Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vali 2024. 10. 24. 14:14
Előzmény: #147892  Sehmet
Welcome back. Az osztogatások nyomán a kassza nyilván még nagyobb mínuszban lesz, lesz viszont számos olyan kiadás, ami okafogyottá válik. MCC, határon túli foci, szuverenitásvédelmi hivatal, un. civil szervezetek mint "Alapjogok", CÖF  stb. Már az Orbán távozása látótérbe kerülése okán sok fiatal, aki egyértelműen külföldben gondolkodtak, megfontolják. A felpántlikázott eu-s pénzek miatt én nem aggódnék, azon sokkal inkább, hogy napi hány millió megy a semmibe és 26-ig hány milliárdtól esünk el.
Bandita 2024. 10. 24. 14:03
Előzmény: #147896  bronz
Ez nagy segítség a magyar családoknak!
Le az árdrágítókkal!
HuTi 2024. 10. 24. 13:40
Előzmény: #147896  bronz
De azért a KSH rajta tartja a szemét az üzemanyag árakon, nehogy magasabb legyen, mint a régiós átlag! Nem ám a családok pénzén gazdagodjon a kapzsi benzinkutas! 
bronz 2024. 10. 24. 13:37
Előzmény: #147878  badsector1
Így van.
Épp ezért, ha váltást akar, akkor visszavonul. Ha marad, azzal továbbra is abban érdekelt, hogy maradjon Orbán.
bronz 2024. 10. 24. 13:34
Pedofilmosdató Fidesz, az adócsökkentés kormánya a propaganda szerint.
Ez mi, hogy visszamenőleg adót emelnek?
Menjenek már a ..csába mind a 135-en a seggynyalóikkal egyetemben.
Ez lenne a jogállam?
Ez lenne a vállalkozásbarát környezet?
Így lehet előre terveznie a cégeknek ma, azaz sehogy.
https://forbes.hu/uzlet/benzinkutak-ado-emeles-visszamenoleges-hataly-kormany-torvenyjavaslat/
badsector1
badsector1 2024. 10. 24. 13:34
Előzmény: #147894  euler
"Elismerem, hogy Orbán lecserélése is eredmény, de ezt a jelenlegi sanyarú helyzet vagy a biológia is megoldaná Magyar nélkül is. Ha csak ennyi várható a váltástól, akkor nem fárasztom magam a szavazással."

oktatás, egészségügy, maffia felszámolás hatalmas változás lenne
ui.
amúgy a tisza számlaszáma 117-tel kezdődik, ami ugye se nem az mbh, se nem a gránit bank. :))
euler 2024. 10. 24. 12:59
Előzmény: #147891  maxwax
Az utcai változatra nincs most kedvem és időm válaszolni, ill. ismételni magamat. (Ha Hadházyt követed, kb. ugyanazt írhatnám.)
.
Képzeld, MZP-re szavaztam és még a számat se húzogattam nagyon. Még a kampányzáró bulin is ott voltam és tetszett amit láttam-hallottam.
.
Behúzom én '26-ban az X-et MP mellé is, ha nem szerepel le teljesen a szememben, mert akkor "tartózkodok", ahogy az előbb Mississippit idéztem. De most járjatok már Ti "tüntikézni"! 
Nálam a mérce a rendszerváltás, ezt a szintet nem érte el jelenleg a Tisza (bocs, Magyar :), ha látom ennek esélyét akkor rá szavazok.
De felelőtlenség lenne másfél évvel a szavazás előtt ezt kijelenteni. Ezt csak erős hittel lehet (és nem a változás hanem Magyar felé!), az pedig elvakít. Majd akkor eldöntöm, vagy nem döntök, maradok otthon.
Úgy hogy miattam ne aggódjatok, nem fogom egyszemélyben meghiúsítani sokak akaratát. Elismerem, hogy Orbán lecserélése is eredmény, de ezt a jelenlegi sanyarú helyzet vagy a biológia is megoldaná Magyar nélkül is. Ha csak ennyi várható a váltástól, akkor nem fárasztom magam a szavazással. Van rá még másfél évem, hogy döntsek.
ngergo1985 2024. 10. 24. 12:52
Előzmény: #147892  Sehmet
Köszönjük,hogy az első mondatoddal beismerted nekünk, hogy az a párt, akinek te hithű támogatója vagy, az kvázi mára egy üres kasszás, és a működőképesség határán lavírozó költségvetést hozott össze 2024-re! itt már meg is dőlt az az érved, hogy legalább kormányozni tudnak. Ezek után a hozzászólásod többi mondata az értelmét is veszti. Köszönjük a mai napi "munkádat"! :)
Sehmet
Sehmet 2024. 10. 24. 12:43
Előzmény: #147858  sztanil

M.P. akkor bukna a legnagyobbat, ha a 2026-os választást megnyerné. Üres a kassza, és a beígért KATA visszaállítása, a 25 év alattiak SZJA mentessége, a 13. havi nyugdíj megtartása, stb. - az kb. éves szinten 3-4 ezer-milliárd forint, ami folyamatosan, minden évben megjelenik, de az EU-s pénzek "címkézettek", azt bármire, különösen működési célra felhasználni nem lehet. A helyreállítási alapból juttatandó EU-s források a beígért juttatások felét sem fedezik. A Tiszának nincs kiépített országos hálózata, a politikában szerepet vállaló szakemberek pedig vagy a kormánypártoknak, vagy az óellenzéknek már elköteleződtek, ergo nem lesz igazán szakembere. Aztán jön az a fránya választási is 2026-ban, amikor már nem elég azt mondani, hogy "én elmegyek szavazni", tehát biztos szavazó leszek, a Tiszát támogatók nagy része a fiatalabb korosztály képviselői, akikben azért annyira nem dühöng a szavazási hajlandóság. Meg aztán ott vannak a kormánypártok, akiknek meg van minden eszközük, hogy akár az utolsó pillanatban is pénzesőt szórjanak a választókra, valamint a kezükben lehetnek olyan, kompromittáló anyagok, amikkel éppen időben jöhetnek ki, ha ki akarnak. A Fidesz is 40 % körül állt 1993 végén, aztán pár hónap alatt 7 %-ra esett vissza. Szóval sok víz lefolyik addig még a Tisztán - is.
Ukrajna mindezek mellett részletkérdés lesz a magyar választásokon.. Oroszország addig vagy fegyverszünetet, és talán békét is köt, ha pedig nem, akkor folyik Ukrajna kivéreztetése, ami különösen Ukrajnának nem lesz jó. A nyugati vezető politikusok szkeptikusak a jelenlegi tendenciát figyelembe véve.
maxwax
maxwax 2024. 10. 24. 12:37
Előzmény: #147885  euler
Azért az megnyugtat, hogy mégsem vagyok annyira elvakultan ragaszkodó egy párthoz, hogy bár minden porcikám tilakozott MZP ellen, de behúztam az x-et. Te viszont nem fogod megtenni, hogy behúzd az x-et  MP mellé. mert inkább hagynád "elveszni" a szavazatod és nem az ország érdekét nézni. Mások vagyunk. (Nem kell leereszkednek hozzám, - kicsit így kezelsz -,  nem kell reagálnod, mert angolna módjára úszol el, ha konkrét választ kérek, remélek.) 
euler 2024. 10. 24. 11:53
Előzmény: #147889  sztanil
"Csehszlovák KémKardos gondolatok Az eredeti poszt alatt erre a felvetésre már reagáltam. Szóval, bárki tud reagálni, csak nem a Facebookon, hanem a Substack oldalamon."
Ahogy sokan másoknál akik megúnták a magyar-hívek sáskajárását és stílusát, a FB "érdekes" tiltásait, vagy egyszerűen nem dolgoznak ingyen. 
Eladni viszont csak azt lehet amiben van érték, úgyhogy ne féljetek egy-két kávé árát rászánni ezekre az oldalakra! Megéri. Kimásolni onnan viszont lopás.
sztanil 2024. 10. 24. 11:37
Előzmény: #147877  euler

Olvastam, mivel a Kard-on külön posztban belinkelték, csak ott lehet kommentelni is:
https://www.facebook.com/kardblog/posts/897559189172855?ref=embed_post
Az elmondottakon kívül nem tudok újat hozzátenni a témához, mert aki nem akarja érteni, az nem fogja érteni.
Azért egy kommentet mégiscsak idemásolok onnan: "Ezek szerint a cseh és a magyar belpolitikai viszonyok teljesen azonosak. "
Vali 2024. 10. 24. 11:26
Előzmény: #147883  maxwax
Euler nagyon jól tudja, hogy még az ellenzéki érzelműek sem utcára menősek (a nagyszámú bizonytalanról nem is beszélve) és azt is, hogy a hadsereg is parlamenti felhatalmazás nélkül is bevethető, tehát MP erkölcsi kötelességévé igyekszik tenni -  Hadházyval takarózva, hogy vigye az embereket az utcára és tartsa is ott. Ha nem teszi, akkor büdös lábú nerenc. Ha megteszi, hol a program? Mire viszi az utcára az embereket vesztükre ez a kis populista, :))
maxwax
maxwax 2024. 10. 24. 11:23
Előzmény: #147885  euler
Ez maszatolás! A te véleményed akaorm olvasni, a kérdéseimre szerettem volna választ, de kibújsz alóla!
Ne már!
Istvan78 2024. 10. 24. 11:08
Érdemes összehasonlítani a Millenárison és a TISZA gyűlésen készített interjúkat. A Millenárison a tudatlanság, az elvakultság, a TISZÁn pedig például a közvélemény kutatással kapcsolatban nagyon mértéktartó nyilatkozatok hangzottak el, értelmes higgadt embereket láttunk.
euler 2024. 10. 24. 11:07
Előzmény: #147883  maxwax
Ha tényleg követsz akkor nem kell válaszolnom, mert nem fogom ismételni magamat.
De tényleg nincs több kivétel. Érezzétek jól magatokat egymás között a fotelből!
Mississippi helyett akár én is írhattam volna: #147618
user01
user01 2024. 10. 24. 11:03
Előzmény: #147874  signal2
Tehát még csak véletlenül se játszhatott szerepet a távolmaradásban mondjuk az, hogy 6 (vagy 7, már nem is emlékszem) párt képviselői végelláthatatlan vitákat folytattak leendő albizottsági tagságok leosztásában? Azaz magyarra fordítva a tök érdektelennél érdektelenebb dolgokban se tudtak megegyezni? Akik azt akarták eladni magukról, hogy kormányozni fognak? Te hogy élted ezt meg belülről? Hajrá srácok, lányok, csak így tovább, ezzel aztán megmutatjuk, hogy komolyan kell venni bennünket? Ez aztán az, amivel tömegek fognak ránk szavazni? 
A pontot az i-re az se tette fel nálad, amikor ebbe MZP is becsatlakozott, neki is fontosabbnál fontosabb lett az albizottsági tagságok leosztása? 

Tipped sincs arra, hogy miért nem működött a 3%-os pártok koalíciója? És hogy mennyire kártékonyan hat az ilyenekkel akár csak szóba állás a tiszának?
Még mindig tényleg azt hiszed, hogy a momentumot igazságtalanul büntetik a választók? Hogy a 2022-es választói távolmaradásban nem ezeknek a pártoknak a magukról kialakított képe volt döntő fontosságú? Még azok után se, hogy 2024-re egy one man show is simán leradírozta őket a térképről? Hogy annyira elegük lett az embereknek az óellenzékből, hogy egy, idézlek: bianco csekkre" is inkább szavaztak, mint a momentum 8000 oldalas programjára? 

2026-ban elindulhat közösen az együtt-lmp-jobbik-momentum-mszp-párbeszéd-mindenki magyarországa "nagykoalíció" is. Elvitatkozhatnak majd hónapokig azon, hogy ki adja majd a csádi attasét, ki legyen a "hány fok lesz holnap zalaszentgóton délelőtt 10-kor" bizottság alelnöke, stb. Lássuk, hogyan fogadják a szavazók. 
maxwax
maxwax 2024. 10. 24. 10:55
Előzmény: #147873  euler
Abszolút nem értek veled egyet, mert te most - éleményem szerint - teljesen szubójektíven ítéled meg MP-t és a TISZA-t, mint jelenséget. Ha most visszapörgetem az időt a rendszerváltásig, akkor ugyan kiknek is szavaztunk bizalmat? Mit tudtunk az MDF-ról, Kisgazdákról. KDNP-ről, SZDSZ-ről? Utóbbit én az igazi ellenzéki múltjuk, liberális voltuk miatt és persze, mert tele voltak ötvenhatos elítéltekkel. Mit tudtunk a fideszről? Semmit, csak orbán beszéde volt, ami sokakat maguk mellé állított. 
A magyarok nem utcai forradalmárok,  hagyják, hogy mások cselekedjenek helyettük, mert kényelmesek. Te kimennél? Mikor voltálutoljára kormányellenes tünntetésen? 
Biztos, hogy nem lesz egyszerű MP-nek, ha kormányhoz jutna, de azt is tudom, orbán kíméletlenül leszámolna a választók megmaradt demokratikus jogaival. 
Én inkább felőled érzem az értelmiség fanyalgását. Fogalmam sincs, mit értesz az alatt, hogy már most kellene megdönteni a nert. Kifejtenéd?
Istvan78 2024. 10. 24. 10:50
Előzmény: #147877  euler
Egy-két dolgot kiemeltek, ami MP-re negatívnak tűnhet és ezzel megkérdőjelezitek az egész tevékenységét. Trollkodás.
ngergo1985 2024. 10. 24. 10:47
Előzmény: #147873  euler
Azt szerinted miért nem lehet rendszerváltásnak tekinteni, hogy olyan emberekből akar döntő többségében pártot építeni, ahol nem az számít, hogy koleszos évfolyamtársak voltak-e, vagy nem a felső 10 ezer családjaiból jönnek az úri gyerekek, akikkel együtt meg akarja mondani, hogy a következő 20-30-ben merre haladjon az ország? Nézzük már meg, hogy a mostani (még) politikai elit honnan jött! tele vagyunk 80-as évekbeli volt MSZMP-s,KISZes tagokkal, tele vagyunk a hatalmi elit gyerekeivel (pl Ungár). Kvázi minden mai politikusunk és családtagjai is milliárdossá váltak az elmúlt 35 évben, ha már előtte nem voltak azok. Mi a rendszerváltás, ha nem az, hogy döntő többségében szakértő, szakmáját tanult, abban valamit korábban felmutatott emberektől várjuk azt, hogy vezessék az országot, legyen végre az EÜ miniszter korábbi EÜ szakember, az oktatási az onnan érkező, a honvédelmi is, stb. Te kikkel szeretnéd ezt az országot irányíttatni a következő 20-30 évben, ha nem végre hozzáértőkkel, és nem az elmúlt 35 évben kialakult politikai és gazdasági elit embereivel?  Olyan gyönyörű, mikor azt írod, hogy így nem lesz rendszerváltás, miközben elvileg te is azt akarsz, a könnyem is kicsordul lassan, de közben meg arról sosem beszélsz, hogy ez hogyan is lehetne megvalósítani a mai viszonyok között. Azt sem fogadod el, pedig a számok is ezt mutatják hónapról hónapra, hogy az embereknek abból van elege egyre jobban, hogy a mostanra hülyére gazdagodott,de politikailag és gazdaságilag is tehetségtelen elit irányítsa továbbra ezt az országot. Nem tudom te mit akarsz, mert csak lőzungokat puffogtatsz a leghangosabb kisebbség egyik éltagjaként, hogy MP így, MP úgy, csak a bútor lesz más blabla,de hogy mi lenne a megoldás szerinted, arról vajmi keveset írsz.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek