Igen. Ezért írtam, hogy extra osztalék. A 140 Ft-ot (40 centet) amúgy is kifizették volna. Akkor is, ha megy az srv az eredeti terv szerint. Azért igazán szép teljesítmény tőlünk, hogy a gondolatmenetünkkel összeszedtünk 4 '-'-t... Persze a fasorban sem vagyunk kupec "Köszi"-re kapott 2 db-jával szemben:))))) Ez alapján lehet, hogy alábecsüljük mennyi részvényt vehetünk az osztalékból:)))))
Nos hasonló gondolatmenet mellett én is valahogy így számolgattam. A tévedés jogát fenntartva, és a döntéshozói felelősségem tudatában, várakozásaim szerint az extra osztalék - ami ugye 920 Ft - visszaforgatásával úgy kb. 23-25 %-kal tudom növelni a tulajdonrészemet, ami jövőre ennyivel több osztalékot jelent, ahogy írtad is. Ez a tulajdoni arány növelés kb. annak felel meg, mintha az eredeti forgatókönyv mentén a cég visszavásárolt volna 1.900.000 - 2.000.000 db részvényt. Vírus nélkül, egy egészséges piacon nagyjából erre is lehetett bazírozni, persze konkrét ígéret nélkül, ahogy azt már megbeszéltük. A bónusz a dologban, hogy az eredeti tervhez képest a cég a vírus miatt, és a gazdasági visszaesésre való felkészülés szellemében - szerintem nagyon helyesen - visszatart 7,5 MEUR-t, azaz ennyivel kevesebbet fizet ki. Ez a pénz - testvérek között is kb. 260 Ft részvényenként - megmarad a cégben, része a vagyonnak, ami meg a miénk, részvényeseké.
amit 29-én adsz el, az csak +2 munkanap múlva kerül le a nevedről, vagyis 28-án már nyugodtan adhatod egyébként látni fogod, hogy 28-án csökken majd a rv-ár
Egyébként tanács a bizonytalanoknak: én úgy gondolkodok, hogy az idei extra osztalékból a szelvényvágás után extra sok db rvt tudok majd venni, ami a jövő évre vízionált, az idei évihez képest valóban alacsonynak tűnő ~150 Ft osztalékkal kalkulálva az extra darabszám miatt szintén ugrásszerű bevételt eredményez majd. Gyakorlatilag kamatos kamatról beszélhetünk.
Ha esetleg nem így van, akkor szívesen fogadom a felvilágosítást! Egyébként én évek óta az osztalékra és ezzel párhuzamosan az árfolyam folyamatos emelkedésére utazom, úgyhogy továbbra is tartás a célom. Azonban mást sem szeretnék megvezetni fals információval... Előre is köszi.
Ha 05.27-én - akár a záró szakaszban - veszek 1db rvt, akkor az a T+2 nap miatt éppen a megfeleltetés napján, 05.29-én kerül a birtokomba. Ha ugyanezt a részvényt 28-án eladom, akkor az szintént a T+2 nap miatt egészen 06.01-ig a birtokomban marad (06.02-án kerül a számlámra az ellenértéke). Ebből adódóan a 28-án eladott rv 29-én még a birtokomban van, azaz véleményem szerint jár utána az osztalék.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?