Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
the_outsider csütörtök, 23:10
Előzmény: #63938  Murdoch

Ez lenne arra vonatkozó érv, hogy miért akar(t) a cáratyuska a NATO-val szemben pozicionálódni?         
Mert egyébként valóban lehetnének erre érvek, (ami nem jelenti, hogy elfogadható érvek, de az ellenkezőjét sem) de nem ez.          
Valahogyan mintha az összefüggéseket mindig kevernéd, és sosem arra hozol példát, amire reagálni próbálsz. Sejthetően nem túl reményteli ez utóbbit (releváns érv) elvárni tőled.
Murdoch csütörtök, 21:00
Naszóval:
https://www.portfolio.hu/global/20241121/pontosan-tudott-arrol-washington-az-ukrajna-ellen-keszulo-tamadasrol-moszkvabol-jott-a-telefon-724788
"A Pentagon megerősítette, hogy megkapták az oroszok üzenetét."
Erről ment a mantra, minden a jog szerint megy, nincs min háborogni.
Murdoch csütörtök, 20:16
Előzmény: #63935  the_outsider
Nem fogsz te semmit érteni, de azért még1x, egy link, aztán hátha:
https://444.hu/2013/08/27/volt-ido-amikor-az-egyesult-allamokat-nem-zavarta-a-vegyi-fegyveres-nepirtas
somogyi csütörtök, 16:05
Előzmény: #63930  Murdoch
világ életükben egy fenyegetőző pattogó állam volt, erőszakkal értek el mindent amit elértek, nemjobbak ebben sem mint a nyugat egyik kutya másik eb, de legalább itt nyugaton háborunak nevezhetem a háborut és nem visznek el érte láncra verve. 
somogyi csütörtök, 16:03
Előzmény: #63897  Placi82
épp ezaz, hogy már az 1001 vörös vonal lett átlépve, putyin olyan mint a gyalog galoppban a levágott kezű lábó katona csak a szája nagy, nyomja meg a gombot, gondolhatod mennyi irányból van moszkvára is állítva atombomba...ugye ezt  te sem gondolod komolyan, hogy csak moszkva mérte be londont meg párizst, benne van ott moszkva is a célkeresztben, többen is mint azt gondolnánk. tudja jól pityun ha megnyomja a gombot vége a világnak, gondolom azért a családjára gondol ilyenkor :D
the_outsider csütörtök, 15:45

Nem igazán értem ezt.             
Valaki(!) elhatározza, hogy nem a szolid partnerségre törekszik a több nemzet összefogása által megjelenített NATO-val, hanem mindenképpen ellenfélnek tekinti, és úgy is kívánja kezelni. Minden területen ezt a szembenállást akarja kinyilvánítani. Értem én, hogy 2 dudás egy csárdában stb., azaz egyébként is lehetnének problémák, de jelen esetben még véletlenül sem ebbe az irányba vezérelte cáratyuska a dolgokat, hanem a konfrontáció irányába. Ha valakinek nincsenek sötét tervei, akkor miért kívánná az emlegetett "biztonsági garanciákat"? Milyen nem NATO (és nem diktatórikus) országok emlegettek hasonló félelmeket eddig?          

Emberek: Észak-Korea(!), még ez sem zavarja a jónépet?? Észak-Koreával milyen ember(!) akar üzletelni??         
Még ez sem égeti ki az agyakban a biztosítékot??
Murdoch csütörtök, 15:10
Előzmény: #63932  gazmber
Eddig még csak az ukránok kürtölték szét ezt a világon, csak nehogy olyan legyen, mint a minden nap majd 'most jönnek az észak-koreai katonák, meg az iráni ballisztikus rakéták.'
gazmber csütörtök, 15:06
Előzmény: #63909  Placi82
ledobták a 60-as években a 'cárbombájukat' egy jeges-tengeri szigetre...az is megkerülte... és még élünk (?)
gazmber csütörtök, 15:00
Előzmény: #63916  Eisenburgprofesszor
kiköltözek még a követségről is... szóltak vszeg...de még nem merték Kijevre lőni  (?)
Kolyok
Kolyok csütörtök, 14:50
Előzmény: #63917  Ivanhoe

Ennyi butaságot téves következtetést már régen olvastam egybe szedve...
Bocs ritkán írok mert sajnáom rá az időmet, igazából rád is, de azért hajrá...
Murdoch csütörtök, 14:46
Előzmény: #63929  Ivanhoe
Mit vitázzak? Az oroszoknak is szükségük lett volna biztonsági garanciákra, csak ez senkit nem hatott meg. Ment szépen a nyugat, nato keletnek, folyamatosan az elmúlt 20 évben. Nyersanyagok, ásványkincsek, geostratégia. Nem az oroszokat mentek nyugatra. Nem véletlenül kilincselnek annyian a BRICS-nél. A globális dél is tudja, vagy tapasztalta, hogy bármikor szorulhat a hurok, ha a nyugati érdek úgy akarja, aztán jönnek a szankciók, rakéták, vagy vmi. De ha most leírja vki, hogy világrendváltás van, akkor megy a vihogás.
Ivanhoe csütörtök, 14:24
Előzmény: #63927  Murdoch
Egyetlen szóval sem válaszoltál arra, amit írtam, ha Putyin megkapja Ukrajna egy részét, vagy Ukrajnát, akkor szerinted vége lesz? Putyin megáll és Kína is megáll, vége. Újabb engedményekkel, "szerződésekkel", amelyeket ismét meg lehet szegni, megáll. A háborúba Oroszország szállt be, leírtam, hogy mi a célja. Vitaképtelen vagy.
Murdoch csütörtök, 14:00
Előzmény: #63917  Ivanhoe
Könnybe lábad a szemem, tipikus háborúpárti logika. Nem támogatod Ukrajna felfegyverzését = nem érdekel a nyugat és/vagy náci-oroszbérenc vagy. Ha nem vetted volna észre, Trump ronggyá verte a demokratákat és egyáltalán nincs oda Ukrajnáért. Csak most már veszett fejsze nyele, mert egy háborúba nem beszállni, hanem kiszállni nehéz, ezt Trump is tudja. Persze ezt eddig kellett volna meggondolni a bideni adminisztrációnak, de most eszkalálják még az egészet és bőszen mutogathat majd a sok agyalágyult, hogy nem sikerül '24 óra' alatt békét kötnie. Január 20 után meg más lesz az irány, utána jöhetsz ismét a nyugati dumával, igaz az europai kontinensen is kormányválságok vannak, pont a hozzátok hasonló szűk kör erőszakossága miatt, de ne zavarjon. Migráció, gender, háborúpártiság stb. baromságok, amit napi 24 órában kellett nyelnie a messziről letojt választópolgároknak. Na ennek is vége lesz.
kkv14 csütörtök, 13:42
Előzmény: #63911  Eisenburgprofesszor
Professzor úr!  Ez a bolha ügy az USA-ra is vonatkozik?
Placi82 csütörtök, 13:34
Na megyek dolgozni. De raneztem most a BTC arfolyamara 97.000 dollár azaz kb 38. 000.000 Ft. 
Nekem 1 db sincs. De most komolyan mondom, ez a világ megorult!!!! Alig maradt benne józan értelmes ember. De, biztos hogy nem úszik be egy " fekete hattyú", ahh biztos nem lesz atom VH, mert "Putyin beszari"🤣🤣. Na jólvan gyerekek majd este jövök. 
Placi82 csütörtök, 13:20
Előzmény: #63918  bigyula
Lopikuszt.. A ruszkik előre bejentettek szerintem hogy mit inditanak, és mi lesz benne. Mert azt a korai felismerő rendszer észleli az indítás után hogy kilottek egy ilyen komoly rakétát de hogy mi van benne na, az már necesebb.....😉 Szinte biztos hogy szoltak előre a ruszkik, titkos csatornakon az USA nak. 
Placi82 csütörtök, 13:10
Előzmény: #63921  Placi82
Bocsánatot kérek tőled. A 3 ik bekezdésem Ivanho forumtarsunk bejegyzésére ment. Elnézést. 
bigyula csütörtök, 13:08
Előzmény: #63921  Placi82
Kedves Látnok! Amikről ma írtam, azokat 20-25 éve olvastam, és nem csak a neten. :)
Placi82 csütörtök, 13:07
Előzmény: #63914  bigyula
Kapaszkodj meg attól hogy valamit kigugglizol vagy AI chatelsz
 Attól még nem leszel okosabb. 10 kmrol kiszurom ki googlizil és ki aki tud is. Te goooglizol ebből fakadoan a tudásod csak felszínes. 
Kezdjük azzal hogy bár 15 kilotonna volt a Hirosima bomba de +-25%  a valós tévedés arany, kb 19-20nak kettőt mérve utólag. 
2. Kurvara nem mindegy hogy egy hidrogén bombát 4000 méter magasan robbantanak fel vagy a föld alatt. Vagy háborús célból a foldfelszin felett 10 azzá tíz méterrel. Van esetlegac fizika szigorlatom mérnöki tudományok öl vagy nincs? Mert ha van akkor belemehetunk.... De akkor nem fog segíteni a googli😉
3. Abba bele se menjünk hogy Lenin, és ezzel  Lev Trockijekeat és ezzel végül is átkozott  Sztálint kik penzeletek. Abba meg főleg ne menjünk bele  hogy Hitlert kik finasziroztak, a hatamomba pénzel, mert sírva fakadnatok kedves neoliberális barataim😉😉😉😉
Erről én se akarok beszélni. Szerintem ugorjuk a témát. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek