Ezen agyalok én is. Nagy a spread, szerintem zárni fogja a roll után... ami azt jelenti, hogy a TL45 certi, ami most 84Ft környékén áll, kb. 40Ft-ra eshet... HA ZÁRJA! De miért lenne hirtelen 2.5 a gizi ára jövő hétfőn, ha a cash ára is csak 2.32 körül van...
Szerintem a gizi egyre jobban zakóra áll, nem bír menni, pedig az időjárás támogatta volna. Elég egy kis melegebb idő és beszakadhat, bár lehet svédcsavar is, hogy pont a logika ellen lépnek, és megindítják fel. Szóval várok a long bővítéssel :) Napos BB alá szorult, sőt Alligator alsó alá (én ezt is nézem) ami 2.304-nél van, ha elesik innen, akkor BB alsó is lehet, 2.180. Nagy nyerőt!
Válaszolok Neked!A rollover általában EU kereskedési után történik.A certikkel vigyázni kell ,mert 5 után már nem lehet kereskedni ezzel a termékkel itthon.Az erstés rollover(október 24.) után már a határidős gáz decemberi kontraktusa játszik tovább .Ezt a barcharton, cmegroup oldalán 15 perccel késleltetve lehet nézni.Viszont az investingen csak október 29-n lesz rollover a novemberiről a decemberire.Szóval az erste 5 nappal hamarabb rolloverezik,mint az investing.Az amcsiknál október 29.-e a rollover napja és ez a mérvadó.Október 30-tól az itthoni erstés gázcertikereskedés már újra az investingen látható decemberi gáz valósidejű kereskedése alapján kereskedhető!Remélem érthető! :-)
Szia! Pntosan, hogy van a rollover 24.-én már a decemberivel megyünk? Vagy csak 25.-én? Maradni kellett volna a Commerzbank longban, +50% on áll az eladási áramhoz....ez a gizi meg csak 1 helyben toporog.
Sziasztok! Szerintetek miért van ekkora spread a nov és a dec határidő között? Ha így marad én zárom a longokat rollover előtt és utána visszanyitom, mert amilyen gyenge a gáz, életveszélyes a rés megtartására játszani....elég rosszul jön most ki a 23.-a miatt ez az egész rollover...
Hát Magic én pénteken napiztam gázban longra,fogtam benne 5 ft-t certinként.85 ft-n vettem és 90 ft-n adtam.Az a baj,hogy nem tud tartósan 2.35 felett maradni,mert csak akkor lenne rá esély,.hogy 2.4 felé vigyékj.Ott már lenne tér felfelé 2.5 irányába.Én ma is napira fogok be állni 2.28-2.3 között vétel ill. 2.32-2. 34 között eladás.Félszemem a dax-on,van még shortom péntekről amit ma adnék.Nagy nyerőt! :-)
Ha ma sem tud felfelé menni, akkor mi lesz, ha az időjárás is visszatér az átlaghoz... bele sem merek gondolni. Illetve a roll over most már tényleg a héten lesz, ami után ha az időjárás sem támogat, a virtuális rés elkezd betöltődni szerintem.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.