dettó, de nekem még van a régi csomagból egyharmad, ha megint a hármas sáv tetejére ér, most kiszórom az egészet. az előző évek alapján a nyár második felében mindig csökken a gizi. jelenleg sáv, ősszel long.hajrá angyal! mit szólnál egy belga-svéd döntőhöz? még egyik sem volt világbajnok :-)
Hát igen,naposon elkezdődött egy eső trend,kérdés,hogy alá zár-e a 2.820-s támasznak,mert akkor ez folytatódik,ha nem akkor akár az emelkedő trend is folytatódhat.Egy leszúrást holnap elképzelhetőnek tartok 2.8 alá.Gizus már csak ilyen!Szeszélyes!:-) https://invst.ly/7xqtc
Az előbbi hetes charton látszik,hogy a vizszintes támaszvonal 2.820 környékére esik.Gizus tegnap tesztelte ezt,de aztán ma délelőtt a 2.832-s aljat követően 2.884-ig ment.Most 2.84 környékén szédeleg a behúzott emelkedő csatorna alján.Holnap gázjelentés,kérdés beverik-e 2.8 alá,akkor mehet le 2.7-ig is akár,de nem biztos!.Nem szabad azt sem elfelejteni,a nyári meleg fokozódni fog az elkövetkező időszakban a nagyvárosokban USA-ban ezért a klímák fognak menni,mint állat.Ez fokozhatja az elektromos energia igényeket és ezért a gázár emelkedhet 3 dodóig,de ez sem biztos!.Speka alapon azt mondom,hogy oldalazni fog a gáz egy 300 pontos sávban,2.7-3 dodó között szeptemberig.
NG 2,87 szint egyelőre megadta magát. De lehet, hogy cseles lesz NG és csinál egy új lokális csúcsot. Ha így lesz 2,695 alá nem eshet, előtte fordulnia kell.
na a tweetes usa gyerek már intézkedik! iránra szankciókat kidobja, majd panaszkodik, hogy magas az olaj ára )))) szaudiak akár még bele is mehetnek, ők happyk ha irán elvérzik / rezsimváltás lesz - gondolom ez lehet a deal a háttérben . ettől függetlenül szetm uptrend marad, csak lassul . amugy donald tweetjéről írogatok, csak a szar forummotor miatt nem tudom bemásolni
Ez egy jó kérdés, valószínűleg senki nem tudja. WTI 73 után csinált egy 10 dolláros korrekciót, mert mindenki megijedt az orosz 60 dolláros nyilatkozattól és a kitermeléskorlátozás feloldásától. Az OPEC júniusban viszont csak minimálisan növelte a kitermelési kvótát, ezért újra 73-nál vagyunk. Ijesztő, hogy csak az elmúlt 2 napban 5 dollárt emelkedett, ez óriási vételi erőt jelent ami akár tovább is kitarthat, ha sikerül 73 fölé mennie. Az én elképzelésem szerint 75, maximum 80 dolláros WTI csúcsot tudok idén elképzeni. Persze ez is sok tényezőtől függ, mikor lesz a következő kitermelés növelés, Venezuela, Irán helyzete.
Nekem volt ma reggelről DAX longom, 1000 ft-t tudtam volna fogni a EBDAXTL89-s certiben darabonként..De nem bírtam egész nap tartani a nyerő pozit,hogy ültem volna inkább a kezemre.Ehelyett fogtam rajta 150 ft-t darabonként.És én marha 1,1675 EUR/USD környékén euró longot nyitottam.Szóval én is bukóban csücsülök jelenleg.Gizi shortot ma sem nyitottam. :-)
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.