esetleg az oroszok lepnenek es tamadnanak onnantol kezdve semmilyen import termeket nem fognak kapni az emberek (iphone nike sony smasung stb. sorolhatnam)nagyon fel fognak ott lazadni mert valljuk be 2022-et irunk modern kor van mar az orszagok egymastol fuggnek.Ha onnan megvonjak ezeke ta termekeket sztem azzal putyin az ottani emberek szemebe nagyon durvan meg fog valtozni.
Törölt felhasználó2022. 02. 23. 11:20
Egyébként továbbra is azt gondolom,hogy márciusban jön az igazi tél ami eddig elmaradt.
Sok sikert hozzá,nem is értem,hogy ekkora tudással,mit keresel itt ezen az egyszerű emberek által alkotott kis fórumon.Nosza neki menj Brüsszelbe és a zseniális ötleteidet oszd meg velük is :))
Ha már ipartörténelem: "Kereskedelmi mennyiségű termelés 1993-ban indult Malajziában, a Shell az alacsony hőmérsékletű eljárást, főleg a nagy teljesítményű dízel hajtóanyagaihoz használja, az elérhető magas cetánszám és a nagy tisztaság miatt.
2006 óta egész Európában a Fischer–Tropsch eljárással készült V-Power Diesel üzemanyagot forgalmazza" Tehát, azt írja a wiki, h 16 éve a Shell már így gyártja az egyik gázolaját.
Tegnap volt egy vitaműsor a tv-ben, ahol éppen ezt feszegették. Az egyik azt bizonygatta, hogy a németek tudják mit csinálnak és gyakorlatilag nincs is már szükségük a második vezetékre, annyira jól haladnak a megújulókkal. Nem tudom, honnan vette ezt, nem támasztotta alá, de a vitapartnere nem tiltakozott. Persze lehet, hogy semmi alapja és csak hasraütéssel mondott valami okosat. Szintén ő mondta, hogy a németek már 43%-ban megújulót használnak.
Mondtam, kőszén száraz lepárlásáról hallottál már (Bergius valamikor Nobel-díjat kapott érte, vagy tanulmányozd, hogy a németek miért tudták elindítani a második világháborút, tanulj egy kicsit mielőtt okoskodsz). Az egekbe fog emelkedni a benzin ára (már ott van, ez tény), de elő lehet állítani.
Védjed csak orrvérzésig az Oroszokat. Szerinted ez a "csodás" ország nem fogja megérezni a szankciókat, a világon mindenki rácseszik csak ők nem? Örülnek annak ha sokkal kevesebb gázt és olajat tudnak eladni? Emelhetik az árát kb addig amíg majd az EU-nak bőven megéri máshonnan megvenni. Romba döntik a pénzügyi rendszerüket és a gazdaságukat aztán leshetnek a kretének.
A szakemberek szerint Európán belül Németország lehet a konfliktus legnagyobb vesztese, ugyanis az ország feldolgozóipara nagyrészt az orosz földgázra és az abból készült villamosenergiára épül. Így a konfliktus további eldurvulásával a német gyárak is bajban lehetnek, elképzelhető, hogy korlátozni kell majd termelésüket.
OROSZ-UKRÁN háború