A Societe
General szerint 70%-ra tehető annak az esélye, hogy az USA újra kiveti Iránra
az olajt érintő szankciókat májusban. Az intézkedés implementálása akár
két-három hónapot is igénybe vehet, ugyanakkor fél millió hordóval vágná vissza
a napi kitermelés mértékét a világpiacon. Ennek akár 10 dolláros árhatása is
lehet, melyből 5 dollár már be lehet árazva
A holnapi jelentéstől függ,hogy ez az elképzelés jó lesz-e avagy sem.Ha az ár leszúr 2.7 alá az még nem baj,de illene 2.7 környékének támaszként viselkednie.Ha viszont 2.75 felé tudna menni a gázár az már akár azt jelentheti,hogy a héten jó beszállási pontok voltak ill. vannak longra.Shortot pedig már biztos,hogy nem nyitok,mert nem várom már 2.65 alá a gázt.Persze lehet,hogy tévedek.
Na most a longos elképzelésekhez tudnám még ezt a képet mutatni naposon.Dupla alj kezd kialakulni aminek a csúcsa 2.8 környéke.Ha megindulna gáz és áttörné a 2.8 dodót a következő hetekben,akkor 2.9 felett ahol a 200 napos mozgó húzódik jelenleg,megnyilna a tér 3 dodó felé ami célárnak is megfelelne.Korábban január végén ill.február elején a 200 napos mozgót 3 dodó környékén törte le az árfolyam. https://invst.ly/72x0o
Egy kis olaj: WTI 62-nél fordult, mivel ma erősen belevettek, ezzel gyakorlatilag le is dolgozta a mai esést. Számomra ez azt jelenti, hogy mehetünk újra fel, gyenge korrekció után továbbra is bullos az olaj. A délutáni készlatadat is csökkenést mutat, ami szintén a vételi oldalt erősíti.
Egyenlőre volt egy határozott erős emelkedés a délután során,kérdés,hogy az óráson kialakult zászlórúd után csak kis csökkenés és a lobogó kialakulása után aztán tovább fel 2.8 felé? https://invst.ly/72txe
Gáz tegnap 2.65-ig jött le most felment 2.707-ig,de ez gyenge mert már újból 2.7 alatt.Ez a jelenlegi olyan "uborkaszezon" fázis gizikénél.Nálam még mindig short érzés van. :-)
Na igen látom,hogy nem igazán akar egyenlőre esni gizus.Persze nem tudom jelenleg csak gondolom,hogy a nyitott long pozíciók száma nőtt mivel ugye a tavasz eleje szezonálisan alacsony árakkal párosul.Ebből a gondolatmenetből akkor az következne,hogy a legutolsó rollover környékén lehetett az a pont ahol nyiltak a longok szorgalmasan.logikusan ugye az árak ekkor voltak 2.6 alatt.De a gáznál ugye nincs logika.Egyet tudok,nekem ez a szint ahol most van swing longra nem jó.Majdnem nyitottam rá shortot,de nem tettem,inkább daxliztam ma is.Olyan keresi az irányt,de nem találja jelenleg a gáz.Még várok a pozícióba lépéssel.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.