Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
maxwax
maxwax kedd, 13:50
Előzmény: #151452  bronz
Csak tegnap 5 megafonost tiltottam le. Ne tolják az arcomba a hazugságaikat, ne akarjanak manipulálni. Nem érdekel, hogy MP otthon miket mondott, nem érdekel, mennyibe került a rendezvény és az sem, hogyan kalapozták rá össze a pénzt. Evelinke ezért akart tőlük pénzt, mert úgy gondolta, a pénz halmokban áll. Nem állt, ezt mindenki tudta, aki MP-t követi.
Többször írtam már, hogy x.y. - nem politikus, egy senki valójában, csak éppen Matolcsyhoz vmilyen szálak kötik - tartozásainak eltűntesére és lakhatásának fedezésére százmilliókat fizetett az állam, majd lazán nulla az nulla forintért átruházta az  állam a tulajdonjogot a Demeter Szilárd által vezetett nonprofit zrt-nek. Ez csak egy kertvárosi puccos magánház. Minimum 400millió mehetett el rá az adónkból. 5 éve lakatlan az ingatan, senki nem használja. Kormányrendeletben is van nyoma.
signal2
signal2 kedd, 13:22
Előzmény: #151457  Sehmet
De, értelmezhetö ,és értelmezik is. Leírtam, hogyan. Vonatkoztass el attól, hogy egy pénzösszeget kapsz kölcsön. X jószágot kapsz kölcsön, amit egy jöböbeli idöpontban visszaadsz, és az idöközbeni használta´ßert nem fizetsz semmit. Azaz ingyen használtad. Ha a hitel ára a kamat, akkor a kamatmentes hitel = ingyen hitel, hiszen az ára 0 Ft.
Sehmet
Sehmet kedd, 13:11
"Új világ jön a fizetéseknél, a magyar példát másolhatják az EU-ban"
.
https://www.portfolio.hu/bank/20241126/uj-vilag-jon-a-fizeteseknel-a-magyar-peldat-masolhatjak-az-eu-ban-724812
Sehmet
Sehmet kedd, 13:10
Előzmény: #151456  signal2

Bocs, de az sehol nem "ingyen hitel", mert ez tényleg oximoron. Persze, a pénzhasználat  - nem idő, hanem - ellenértéke a kamat, és ebben az értelemben a dilettánsok egy része megérti, a másik pedig azt gondolja, hogy ingyen kapta azt a pénzt. Már találkoztam olyan ügyféllel, aki valamelyik újságban azt olvasta, hogy az a hitel, amit felvett, "ingyen hitel", és fel volt háborodva, hogy vissza kell fizetni. Persze, a kölcsönszerződést nem nézte meg. 
A 0 %-os kamatozású vagy kamatmentes hitelt nem lehet "ingyen hitelnek" nevezni. Ezt a fogalmat a bankok nem, csak az üzletek szokták alkalmazni az eladott áruk kamatmentes részletfizetésére, mivel banki szakmailag nem értelmezhető. 
signal2
signal2 kedd, 13:00
Előzmény: #151450  Sehmet
Az ingyen hitel nem oximoron. A hitel ár a pénz időértéke. azaz a kamat. Ha kincs kamat, akkor kincs ára a hitelnek, azaz ingyen van. Mintha egy autókölcsönzőből el vinnél egy autót 1 hónapra, majd visszaviszed, és nem fizetsz érte. 
Sehmet
Sehmet kedd, 12:58
Előzmény: #151452  bronz
Szerintem a java még hátra van, de egyelőre úgy néz ki, hogy kontraproduktív, bár a messiás mögé beállt Niedermüller által hivatkozott képződmények ezeket fel sem fogják. Ők mindig a remélt győztes mögé állnak, és hatástalanok rájuk ezek a hangfelvételek ugyanúgy, mint Orbánékra a Lölő és társai féle hivatkozások. 
Sehmet
Sehmet kedd, 12:54
Előzmény: #151443  Ivanhoe
Lsd. Marx-Engels A német ideológia 27. oldala! :)
bronz kedd, 12:53
PedoFidesz propaganda még nem unja a hangfelvételeket?
Már az összes megafonos , rémhírtévés lefossa lassan a bokáját a nagy erőlködésben.
Sehmet
Sehmet kedd, 12:53
Olyan, hogy Tisza csak egy folyó van, a párt az a messiás one man show-jának névadó fantomszervezete.
Sehmet
Sehmet kedd, 12:51
Előzmény: #151446  signal2
Az "ingyen hitel" eklatáns példája az oximoronnak, ugyanis a hitel azért hitel, mert vissza kell fizetni. Ha kamatmentest írtál volna, azt még el is fogadom, de az mindenkinek rendelkezésére állt. A privatizációban is nagyon sok olyan történet volt, amikor a készletbe nem vett, de az udvaron már ott lévő alumíniumtömbök feldolgozásából, vagy az E-hitelből megvásárolt ingatlan egy kis töredékének értékesítéséből befolyó összegből vissza tudták fizetni a teljes hitel összegét. A többi pedig megmaradt, és most is hozza az évi 1 milliárd körüli éves osztalékot (lsd. Gyurcsány), de ennél többet is a vörösbáróknál.
Amit én írok, annak már több-száz oldalas dokumentumai vannak, de amit te írsz, az a Nyugatifény, stb. netes végtermékek kevés információn alapuló, heccelő szüleményei. Arra azonban nem kaptam választ, hogy mi különbség van a mostani és a privatizációkor meggazdagodott oligarchák vagyonszerzése között.
Istvan78 kedd, 12:03
Előzmény: #151418  Vackoros
Én nem félek, hogy teljesen ellehetetlenítik a Tiszát, hogy nem lesznek választások. Először is MP mögött már van egy nagy támogatás, ha kell MP kiviszi százezrével a dühös embereket az utcára, ha úgy akarja a Fidesz alakítani a dolgokat. És az ilyen helyzetet a Fidesz se tudná kezelni. Másrészt folyamatosan csökken a támogatottságuk, a kemény mag egyre kisebb, sokan még Fideszesnek mondják magukat, de egyre csökken bennük a hívőség. És itt van az EU. 
Istvan78 kedd, 11:55
Előzmény: #151412  signal2
Te se érted meg azt, hogy most nem egy konszolidált demokráciában élünk, ahol elvárhatók a politikától a legmagasabb sztenderdek. Itt most egy olyan országról beszélünk, ahol 14 éve agymosás megy, ahol nagyon lejt a pálya, most az a feladat, hogy átbillenjünk egy normálsan működő demokráciába. Most muszáj populistának is lenni, muszáj több mindennel kompromisszumot kötni, mert különben nem fog megtörténni ez az átbillenés és maradunk egy sokkal rosszabb helyzetben. Nem értem, miért nem lehet ezt felfogni.
signal2
signal2 kedd, 11:46
Előzmény: #151426  sztanil
Sokan lépnek ki-be. A remény mindig belépési hullámot okoz, a kudarc kilépésit. Itt sokszínü a gondolkodás, rendkívül kritikus a tagság (jó értelemben). Konkrétumot nem tudok írni.  Annó ezt nyilatkozta:
"Túlságosan szeretem a faszt és a drogokat ahhoz, hogy politikus legyek. Megszédültem azon az erkölcsi magaslaton, ahonnan a Momentum tagjai a konzervatív értékrendet megvallották, ezért lemondtam és kiléptem a pártból." - hogy mennyire gondolta komolyan, azt nem tudom. Nem volt sokáig tag.
signal2
signal2 kedd, 11:39
Előzmény: #151445  Sehmet
a NER-oligarchák messze nem pályázatokon elnyert és brutálisan túlárazott pályázatokból gazdagodnak csak. Rengeteg az állmi cég-adásvétel, valamint a támogatások, állami ingyenhitelek irányított kiosztása is. Lásd Mátrai Erömü, a 4iG felépítésse, irodaházak, stb. Annál egyszerübb módja nincs ugye a lopásnak, minthogy egy 250 mrd-os, többnyire hitelböl épített irodaház 600 mrd Ft-ért történö megvétele. Már olyan nagyságrendnnél tartunk, hogy 1 ügylettel többet lopnak, mint a szocik 8 év alatt összesen.
Sehmet
Sehmet kedd, 11:30
Előzmény: #151442  Ivanhoe
Tökélesen értem, amit írsz, de inadekvát a témához. Akkor inkább azon gondolkodj el légy szíves, hogy milyen különbség volt a privatizációban történt lenyúlások (amikor E-hitelből vásárolt, alulértékelt állami cégeket fillérekért árusítottak ki) és a NER oligarchák pályázaton elnyert munkáiból történt meggazdagodása között! De csak objektíven, amennyire lehet valaki objektív!
Sehmet
Sehmet kedd, 11:26
Előzmény: #151440  maxwax
Én sem dolgozhattam volna, a famíliám származása miatt, de ez egy másik kérdés. Úgy látszik nem ment át, hogy az un. szocializmusban aki dolgozott, az mindenki az MSZMP által irányított rendszert szolgálta, de nem mindegy, hogy politikusként vagy szakmai munkatársként. A párt mindenkiről nyilvántartást vezetett, minősítette, stb. a nyolcvanas évek második feléig. Én Kövér-ügyben nem foglaltam állást, de úgy emlékszem, hogy 1987-től már vezető tisztségek betöltéséhez sem kellett a párt jóváhagyása, mivel akkor az elvtársak már azon dolgoztak, hogy az állami és szövetkezeti vagyont hogyan nyúlják majd le, mivel akkor elindult a rendszerváltoztatás, az MDF már 1987 szeptemberében megalakult, a Fidesz pedig 1988 elején, stb.
Ivanhoe kedd, 11:25
Előzmény: #151441  Sehmet
Tényleg, csak azt nem értem, hogy egy értelmes embernek miért kell védeni "ezeket"? Visszamentünk vagy 80 évet az időben, tényleg nem hiszem el.
Ivanhoe kedd, 11:21
Előzmény: #151436  Sehmet
Nem az Önkormányzati Választások döntik el egy országban a kormányzást, nem is ilyen céllal született ez a változtatás. Ismét bedobtál valamit, amiről azt gondolod, hogy érv lehet, de te is tudod, hogy nem az. Esetleg még hozd fel a Napkelte politikai kiegyensúlyozatlanságát és hasonlítsd össze a mostani közpénzből gyártott "hírekkel", vagy a "közszolgálatisággal"! Nincs egyenlőségjel a kettő között és ezt Te is tudod.
Sehmet
Sehmet kedd, 11:19
Előzmény: #151430  Ivanhoe
A nemzetközi politikai viszonyok Thuküdidész óta nem változtak (Méloszi dialógus).

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek