elvileg csak bázisdevizára enged váltani, ha nem eszközvásárláshoz kötődik a vétel, már ha ibce a szerződésed. ibie-nél majd lehet ide-oda váltani, spekulativ alapon is.
Sziasztok! Asztali alkalmazással (TWS), TBSZ számlán sikerült limit árfolyammal devizát váltanom (EUR-os alapdevizára HUF-ból). Ugye ez szerintetek sem sért semmilyen jogi szabályozást (értem ezalatt, hogy a NAV emiatt nem üthet a fejemre, meg bontathatja fel a TBSZ-t)? Egyébként normál számlára Wise számláról enged ingyen milliós összegeket is beutalni, váltási díjnak ebben a tartományban ~2 eur-t számol fel, így még a Wise váltásra is konkurencia lehet az IBIE. Vagy erre még kivethet valamilyen adót a NAV?
Szerintem amit te akarsz, azt nem így kell megadni. Én a trailing amount-ba 10-et írnék. A limit offset akkor számít, amikor a stop aktiválódik. A 120-as árnál való törléshez szerintem egy "condition"-t kell használnod (price condition == 120 és "cancel" mód). https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?conf=am&f=4985
Sziasztok, lenne egy kérdésem InteractiveBrokers témakörben a trail limit (csúszó limit) kapcsán. Van egy 100 dolláros részvény/db és úgy vélem 10%-kal olcsóbban, 90 dolláron később meg tudom venni. Ez limit megbízás lenne, ár 90 dollár, így ez oké. Amit szeretnék beállítani, hogy ha a részvényár feljebb menne pl 10%-kal, azaz 100*1,1 110 dollárra, akkor a beadott megbízási áram is menjen automatikusan feljebb 10%-kal, azaz 90*1,1 = 99 Viszont ha az ár felment 20%-kal, akkor törölje a megbízást, akkor már nem éri meg nekem. (100*1,2 =120.) Megnyitok egy vételt, adott ticker, darabszám, trail limit. Ez után elakadok. A fenti példával a limitár gondolom 70 dollár, stop price 120 dollár. Ezen kívül trailing amount -nál be kellene írni egy számot, majd amt/% nál százalékot kellene kiválasztom (gondolom), de van még egy limit offset is? Please help:, mi lenne a megfelelő beállítás-))
Oké köszi.Talàltam itt egy hsz-t https://forum.portfolio.hu/topics/interactive-brokers/18474?oldal=55#8563735 Amiben leírja az illető hogy day trade-et is engedte cash account-on de aztán mégis rászoltak, elég érdekes ez is. Az lehet oké amit te csinálsz de a DT az nem ,legalábbis részvényekkel.Mert CFD az megint mehet úgy tudom. Csak próbálom összerakni mit lehet csinálni TBSZ számlán és mit nem. Shortolni sem lehet úgy tudom.
Nekem Cash accountom van és már többször előfordult hogy az ETF eladásomból befolyt pénzt meg aznap elköltöttem. Én úgy értem, ha eladsz valamit abból Cash lesz, ha kivárod a T+X napot akkor átvált Settled Cashre amit pl már ki is lehet utalni vagy fedezetként használni.
Sziasztok! A TBSZ számla tényleg CASH accountnak számít? Vagyis igaz rá hogy pl egy USA részvény eladása után csak T+3 nappal tudok venni ebből a pénzből újat?
Sziasztok! Kérdésem lenne: NAV felé a TBSZ statement doksit minden befizetés után el kell küldeni a gyüjtőévben, vagy elég csak az első feltöltés után(csak mert kérdezi a deposit méretét)? Ezt lehet online intézni vagy a múlt évezredbeli technikákat kell alkalmazni(ajánlott levél postán)?
Európai Bitcoin ETF-ek: https://www.justetf.com/en/find-etf.html?query=bitcoin&groupField=none&sortField=fundSize&sortOrder=desc Ezek fenn vannak, régebb óta léteznek, mint az amerikaiak. Pl. A "WisdomTree Physical Bitcoin" (BTCW, GB00BJYDH287) elég normálisnak tűnik. Normális alapkezelő, alacsony költség, magas kezelt vagyon / forgalom. Elérhető EUR-ban és USD-ben is.
Sziasztok! Hogy tudjátok, IB-n magyarországi honosként lehet venni spot bitcoin ETF-et, pl. iShares Bitcoin Trust (IBIT), Bitwise Bitcoin ETF (BITB) vagy Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC)? Köszönöm!
Kizártnak tartom, hogy ez megtörténhet anélkül, hogy te megbízást adnál (legalább digitális csatornán) beazonosítva és a megfelelő dokumentumokat kitöltve. Miért kellene elhinniük bemondásra hogy a transzfer másik oldalán is te vagy.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF