A minap én is erre céloztam, hogy a vezetők mi a ..t csinálnak, értenek-e egyáltalán a dolgokhoz, de a felbeszélők szerint minden jó. Én inkább neked hiszek, de most mondom, hogy kamuzni meg rizsázni fognak, ha sikerül is elérned egy-egy fejest...
Javaslatok további kérdésekre: 1.) Osztalékpolitika: Azaz mikor(tól) és milyen mértékben terveznek osztalékot fizetni? 2.) Eredményvárakozások: A korábban nyilvános formában vezetőktől elhangzott számok és a féléves beszámolóban lévő számok között elég nagy (negatív) különbség van, mire számíthatunk tárgyév végén és a következő üzleti évben? 3.) Transzparencia: A leányok teljesítményéről kevés az információ, akárcsak az olyan húzásokról, mint az értékcsökkenés formájában megjelenő, halandó befektetők által nem prognosztizálható (váratlan)ráfordítások. A holding honlapja, akárcsak némely lányvállalaté siralmas a cég méretéhez, "komolyságához" képest. Mit lépnek ezen a területen a közel jövőben? 4.) Akvizíció: A befektetőket már többször "megvezették" felelőtlen, a cég felelős munkatársai részéről nyilvános formában bejelentett akvizíciós célpontok, üzletágak tekintetében. Várhatóak újabb üzletágak, vagy csak a jelenlegi négyes (mg/élelmiszeripar, építőipar, turizmus, energetika) fog bővülni? L 5.) Stratégia: Kitekintés a következő 5-10 évre. Lesz-e a csoportból igazi nemzeti holding, amely versenyképes lesz egy OTP vagy MOL csoporttal? 6.) Cserbenhagyás: Komolyan gondolják, hogy olyan kisbefektetőket is, akik elkötelezett hívei voltak egy stratégiai, nemzeti alapokon nyugvó gazdasági csoport kiépítésének, mint aminek az Opus indult, több évre megfosztják a befektetésük értékállóságától? (Költői kérdés:)
Szervusz Cs! Támogatjuk az ötletet, kérdez csak tőle. De túl konkrét kérdésre úgysem válaszolhat...pl mikor lesz sajátrészvényvásárlás meg mennyi... nem mondhat olyat, hogy x hónap y nap z db-ot... csak hogy egy másik fórumtárs kérdéseiből egyet kiragadjak... De olyat pl kérdezhetsz, hogy: A vállalatvezetés és a részvényesek közös célja is a folyamatos növekedés, nyereséges működés. Várható-e még a közeljövőben a legutóbbi gyorsjelentésben látott értékcsökkenési tétel (-8,7 milliárd) az eredmény terhére? Mit jelent pontosan ez? Csak azért, mert sokszor volt téma, hogy ez még évekig is eltarthat... én saját véleményem szerint nem gondolnám ezt, de mivel nem volt tájékoztatás még erről tudtommal, biztosan megkérdezném...
ha ez lesz akkor én a dunának megyek. Már egyébként nincs sok lelki kapaszkodó: 1. Önkormányzati választás 2. Belgrád vasút. Eddig amire számítottam és nem jött be: 1. Fúzió után elindul felfelé mert eddig leszabályozták. (elindult aztán még jobban leszakadt) 2. Féléves jelentés berobbantja, mert jó lesz a jelentés (egyébként szerintem jó lett...) 3. Akvizíció után elindul felfelé mert jó nagy projektet szerzünk (felment... aztán bejelentés előtti záró alá zárt.)
Köszi előre is Csoki! ;) Arra készülj fel (aki volt már bent, az tudja), hogy mindenre készséges választ fogsz kapni, de SEMMI újat nem fogsz hallani. Lehengerlő tálalásban fogod végighallgatni akár az összes BÉT közleményt (talán mert ő írja?) és meg fog próbálni meggyőzni arról,hogy ennél többet ő sem tud ( :D ). A hozzá(d)állással nem lesz gond! Azért is hasznosak az ilyen megmozdulások, hátha észreveszik magukat... Veled vagyunk Szalma! :)
Egyre nagyon figyelj hogy mennyire fogja körbe rizsázni a válaszait ne enged hogy köntörfalazzon legyen határozott a válasza. Mert egyet nagyon tudunk szépíteni tudnak. Sok sikert csak ügyesen.
NEW OPUS GLOBAL