Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
maxwax
maxwax kedd, 11:18
Előzmény: #151434  Sehmet
Én biztos nem dolgozhattam volna olyan helyen az apám múltja miatt, mint Kövér. Ne maszatolj,  itt konkrétan Kövérről és orbánról van szó!
Azért nem tudom, hogyan érvelsz az ügyfeleidért a bíróságon, mert sokszor nem látom az építkezést az érvelésben.
Sehmet
Sehmet kedd, 11:16
Előzmény: #151437  Ivanhoe
Ismerem! :)
Sehmet
Sehmet kedd, 11:16
Előzmény: #151435  Ivanhoe
Ez csak azoknak a véleménye, akik nem tudják elviselni, hogy egy gazdasági unióban nem a nagyhatalmak által diktált, a nagyhatalmak gazdasági és politikai érdekeit képviselő, multilaterális szervezetek által közvetített normák szerint működik egy társadalom, nem internalizálja ezeket a normákat. De ez, a néhány éve elhangzott zagyvaság értelmét vesztette. Megjegyzem, hogy ez inkább az ellenzék kritikája!
Sehmet
Sehmet kedd, 11:10
Előzmény: #151433  Ivanhoe
Az egyfordulós választást Horn Gyuláék találták ki, mint írtam, 1994-ben az önkormányzati választások előtt, és nagyon bejött, ezért vette át a Fidesz az országgyűlési választásokra is. Látod, méghogy nem fogadták és nem fogadják el a jelenlegi ellenzék jó kezdeményezéseit! Ez az ellenpélda is bizonyítja, hogy ez bizony nem igaz!
Ivanhoe kedd, 11:09
Előzmény: #151432  Sehmet
"hibrid választási autokrácia"
A demokratikus intézmények csak a "látszat" kedvéért működnek, ide züllesztették az országot barátaid!
Sehmet
Sehmet kedd, 11:07
Előzmény: #151431  maxwax

Hát, a messiás csapatában - legalábbis M.P. ezt állítja - Soros-ügynökök vannak. :)
.
Kövér valóban 1987-1988 között, a rendszerváltoztatás kezdetekor egy évig az MSZMP KB társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt, ami szakmai és nem politikai munka volt, mint például Gyurcsányé, stb. Nincs ebben semmi szégyellnivaló akkor, amikor például több szoci és SZDSZ-es 1990 előtt a Szovjetunió hűséges magyarországi politikai és katonai kiszolgálója, az egypártrendszert, társadalmi tulajdont és tervgazdaságot védelmező, a kapitalizmus ellen "harcoló", fizetett politikai vezetőként és munkatársként kapitalistává lett a fillérekért privatizált állami vagyonból és szórta az utcára azokat a munkásokat, akik "képviseletéért" a szocializmusban komoly fizetést és pozíciót kapott.
Ivanhoe kedd, 11:06
Előzmény: #151432  Sehmet
Teljesen más volt a helyzet, az egy nagykoalíció volt, egymás ellen indultak a választásokon, de tudom, hogy a tények nem zavarnak. :D
Sehmet
Sehmet kedd, 10:58
Előzmény: #151429  Ivanhoe

Nem mondod! Szerintem mielőtt ilyent leírsz, alaposabban tájékozódj! Például 1994-ben a szocik 32,99 %-ából és az SZDSZ 17,9 %-ából, ami összesen 50,89 %, hogyan lett 72 %-os többségű mandátum az országgyűlésben????? Ha már legalább leírsz valamit, annak legyen valami tényalapja is, mert a klaviatúra kevés hozzá! :)
.
Nem "hibrid" rendszer volt? Az nálad mit is jelent?
.
Nem egy párt és nem egy ember kénye-kedvére írt át sarkalatos törvényeket? Hogyan is volt azt, amikor 1994-ben Horn és a szocik az önkormányzati választások előtt pár hónappal - a szadesz tiltakozása ellenére is - átnyomta az egyfordulós, stb. önkormányzati választási törvénymódosítást?
maxwax
maxwax kedd, 10:58
Előzmény: #151424  Sehmet

Nézzük.
Orbán Soros alapítvány ösztöndíjasa volt, mielőtt kitalálta önmagát. Nem emlékszem, hogy a bárhol dolgozott volna az egyetem után, emlékeimszerint egyből képviselő lett.
Kövér az MSZMP KB Pártbizottságán dolgozott. Milyen szép munkahely! Akárkit oda nem vettek fel, kellet hozzá megbízhatóság.
Ivanhoe kedd, 10:55
Előzmény: #151425  Sehmet
"Historia est magistra vitae" - mégsem látom úgy, hogy tanultál belőle.
Ivanhoe kedd, 10:47
Előzmény: #151422  Sehmet
"Abban nincs vita, hogy már 1990-től a jelenlegi választási rendszer a legtöbb szavazatot szerző pártot/pártokat preferálja"
Ebben is van vita, mert Orbánék óta a győztest kompenzálják és nem a vesztest, régen ez is másképp volt. Régen demokratikusan működött a választás, nem hibrid rendszer volt és nem egy ember, egy párt kénye-kedvére írták át az Alaptörvényt, illetve Alkotmányt.
maxwax
maxwax kedd, 10:42
Előzmény: #151425  Sehmet
Látom, ha kifogysz az érvekből, akkor jönnek a személyeskedések. Attól, hogy felsorold a diplomáid, nem vagy több, mint jelen kommunikációd is mutatja. Szerintem sokan nem kérkednek itt tudásukkal, pedig valószínűleg bőven vannak nálad képzettebek. Nem megyek bele ...méregetésbe - én férfiak között érvényesültem egész életemben nőként.
bigyula kedd, 10:37
Előzmény: #151422  Sehmet

