Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 03. 02. 22:06
Előzmény: #67677  Dehogynincs
1) megvalasztotak Putyint! Tisztán és nyíltan elmondta mit fog tenni és azt is teszi. És megszavaztak. A partja holnap sehol se lenne, ha ő egy másik partot alapítani. Az Orosz nép arra szavazna... Putyinra szavaz a nép, imádják mint annnoa carokat, es most evvel mit csinálsz? es ott volt a kampány programja, amiben benne volt a különleges művelet folytatása... 
2) A demokratikus hadviselés az  amit az USA csinált Irakban. Mármint az USA  katonai szempontjából.... Azaz  nem kényszer besorozott amerikai fiúk harcoltak Irakban. Hanem zsoldos, és hivatásos, es tengerész gyalogos, tartalékos fiuk.... Ez demokratikus hadviselés. Pénzért, ez a szakmajuk, csinálják. Nem engem, vagy téged hajintanak ki a frontra, kis tulsulyal 110 kg tiszta izom, és zsír keveréke 😉, meg futni se tudunk gyorsan az agyutuz elől. Érted?  Na ez csinálja Oroszország is. Állítólag 3000-4000 usd is havi zsold, a veteránoknak... Meg az Észak koraiak is kaptak. 2500 usdt. Jó annak egy részét lenyulta   tőlük  állítólag Kim, de  ez irreleváns, mwet ez az ő hibájuk... Meg ők is 1 milliós zsodot kaptak pedig azt se tudták szegények  merre van a front előre. Lőttek mindenkire.. :) 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:55
Előzmény: #67676  Placi82
"Történelembol egyes. Bocs. :)"
Megbocsátom. Ha (modern) demokrata lennél, akkor elfogadnád a hatalmi ágak szétválasztását.
Te viszont vitapartnerként akarsz bírát játszani.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:50
Előzmény: #67676  Placi82
A hazafiságra hegyeztem ki, de Phylaxia és te is a demokráciát akarod belelátni.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:48
Előzmény: #67665  Placi82
"Demokráciaban megkerdezik népszavazáskor a népet hogy akarják e folytatni háborút!!  A válasz pedig kozelezo ervenyu az elit re! Na ez a demokrácia pajtás."
Pajtás! Az orosz demokráciában milyen népszavazás volt arról anak különleges katonai műveletnek a megindításáről, amit most óvatlanul háborúnak nevezel?
Placi82 2025. 03. 02. 21:48
Előzmény: #67672  Dehogynincs
Ja. Nagyon demokratikus volt. (irónia) kb mint Mária Terézia idején, a verbuvalo tisztek. Azaz a Werbung kommandó!. Poroszoknál is így volt, meg Franciáknál is. Ott legalább a szegény parasztokat megitattak,  zenés, táncos mulattsagot rendezték nekik, lányokkal borral, tánccal zenével aztán mikor jó volt a hangulat, aláirattak a zsoldos belépő papírt. Kaptak pár  arany dukatot, vagy sok ezüst tallért amiből tehenet is vehettek a családnak, amiből effektive megélt a család szerényen, aztán bevonultak.... Kaptak  komoly éveken át tartó kiképzést, etc.... Vazze ez volt az abszolutizmus monarchia világa.!! 
Akkor a mostani furgonos betuszkolos  világ, az a demokrácia?? 
Történelembol egyes. Bocs. :) 
Phylaxa 2025. 03. 02. 21:38
Előzmény: #67672  Dehogynincs
Jól mondod, az sem volt demokratikus. Nem is értem, hogy egy háborúban, melyben nincs "fekete sereg", aki pénzért védi a lakosságot, hanem "a fotelből" valakik összeírják, hogy merülhet fel a demokrácia fogalma? Semmi köze ehhez. Soha nem is volt. Gondolom, hogy te sem hiszed el azt, hogy a demokráciában kialakult életszinteket egyformán érinti az ilyesmi?!
krida
krida 2025. 03. 02. 21:38
Előzmény: #67665  Placi82
"Na majd ha az összes Z és kormányának es.parlament tagjainak, és az top 100 oligarchanak a fiaibol alakítanak pár  zaszloaljat és előttem küldik a tuzersegi tűzbe fronton,"
- nem, kérlek, összeszednek, erőszakkal az autóba tuszkolnak, s hamar küldenek is ki a frontra meghalni. Az ottaniak mondták nekem, hogy jelenleg 2 óra az élet a fronton. Utána meghalsz. 
Csak egy példa a tragédiák sorából: Kárpátalján nagyapa él 24 éves unokájával, szegény fiu agyilag nincs a helyén, kicsit debil, de a nagyapa vigyáz rá, gondját viseli. A fiut elkapják az utcán, erővel beviszik, nem érdekli őket hogy szerencsétlen nem teljesen tiszta gondolkodású. Kiviszik a frontra, ott meghal szegény srác. A nagyapa megtudja, elővesz egy pisztolyt, megkeresi a sorozótisztet, aki az unokát besorozta, és agyonlövi. Tragédia tragédia hátán. És ez csak egy sztori. Kinek a lelkén száradnak ezek az életek????
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:35
Előzmény: #67671  Murdoch
Olvass figyelmesen!
Ha funkcionális analfabéta vagy, akkor bocs.
"hagyjanak békén abban az országban, amelyikben élek."
Országfüggetlenül fogalmaztam. #67668
Ha Ukrajnában élek vegyes házasságban, akkor az ukránok hagyjanak békén, ha Oroszországban, akkor pedig az oroszok.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:31
Előzmény: #67670  Phylaxa
A délszláv háborúban a szerbek is és a horvátok is soroztak be magyarokat, hogy egymás ellen harcoljanak a szerb és a horvát hazáért.
Murdoch 2025. 03. 02. 21:30
Előzmény: #67668  Dehogynincs
És ha nem az oroszok nem hagynak békén? Ott az isztambuli megállapodás, persze hogy hátrányos lett volna az ukránokra, de már majdnem egymás kezébe csapott Z. , meg Putyin.
https://index.hu/kulfold/2024/05/01/ukrajna-oroszorszag-tuzszunet-isztanbuli-egyezmeny-beketargyalas/
"Még több mint két év háború után is jónak tűnik utólag ez az üzlet. Ez volt a legjobb opció, amit köthettünk volna
– mondta az ukrán tárgyalódelegáció akkori tagja a Die Weltnek."

De a nyugat, B. Johnson nagykorú személyében szétrombolta a dolgot. És persze hirtelen találtak ehhez egy bucsai vérengzést, nehogy bárki meggondolja magát. De nem baj, most gyártanak új békeszerződést a franciákkal, bocsi, tanulópénz, gondolják ők. Most végigolvasva magamat, lehet kezdem megérteni Z. indulatát. 
Phylaxa 2025. 03. 02. 21:27
Előzmény: #67662  offshort
A fronszolgálat egyetlenegy útja demokratikus. A zsoldossereg.  Minden más erőszak.

Azért is vannak a hazafi és egyéb pozitív kifejezések. Ha ezt demokratikusan akarnák folytatni, akkor az menne aki akar. Aki nem akar, az nem lenne hazafi.

Mondjuk valamikor még az erő is számított. Most már csak a szerencse. Vagy megtalálnak a drónok vagy nem, ha lapulsz. Ha viszont kimész a terepre ( nem lapulhatsz mindig), akkor nyilván megtalálnak.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:27
Amerikai kémfőnök: „Zelenszkij hatalmas zűrzavart okozott”
https://www.portfolio.hu/global/20250302/amerikai-kemfonok-zelenszkij-hatalmas-zurzavart-okozott-744885
_____ szerintem meg Vance bekapcsolódása után fajult el a helyzet ________
https://www.kait8.com/2025/03/01/transcript-trump-zelenskyy-vances-heated-argument-oval-office/
Vance: “Have you said thank you once?”
Zelenskyy: “A lot of times. Even today.”
Vance: “No, in this entire meeting. You went to Pennsylvania and campaigned for the opposition in October.”
Vance, Trump és Zelenszkij is tudta, hogy Z. Pennsylvániában volt okróberben.
Ezt akkor is tudták, amikor előkészítették a szerződést.
A múlt akkor sem változik meg, ha ezt Vance fölöslegesen fölemlegeti és Z. szemére hányja.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 21:20
Előzmény: #67666  Murdoch
Ha Trump azt mondta, hogy nincs agresszor, akkor értem, amit mond, de hamis állításnak tartom.
"Másrészt van a térségben milliónyi vegyes házasság, ilyenkor hova húzol?"
A házastársamhoz húzok és hagyjanak békén abban az országban, amelyikben élek.
A felvidéki, az erdélyi meg a kárpátaljai vegyes házasságokban a magyar félhez húzok.
Bandita 2025. 03. 02. 21:19
Előzmény: #67661  Placi82
Először menj vissza borsodba picit szétnézni, ne a budai jólétből szavazz a fideszre. 
Írhatná bárki nyugodtan. 
Murdoch 2025. 03. 02. 21:09
Előzmény: #67664  Dehogynincs
Nincs agresszor, tessék már megérteni, megmondta Trump.
