Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vlagyimirmutyin
vlagyimirmutyin 2022. 02. 28. 12:56
Előzmény: törölt hozzászólás
Sarokba szorítás?
Putyin évek óta készült erre a háborúra anyagilag, az orosz haderő talán 5-10%-a, ha bevetésre került eddig....ennek a kommunikációnak és fellépésnek a célja az elrettentés, nem buta ember Vlagyimir, csak ezt a helyzetet az USA kiprovokálta...
most persze az oroszok a világ gonoszai, de amikor több ezer oroszt irtottak ki az amerikaiak által felfegyverzett ukránok, akkor a világ nem volt értesítve az eseményekről és nem szörnyülködtek az emberek.. vagy, amikor épp a mostani elnök támogatásával olyan kisebbségi törvényeket hoztak, amik az ott élő nemzetiségeket felszámolja pl nyelv, oktatás szempontjából...
Gondolod, hogy meg kellett volna várni Putyinnak, amíg az összes 8 millió Ukrajnában élő oroszt kivégzik?
Vagy a többi 7 milliót, akik ukránnak vannak anyakönyvezve, de oroszul beszélnek...?
Nem támogatom ezt a fajta fellépést, és hozzanak az oroszok ellen szankciókat, de az USA-t is így elmarasztalta a világ, amikor keleti államokat igáztak le, döntöttek nyomorba vagy ugrasztottak egymásnak?
Akkor is meghozták a szankciókat a világ államai?
Vagy elfordították a fejüket?
Másik dolog: Ukrajna függetlenedése után megállapodtak, hogy a NATO nem fog tovább terjszekdeni kelet felé, ezt épp most készültek felrúgni, legalábbis arra utaló jelek voltak, hogy legalább tárgyalási fázisba eljut (persze az USA-nak esze ágába nem volt őket felvenni, csak a provokáció része volt ez is...)
Az EU és Urszula részéről jobb lenne kussban maradni, ahelyett, hogy még öntik az olajat a tűzre olyan kijelentéssel, hogy szívsen látjuk Ukrajnát az EU-ban, 100% biztos vagyok benne, hogy Magyarország lenne az egyik, aki ezt megvétózná (nagyon helyesen).
Amiben biztos lehet mindenki, hogy a legjobban az EU-nak és az európai országoknak fog fájni ez a háború, a bevezetett szankciók ellenére is...Nem véletlenül találkozott Puytin és a kínai elnök több mint 30 alkalommal az utóbbi években...
Ne provokálja senki az oroszokat, meccseljék le, zongorázzák le, amit akarnak, majd állapodjanak meg az ő feltételeik szerint.
Ez a lehető legjobb forgatókönyv,amit történhet.
HPeter76
HPeter76 2022. 02. 28. 12:56
Előzmény: #2896  kjanek
ja igen technikai eszközökkel lehet támogatni. Embereket nem
Phylaxa 2022. 02. 28. 12:56
Előzmény: #2888  euler
Miért szűnne meg Ukrajna? Mert semleges lesz és a "megkínzott" orosz ajkú lakosság a "hazájához" kerül?
Nézd nyilván nem rendelkezek semmiféle belső infóval és csak abból a népek által közölt infóból tudok gazdálkodni, ami eljut hozzám az éteren. Egyrészt a három magyar és egy olasz találmánya óta biztosak lehetünk benne, hogy nagy háborúk már nem lesznek. De az ember megpróbálja minél nagyobbra fújni azt is ami van. Most például a kontinensünk gazdaságát verik szét, nem is értem, hogy milyen alapon.

Az hogy most nem megtámadják Oroszországot, hanem "békés eszközökkel", "modern gondolkodással", "humánus alapon" Nato fegyverrendsereket és törvényeket akarnak ugyanoda tenni, ahol eddig mindenki csak megtámadta, nos ez egy elmebetegség. Semmi sem különbözteti meg az ekként gondolkodókat azoktól, akik a történelemben egyszerűen csak  lerohanták.

Ukrajna helyzetének értelmes rendezése Európa országainak történelmi adóssága. Nem tudom az én véleményem a megoldásra egyezik-e valakiével, de biztosan csak békés úton lehet megtenni. Minél hamarabb, annál jobb lesz mindenkinek.
HPeter76
HPeter76 2022. 02. 28. 12:53
Előzmény: #2882  sanka
Szőnyegbombázás..mi kénne még!! Kapna a Fejére Putyin..::))
kjanek
kjanek 2022. 02. 28. 12:49
Előzmény: #2895  kjanek
Na ebből vajon mi lesz?
Törölt felhasználó 2022. 02. 28. 12:48
Előzmény: #2892  LBalaton
Helyes, pedig őket is megfenyegette putyin. Remélem, ha ez a pszichopata állat tovább fenyegetőzik, nyakába kapja Little Boy kisunokáját...
gyula1971
gyula1971 2022. 02. 28. 12:45

A szakértők szerint a Putyin nagyon elszámította magát.
-A heves támadások ellenére az orosz erők továbbra sem tudták egyik ukrán nagyvárost sem elfoglalni, ami a szakértők szerint azt jelzi, hogy az orosz tervek kudarcot vallottak.
https://mfor.hu/cikkek/makro/a-szakertok-szerint-a-putyin-nagyon-elszamitotta-magat.html
LBalaton
LBalaton 2022. 02. 28. 12:42
Balti államokból,svédektől is szállítják már repcsin a páncéltörőket ...
badsector1
badsector1 2022. 02. 28. 12:41
Előzmény: #2889  Phylaxa
oroszoknak egész Ukrajna kell, ahogy látható a teljes országra kiterjedő háborúból
WLM 2022. 02. 28. 12:41
Ne beszélj hülyeséget Sankeszka! Senkinek nem jönne jól, még talán neked sem. Ami jól jönne az az, hogy Putyin valahogy lehiggad és hazamegy szépen, ne akarjál te bombázást sehol. Vegyél a piacon némi rózsapatront és éld ki magad az udvaron a budi mellett! 
Phylaxa 2022. 02. 28. 12:39
Előzmény: #2886  sanka
Ok, értem. Amiről pedig én beszélek, az ahhoz szükséges, hogy megszűnjön  egy többévszázados Európai probléma. A semlegesség elismerése a nagyhatalmaktól pedig megnyugtatná a skandinávokat is, ebben biztos vagyok. Természetesen minden amit írok a magánvéleményem. Ha tetszik egy különvélemény egy őrületben.
euler 2022. 02. 28. 12:37
Előzmény: #2884  Phylaxa
"Az oroszok most olyanok, mint a barbár, aki udvarolni megy, de miután a kiszemelt nő nemet mond, erőszakkal elrabolja. Erre szól a magyar "elemző": minek mondott nemet, úgyis lehetett előre tudni, hogy a pofon a másik eshetőség!
Oroszországnak volt 25 éve, hogy vonzóvá váljon. Sőt, elég lett volna, ha nem válik taszítóvá és ijesztővé. NA AKKOR, nem lenne probléma.
Meg akkor, ha végtelen cinizmussal és szervilizmussal nem tartaná a magyar "elemző" normálisnak, hogy nagyhatalmak térképasztalok felett játszadozhatnak népekkel, életekkel, gyermekek jövőjével és emberek életének munkájával. Ha megadná egy népnek a jogot az önrendelkezésre az atommal őt magát is és az egész emberiséget fenyegető diktátor bólogató kiszolgálása helyett.
(A képen: "Ha Oroszország leteszi a fegyvert, megszűnik a háború. 
Ha Ukrajna teszi le a fegyvert, megszűnik Ukrajna.")
https://www.facebook.com/agostonlaszloartist/posts/504242821055292
sztanil 2022. 02. 28. 12:35
"Mi Hazánk Mozgalom Honvédelmi Kabinetje"???? WTF?
sanka 2022. 02. 28. 12:30
Előzmény: #2884  Phylaxa
Én úgy értettem, hogy Ukrajna őrizze meg a területi integritását, ami az övé az az övé.
Törölt felhasználó 2022. 02. 28. 12:29

Sziasztok!
Ezen az oldalon a mostani háborús híreknek az összehasonlítása van régebbi fotókkal, amiket megtaláltak, hogy "ez történt most itt éppen" hír ma és közben jó pár éves dolgoknak néznek ki azok a felvételek:
https://i.redd.it/wa2y8t34ohk81.jpg
Ez csak ismeret bővítésnek szánnám egy lehetséges világképről
Phylaxa 2022. 02. 28. 12:22
Remélem, hogy nem erről beszélgetnek, amit a Portfolio ír, mert akkor ugyanaz folytatódik, ami miatt bementek. Meg kellene érteni, hogy vagy így vagy úgy, de az eredmény ugyanaz lesz, mintha megállapodtak volna már régen a semlegességben és az orosz ajkú területek átadásában. Ehhez miért kell a lakosságnak szenvednie? De azt is kérdezhetném, hogy ezt miért kell a kontinens lakosságának megszenvednie? Mert meg fogjuk, effelől ne legyen kétség.
sanka 2022. 02. 28. 12:18
Van vesztenivalója, viszont akkor a földi lét fog megsemmisülni ha tényleg erre ragadtatná magát, remélem a válaszlépés sem fog elmaradni és a földnek annyi, de szerintem kínjában csak blöfföl a gyökér.
sanka 2022. 02. 28. 12:15
Előzmény: #2878  Tibi0002
Igazából egy légierős bombázás jól jönne az ukránoknak.
sanka 2022. 02. 28. 12:13
Előzmény: #2859  feketemelos
Két dolgot tehet a faszkalap, megegyezik az ukránokkal és a megegyezés látszatát fenntartva visszavonul. Van még egy másik lehetőség, a totális háború, de azzal sokat kockáztatna megint. Egy szép visszavonulás lenne a legjobb, Ukrajna már nem akar NATO tag lenni, potyin szavatolja a függetlenségét, nem bántja a korábbi megegyezést. De amilyen faszkalap nem fog hajlani a kisebb rosszra. Mindenesetre ha embereskedik a faszát satuba kellene fogni.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek