2nap az elszámolás ezért lehet(kell) 27.én utoljára venni,hogy 29.én nálad legyen és épp ezért lehet 28.án adni mert az 30.án könyvelődik le. szerintem.
Nem teljesen tiszta mikor adható el a rv először. Mert, ugye 27 a készlet nap. De csak 29re könyvelödik. Ha 28 eladnám akkor is él az oszti? Csak, hogy ne legyen fura az árfolyam másnap.
Tudtommal amiatt lett 1060ft "extra osztalék" ,mert lemondtak a mostani részvény-visszavásárlási programról,és inkább megjutalmazzák a "talált pénzből" a tisztelt részvényes brigádot. Lehetséges,hogy majd idővel megvalósul ,de biztos hogy nem most,ebbe ne is ringassa magát senki.
Az előbb még az osztalékfizetés körüli megfeleltetéssel sem voltál tisztában (T+2 nap), most meg óriási balhét vízionálsz és álhíreket terjesztesz (ki és mikor ígért neked 6 eFt-os "felvásárlási" árat)! Vajon hány éves tapasztalat lehet mögötted? Költői a kérdés...
Úgy látom, az utóbbi időben itt megjelentek közül nagyon sokan élvezik a "szopatást", mert csak sírnak és rínak. Azt nem értem, hogy mit keresnek még itt, miért nem állnak tovább??? Venni, vagy eladni, ez itt a kérdés! Akinek egy kis sütnivalója van, az tudja, hogy rövid távon éppen úgy nem lesz 6000 Ft felett az árfolyam, mint ahogy 3600 Ft sem. Lehet találgatni, hogy miért nem...
A 4iG is csinált, csak ott Tsystems vásárlásnak hívták. Vagy az Opus/Konzum is csinált, csak ott fúziónak hívták (amivel ugye mindenki jól járt). Vagy a SET is csinált, bár ott 1000-es árfolyamnak nevezték. Vagy legutóbb a Pannergy is csinált, ott beígért, majd alaptalanul visszavont osztalékfizetésnek hívták. . Szóval a BÉT-en sokféleképpen meg lehet nevezni a kisbüfik sz.patását! :-)
Kisbüfik, mint én is. A stabil kezek begyűjtötték 800-1000Ft körül anno és most 4-5x áron átadják a kisbüfiknek. Hogy most venni vagy eladni bölcs dolog, azt a élet eldönti.
Ne haragudj, de ma már másodszor olvasom ezt a baromságot, szóval nem állom meg reagálás nélkül... Senki nem ígérte meg senkinek, hogy 6000-ért megveszi a részvényeket. Egy részvény-visszavásárlási program volt meghirdetve, aminek a keretében az eladók által betett eladási megbízások függvényében kialakult (átlag)árfolyamon vett volna a cég 33 MEUR-ért a saját részvényeiből. A meghirdetéskor megmondták, hogy lehet, hogy visszavonják. Hát visszavonták. Senki nem kényszerített senkit, hogy a dolgot ingyen ebédnek nézve megvegye a részvényeket akármennyiért is. Álmodozni, meg rinyálni persze lehet a fórumon..., attól biztos jobb lesz:) "Óriási balhét" is lehet csinálni..., bár nem tudom ez mit jelent... Talán kiszórod a papírokat még olcsóbban? Néhány vevő meg fogja köszönni. Vagy még jobban telesírjátok a fórumot? Sokkal érdekesebb kérdés szerintem, hogy az a valaki, aki decemberben megvett a HOLD-tól közel 5 %-ot, persze vigyázva arra, hogy nehogy többet vegyen és fel kelljen fednie magát, az milyen szándékkal tette? Mit gondol most? Veszi-e tovább és ezzel kijön-e a fényre? Vagy akik az elmúlt hetekben vették, mert lássuk be, pont annyi darabot vettek meg, mint amennyit eladtak, na ők mit terveznek? Hányan vannak köztük a könnyen besértődő ovisok? Mennyivel gyengébb kezekbe került át most már közel 400000 db részvény a korábbi tulajhoz képest? Ja és arról se feledkezzünk el, hogy minél többet elad most a nagy eladó, annál kevesebb eladó papírja marad későbbre:)
Szerintem ha ezt így folytatják és nem védik be az arfolyamot forduló nap után akkor óriási balhé lesz. Beígértek egy 6200 Ft-os visszavásárlási arat ehelyett kapunk egy 3600 Ft-os arfolyamot miközben ok szepen jó magasan többszörös árfolyamon eladják a papírjukat. Szepen vegyek tőlünk meg 6200 ért vagy oszti vágás után vigyek fel 5k-ra és ott védjék be az arfolyamot. Különben ez csúnya piac befolyásolás. Olyat nem lehet jatszani, hogy azt mondom 6200 ért megveszem tőled a papírt után behuzok 5000 Ft körül mindenkit jól kitomok magas árfolyamon aztán azt mondom, hogy mégse veszem meg a papirod az árfolyam meg megy a pincébe. Ilyet meg a nutex se csinál.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?