Másrészt van a térségben milliónyi vegyes házasság, ilyenkor hova húzol? Még Z. is orosz anyanyelvű. Elég sokan írták már itt a civilizációs törésvonalat, talán érdemes lenne oda fókuszálni. Ha úgy gondolod, hogy Ukrajna keleti része nagykanállal kívánja enni az európai létformát, alighanem tévedsz. És ha úgy gondolod, hogy a nyugat évszázados gyarmati múlttal ámde könnyes szemmel vizsgálja az itt élő nemzetek lelkivilágát, akkor megérdemled a Hiszékeny úr különdíjat.
Placi82 2025. 03. 02. 21:07
Előzmény: #67662  offshort
Demokrácia és haza megvédése??
Demokráciaban megkerdezik népszavazáskor a népet hogy akarják e folytatni háborút!!  A válasz pedig kozelezo ervenyu az elit re! Na ez a demokrácia pajtás. 
Amit te demokrácianak NEVEZEL és kampanyolsz nagy erővel, az engem a történelemi  a bolsevikok hatalmara  emlékeztet Kohn Béla és Rakosi Matyas..... Tudod! 
Mikor kérdezik már meg a népet hogy mit akar?  Z a háború folytatását,  politikai ellenfele, (ha nincs betiltva) ő meg a 4 megye árán is a kiegyezessel kampányol. Es akkor nézzük meg ki nyer. És Ez a DEMOKRÁCIA VAZZE!!!!!!!! 
Ha engem akaratom ellenére a frontra visznek az K.rvara nem demokrácia, hacsak nem vagyok hivatásos katona vagy önkéntes!!!!!!!!!!! 
Ha így se érted a demokrácia nem  kissebbseg hatalma a nép felett, hanem NEPURALMAT azaz nepakaratot jelent. Demosz szóból származik. Athénban fekete és fehér  kaviccsal szavaztak hogy folytassanak e egy háborút vagy béküljetek ki Spartaval.... Etc... Na ilyen itt nincs sajnos. .🤣
A másik farizeus duma hogy a hazért meg kell halni.... 
Na majd ha az összes Z és kormányának es.parlament tagjainak, és az top 100 oligarchanak a fiaibol alakítanak pár  zaszloaljat és előttem küldik a tuzersegi tűzbe fronton, és utána jövök én és a többi ukrán melós és mérnök srác, meg karbantartó szerencsétlenek.... Akkor és csakis akkor igazad lenne... Féligmeddig. . De még ebben sincs....... Érted-e? Felfogod-e? Hogy ebben sincs igazad, ez így lenne demokratikus és demokrácia, egyenlő emberséges.. .. De ez van??? Szóval fiúk ez vedhetetlen.... 
Orbitális zavar az sajnos Nálad van. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 03. 02. 20:54
Előzmény: #67659  Placi82
Ha ukrán vagyok akkor Ukrajnát választom, ha orosz vagyok, akkor Oroszországot.
Magyarként és európaiként pedig a megtámadottat támogatom és nem az agresszort.
1956-ban meg a Corvin közben harcolnék (az Orbánok nélkül, mert ők nem lennének ott).
Világosnál meg Görgeyhez hasonlóan letenném a fegyvert.
Murdoch 2025. 03. 02. 20:32
Előzmény: #67658  Istvan78
Ennél még rosszabb is van, aki szemrebbenés nélkül belenéz a tükörbe, miközben:
https://www.csis.org/analysis/iraq-20-years-after-invasion-humanitarian-displacement-and-climate-change-challenges
"The U.S.-led coalition invaded Iraq on March 20, 2003, and withdrew in 2011, costing an estimated half a million Iraqis their lives, causing at least 9.2 million to be displaced, and resulting in more than 4.7 million to experience moderate or severe food insecurity."
offshort
offshort 2025. 03. 02. 20:31
Előzmény: #67661  Placi82
"hogy a frontra kerülök akaratom ellenére, mint  40év körüli  férfi?? 
Akkor szerinted hol a francba van demokrácia a kettő  város közül??? Na?"
.
valami orbitális definicio zavar van nálad a demokrácia, és a haza megvédése között! 
az a baj hogy mindkettőnél definicozavarod van! 
Placi82 2025. 03. 02. 20:23
Előzmény: #67651  offshort
Átlag egyszerű polgarkent hol ereznem biztonságban magam a saját vezetesemtol?? Mikor nem félnek, hogy  nem katonaként hanem fomernokent, a regnalo hatalomtol..., hogy a frontra kerülök akaratom ellenére, mint  40év körüli  férfi?? 
Akkor szerinted hol a francba van demokrácia a kettő  város közül??? Na? 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek