Ugyan, a Fidesz minimum 2010 óta csak az erő nyelvén beszél. Kezdte az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítésével, erővel kinevezett egy hajbókoló elnököt (Schmidt), majd átírta az alkotmányt, majd sorra bebetonozta az embereit, minden hatalmi ágba. Mindent erővel csinált, soha semmit nem kompromisszumok keresésével. "Egész pályás letámadás!"
Nem az Európai Tanács blokkolja a forrásokat, szerintem nézz utána! Ők ilyenbe nem folynak bele, maximum a 7-es cikk szerinti eljárásban. Inkább a Bizottság és az EP. Ők is olyan jogállamiságra hivatkozással, amit sem az alapszerződések, sem az EU Működési Szabályzata nem említ.
"Ha megnézed a belinkelt cikk grafikonját, akkor láthatod, hogy a forint a pandémia és a háború hatására kezdett el jelentősen gyengülni."
Nagyon speciális volt ez a pandémia meg háború, valamiért a forintra dupla-tripla hatással volt. A fideszes 2/3 és a náci Németországban Hitler által alkalmazott rendeleti kormányzás mellett kirebis kellene ezt fogni...
A választásig 1.5 év van, most van kiépülőben a párt, vannak kezdeményezések, ha nem csukod be a szemed, láthatod. Inkább azt kellene mondanod, hogy nagyon örülsz, hogy még csak MP látszik a többség számára a horizontond és nagyon reméled, így is marad. De ne reménykedj! A Normálishoz annyit, hogy ha a társadalom meg van tévesztve, akkor a társadalom olyat fogad el normálisnak, ami valójában nem az. Normálisnak mondható-e az, hogy csak egy durva példát mondjak, hogy a németek megválasztják Hitlert 33-ban vagy legalábbis nagyjából törvényesen hatalomra kerül, miután Goebbels évekig tömte a fejüket propagandával és erőszakos cselekedetek ezrei történtek az országban?
A jelen állapot szerint egy volt NER-es one man show is képes ha nem is megrogyasztani, de zavart okozni, azonban ez abból a szempontból azért jó is, mert - amint azt már többször leírtam - visszatérhet a Fidesz a klasszikus politizáláshoz, a politika lényegének gyakorlatához, ami nem az erő. De ahogyan nézem, a Fidesz egyelőre elég nyugodt, nem zavarja különösen ez a helyzet, pedig engem a helyükben azért zavarna, de talán megvan annak is az oka, hogy miért nem. :)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241024/ferenc-papa-kikelt-a-penzhajhaszas-es-a-vagyonfelhalmozas-ellen-718621Nem ártana benéznie a kincseskamrába....A Vatikán vagyona meghaladja az 60 milliárd dollárt. Ha utána számolunk, akkor ennek a pénznek alig a fele elég lenne arra, hogy az egész Földön, de legalább Afrikában teljesen felszámolja szegénységet. Csak mellesleg: 5000 db ingatlaja van a világban... Van valami mondás a prédikációról,a vízről meg a borról...
Sajnos most is nehezen tudom követni a gondolataidat, azonban "világválság" nem volt, csak pénzügyi válság, amely reálgazdasági válságba ment át. Azon lehet vitatkozni, hogy W vagy U alakú volt-e, de viszonylag gyorsan véget ért, és csak mi voltunk, akik az IMF kapuján ész nélkül dörömböltünk egy kis kölcsönért (20 milliárd euró/25 milliárd USD) az államcsőd elkerülése érdekében. 360-as majdnem volt az euró nem is olyan régen, de az óellenzék magyarellenes uniós politikája miatt sajnos nem jöttek azok az EU-s források, amelyek a forintstabilitáshoz kellettek volna. Megjegyzem, hogy a többi kelet- és középkelet-európai valuták is "gyengültek". Kérlek, csak akkor válaszolj, ha érted, amit leírtam! Ha megnézed a belinkelt cikk grafikonját, akkor láthatod, hogy a forint a pandémia és a háború hatására kezdett el jelentősen gyengülni. . https://www.tozsdeasz.hu/eur-huf-arfolyam-grafikon-10-ev-cop0/
Ráadásul elég durván különbözik a másik két kutatástól.... ez alapján nem kérdés, melyik a hamis... Mivel pár napja nyögött egy olyat a PedoFidesz, hogy ők nem látják a saját táborban (amit rendszeresen mérnek) a Tisza párt erősödését, így ezt kellett most megerősíteniük Ocsmányéknak, erre jött ki ez a "felmérés". A jelenlegi min. elnök "ünnepi" beszéde arról árulkodik, hogy nagy a baj PedoFidesz körökben, ez egy pánik beszéd volt a részéről.
Az én szemem előtt egy one man show zajlik, más nem szerveződik. Medgyessy és Gyurcsány is "messiás" volt 2002-ben és 2006-ban a többség szemében, és kiderült, rosszabbnál rosszabbak jöttek, aminek 2010 lett a vége. A normális fogalmát megérteni nem is olyan nehéz, ugyanis az a társadalom többsége által elfogadott szabályok, normák szerinti magatartást jelenti, aminek nem sok köze van a tyúk vagy a tojás dilemmához, amely egyébként is egy kreált dilemma annak megválaszolásához, hogy melyik volt előbb, melyik okozta a másikat. Amit írtam, abból egyértelműen kiderül, hogy melyik volt előtt, és miből mi következett.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!