A kérdés ez volt, nem az, amiről hablatyoltál:
.
"nem értem, hogy minek kell egyáltalán egyéni jelölt, hogy egy párt listán elinduljon. "
.
Az a kérdés, hogy miért kell bebiztosítani valakinek a képviselőségét, akit a választók nem választanak meg?
sztanil kedd, 10:28
Előzmény: #151415  signal2

Viszont ha már ilyen jó belső kapcsolataid vannak, írd már meg légyszi, hogy Pottyondy anno miért lépett ki tőlük?
Erre régóta nagyon kíváncsi vagyok.
Sehmet
Sehmet kedd, 10:24
Előzmény: #151413  maxwax
Nem vagy következetes! Ez után is írtál nekem. :) De egyébként igazad van, én sem vitatkoznék a nálam felkészültebbel! Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de ettől még tény. :) Próbálj megkeresni párt perc alatt mindent, amit egy-egy hozzászólásban leírtam. Szerintem kudarcot vallasz vele, de ezt nem kell szégyellni, mivel ehhez nekem van meg az az elméleti felkészültségem, ami sok-sok, magyar és angol nyelvű óra és szeminárium alatt jött össze, nem a Googleról! :)
Sehmet
Sehmet kedd, 10:19
Előzmény: #151421  maxwax

Ne keverd össze az elnököt és a miniszterelnököt! Az USA prezidenciális rendszerében az elnök a törvényhozó és a végrehajtó hatalom része, az államfői, kormányfői és katonai parancsnoki feladatokat is ellátja. Az elnök a törvényhozó hatalomtól elkülönült végrehajtó hatalmat is egy személyben testesíti meg. A félprezidenciális rendszerben is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy ott van miniszterelnök, de ha a köztársasági elnök jelen van a kormányülésen, akkor ő vezeti azt, nem a miniszterelnök. Bizonyára hallottál Angela Merkelről, aki 2005-től 2021-ig, azaz tizenhat évig, négy ciklusig volt kancellár, azaz a kancellária típusú kormányzásban miniszterelnök.
.
A köztársaság elnöke nálunk is és Németországban is csak két cikluson keresztül töltheti be ezt a tisztséget. De ez a tisztség - a prezidenciális és a félprezidenciális kormányzati rendszeren kívül - nem azonos a miniszterelnöki tisztséggel, amelynek betöltésére a fejlett nyugati világban nincs időkorlát. Tudom, hogy egy kicsit bonyolult, de azért remélem, valamit megértesz belőle! :)
.
Az csak vicc, hogy M.P. "előtte is dolgozott". Inkább úgy fogalmaznék, hogy előtte is voltak olyan tisztségei, amit a NER-től kapott. :)
maxwax
maxwax kedd, 10:07
Előzmény: #151419  signal2

Honnan csorogtak le?
Bakker én a négyigenes népszavazástól csak az szdsz-re szavaztam, szóval nem kell a momentum mellé állítanod. A momentum sem tudta megszólítani a tömegeket, de meg sem próbálták. Megmaradtak megyeszékhelyi/fővárosi pártnak. Nálunk most is van momentumos önkormányzati alpolgármester. aki korábban szdsz-es volt.
Sehmet
Sehmet kedd, 10:06
Előzmény: #151414  signal2

Azért kell egyéni jelölt, mert az EKA 1990-ben úgy állapodott meg, hogy vegyes választási rendszer lesz Magyarországon, ami ugye azt jelenti, hogy egyéni választókerületek és lista. Ez egészen 2010-ig nem is okozott gondot senkinek, alkalmazkodtak hozzá. A westminsteri választási rendszer többségi, vagyis nincs lista, csak egyéni választókerületek. A lista indításához azért emelhették fel az egyéni választókerületi jelöltek számát, mert az ellenzék kifogásolta, hogy "kamupártok" is indulnak a választásokon, és hogy ezek ne tudjanak még listán sem indulni anélkül, hogy minél több egyéni választókerületi jelöltjük lenne, quasi az ellenzék követelésének eleget téve felemelték a lista indításához szükséges egyéni jelöltek számát.
Abban nincs vita, hogy már 1990-től a jelenlegi választási rendszer a legtöbb szavazatot szerző pártot/pártokat preferálja. Megjegyzem, hogy a gerrymandering alapján állították fel már 1990-ben is a választókerületeket, és a "baloldal" csak azért nem változtatott rajt, mert nem volt meg a többségük. Már Hornék is gondolkodtak rajt, nekik meg lett volna a többségük, de éppen eléggé kiverte a biztosítékot, hogy az önkormányzati választási rendszert a választások előtt 1994-ben gyökeresen átalakították, egyfordulóssá tették, stb.
Remélem, mindenre tudtam reagálni. Persze, lehetnek véleményeltérések közöttünk.
maxwax
maxwax kedd, 09:59
Előzmény: #151407  Sehmet
Nem a külsőség számít, de szerencsére az USA-ban csak 2x4 évig lehet valaki elnök, többet nem, nálunk meg már 14  éve orbán van hatalmon. Belekényelmesedett a pozíciójába. Elengedte magát és lett pont olyan kinézetű, mint az átkosban a pártállami vezetők itthon vagy az oroszoknál. Rossz időkre emlékeztet. Amúgy nézd meg a fotókat, amelyen az EU vezetői között áll.
Orbán sem volt piskóta, mikor a kilencvenes években felépítette magát! Ja, elfelejtettem, még le is nyilatkozta, hogy élete végéig miniszterelnök akar lenni, ő ehhez ért, neki ez a szakmája.
Történelmmi példákat idősebbre, fiatalabbra bőven lehet felsorakoztatni, de most ilyen helyzet van. MP nem közvetelenül az egyetemről került a fókuszunkba, előtte azért ő dolgozott is, szemben orbánnal.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek