Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 06. 10. 13:25

Orbán: pénzügyi válságra radikális adócsökkentés a válasz - egy meglehetősen ellentmondásos interjú  

Ugrás a cikkhez
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Világgazdaságnak adott mai interjújában arról beszélt, hogy egy pénzügyi válságra radikális adócsökkentés a válasz, melyet egyrészt a régióban elindult "brutális" adóverseny kényszerít ki, másrészt a lelassuló magyar gazdasági növekedés. Orbán szerint elsőrendű nemzetgazdasági érdek, hogy az euró bevezetésére megfogalmazott 2010-es céldátum "ne mozduljon", az ekkor történő euróbevezetés szándékát garantálni tudja Orbán. Ezzel szemben ugyanakkor elismerte, hogy nem szabad minden áron ragaszkodni ehhez a céldátumhoz.

A 2006-os választások megnyerése után 2007-re ígéri a radikális adólépéseket a politikus, melyek saját bevallása szerint is az elkövetkezendő 1-2 évben átmenetileg megnövelhetik az államháztartási hiányt, mielőtt elkezdik éreztetni pozitív hatásaikat. Csakhogy a konvergencia-folyama t alapján épp a 2007-es és 2008-as esztendők a kulcsfontosságúak a maastrichti kritériumok közül a számunkra várhatóan legnehezebbnek bizonyuló költségvetési feltétel teljesítésére. A pártvezető egy meglepő kijelentetést is tett az államháztartási hiány finanszírozása és a lakossági betétek összefüggéséről.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55129
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 22:41
Kedves Barátom!Ezt csak a hülye nem látja?Akkor had kérdezzek valamit:amikor Orbán volt hatalmon és a forint fel lett értékelve azért mentek többek közt el a külföldiek,jöjjön Orbán és ő megmuttaja tehát mindenki hülye hozzá csak ő az ász?Ezt a mesét te sem gondolod komolyan.Másrészt én normális hangnem ben írtam,légyszi te is.Köszönöm szépen.Jó éjszakát.
spade 2005. 06. 16. 22:20
Előzmény: #172  Törölt felhasználó
gordongeko,
> Barátaim!Orbán úgy beszél hogy mindenkit megnyerjen magának,
> mindent megtenne hogy választást nyerjen.
Na és mi a baj ezzel ??? AZ nyerjen aki a több jót igéri és teszi az országnak. Az egyetlen előre lépési lehetőségünk a drámai adócsökkentés, igy lehetünk versenyképesek a környező országokkal a müködötöke idevonzásában. Vagy minél előbb meglépjük vagy nincs több esélyünk mert a nyigat-EU-ból kitelepülö vállalatok helyet választanak aztán egy jó ideig nem moccannak majd. Ezt csak a hülye nem látja, és persze a kormány meg a Gyurcsány, aki a 100 totojázás cimen úgy verbalizálja az adócsökkentést hogy közben emel. Tehát a mostani kormány nem igér semmit, különösen sokatmondó ez annak tükrében hogy amit igér legalább is ez Gyurcsányra tökéletesen igaz, azt sem tertja be. Akkor pedig nem marad más hátra mint hogy jöjjön Orbán és mutassa meg hogy kell adót csökkenteni. Mert ez az adó meg nyugdij emelgetés könyörtelenül megöli a gazdaságot, pár cég még elmegy tőlünk aztán igazán b@szhatjuk....
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 21:24
Nevetni fogsz az ÁHT-jobb az Usánál,és Japánnál.És még a GDP-ink is jobb igaz nem az usánál de japánnál japán 3,2.Magyaro:3,9.Jó éjszakát.Nem oktatni akartam.
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 21:21
Ne haragúdj nem békebíró vagyok,de ekó mivel szenyózik ahogy te fogalmaztál?Persze mondd meg hogy semmi közöm hozzá.Jó estét és egészséget mindenkinek,csokasyi nak különösen.
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 21:06
Előzmény: #174  Törölt felhasználó
Mert túlságosan büszke vagyok. Tudom, hogy ez hiba, de nem hiszem, hogy valaha is kinövöm...Igyekszem visszafogni magam, de rosszul esett, hogy cinikusnak nevezett, mert nem vagyok kiábrándult, csak szimplán aljas...:)
üdv: cs
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 20:56
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
kedves eko!
Egyrészt végig kint volt a :), másrészt meg is írtam.
De azért az adósségállomány dolgában mindkettönél jobbak vagyunk, mert japánban az állam, az usa-ban pedig a magánszféra van iszonyatosan eladósodva. (jóval a GDP 100%-a felett!). Ugyhogy viccelek, de másutt arról olvasok, hogy a legközelebbi pénzügyi válság gócpont jelöltjei e két ország.
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 20:37
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
Miert ilyen fontos a bosszu?
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 18:53
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
Szia!
Eko cinikusnak nevezett, én pedig kétségbeesetten próbálok visszaszenyózni...:) Eddig nem jött össze... most a megfelelő alkalomra gyúrok...;D
.
Puszi!
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 18:32
Barátaim!Orbán úgy beszél hogy mindenkit megnyerjen magának,mindent megtenne hogy választást nyerjen.Emlékezzetek a kettős állampolgárság ügyére,hogy kiállt mellette.Néhány éve a mikor hatalmon voltak az ellenzék felvetette,akkor mi volt a válasz?Nem mert elég a magyar igazolvány.Olvastam egy újságban egy politológust aki ha jól látja ,nem tudom,de azt mondta hogy közeleg egy mszp-szdsz-mdf-koalí cíó.Ha így van Orbán erre mit fog lépni?Szép npot nektek.Nektek is melegetek van?
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 18:18
Köszi hogy nem vagy rám mérges.Tudom,hogy nem az én dolgom de mi a bajotok eko,és veled,úgy értem egymással?Persze lehet semmi közöm hozzá.Kezdet csókolom.
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 18:14
szia! most haragszol? Írhatnál már emilt, csak hogy tudjam számíthatok-e rád 7főn vagy sem...
Szép napot!
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 12:12
Előzmény: #168  Törölt felhasználó
Szinte a bőrömön érzetem, hogy igen...:D
.
Ciao!;)
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 11:47
Előzmény: #167  Törölt felhasználó
:-)
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 11:41
Előzmény: #166  Törölt felhasználó
:) Eko, szerintem te kifejezetten az az embertípus vagy, aki unalmában mindenkit cseszeget...;) Ugye???
Üdv: csokasy
.
Gordon, köszi a levelet, írtam már...:) és nem haragszom rád, hisz nincs miért!
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 11:33
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
Ne civakodjatok!
:-)))
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 11:05
Előzmény: #163  Törölt felhasználó
Írtam... Ha az megnyugtat, akkor elküldöm miről van szó...
Törölt felhasználó 2005. 06. 16. 08:41
Előzmény: #162  Törölt felhasználó
Ugye csak viccelsz, s valójában nem hiszed el, amit írsz, azaz, hogy valóban jobbak vagyunk az usa-nal és Japánnál?!?
.
S ugye a GDP arányos hiányunk csak egy (de fontos) mutató sok negatív között...
.
.
(...em lékezzünk csak, valamikor a 80'-as évek végén azért adta fel a 'békeharcot' az mszmp, mert gazdasági csőd szélére került az ország, s nem azért, mert elkapta a változás szele, ekkor az egy főre eső államadósság terén az első 10-ben bennne voltunk... ...most megint efelé tartunk...)
Törölt felhasználó 2005. 06. 15. 18:27
Szia!Vlamivel megbántottalak hogy nem e-mail-ezel vissza?
Törölt felhasználó 2005. 06. 15. 18:16
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
Kedves eko!
Japánnál és USA-nál biztos, hogy nem leszünk rosszabbak. Ezért teljesen jogos, hogy legyünk még nagyobbak.:)
Amúgy nem értem egészen ezt az önmarcangolást, jobbak vagyunk a legnagyobbaknál, mi kell ennél több.:)
Törölt felhasználó 2005. 06. 15. 18:13
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
kedves nakina!
Egyrészt ökörködtem. Másrészt az USA-ról ugyanazt mondod, mint én. Harmadrészt egy hitelválság az USA-ban elúsztatná a papíron meglévö vagyony jelentös részét (de a japánét is, elfégre Ök finanszírozzák az amcsi vagyon nagy hányadát).
Ugyhogy meg van a megoldás, hitelválságot kell csinálni az USA-ban, nekünk kevés kintlevöségünk van ott ergo amíg Ök tönkre mennek, mi meggazdagszunk és ismét nagyok leszünk.:)

Topik gazda

vito
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek