Zsiday minden blogbejegyzéséből süt, hogy várja a globális bull piac végét, lenyilatkozta, hogy ezeket a szinteket profitrealizálásra kell használni és nemsokára eljön az idő, amikor a cash lesz a legnagyobb érték a portfolióban. Szépen lassan likvidálnak, mert egy ilyen pakkot egy ilyen forgalmú papírban nem lehet máshogy. Ha 2018 végére is várják a bull piac végét, nekik már most kell lépniük. Ennyi az oka szerintem, nem hinném, hogy más papírba lapátolnák a pénzt.
Magyarázom a HOLD okát (persze, hogy nem tudom, de mégis): ők aktívak az egész régióban, és ugyanúgy elmennek személyesen egy horvát vagy egy román céghez, mint pl. a GSParkhoz, így lehet, hogy találtak egy relatíve olcsóbb lehetőséget, és ezért mondják, hogy már nem annyira vonzó a Park. Mi (én biztos) meg nem igazán ismerjük a régió cégeit, legalábbis nem annyira, mint a Parkot.
Ha nincs az ML sztori és tegyük hozzá, ha nincs a CD eladás, akkor év végére meglett volna a 4200 is. De a meg lett volna nem játszik, mert ha létezne akkor már mind milliárdosok lennénk :)))
Szerintem kisemmizik a kicsiket, pl: az az OPUSt limites napokkal beverik 200-300 Ft-ig, addig mindenki dobja, aztán kezdik előröl. Onnan nem fog jönni mostanában tőke. Gondolj bele valaki megvette 6-800 Ft-on most azt látja, hogy 506 Ft-on közel 2 millió darab eladó van, ami nagyjából 1 mrd és van mellé 160 M Ft-os forgalom. Ebben 4-5 limites nap is benne lehet lefelé. Ha az eladók Mari nénik akkor többet nemhogy a Gsparkot nem vesznek, hanem még a tőzsde felé sem néznek. Persze lehet megy a játék és egyszer csak kiveszi valaki a teljes pakkot, de minek venné ki most, ha kiveheti majd napok múlva 200-300 Ft között is fele áron?
Sajnos visszaszállni tényleg nem tudok, de ha olcsón tudok majd részvényt venni az onnan felszabadított pénzből annyira nem leszek szomorú. A magas költségek miatt nem tetszik annyira. Nem is régen vettem, csak már nem tudtam mibe rakni a likvid pénzt. Nekem olyan 2%-os költséggel sikerült venni, mert még tőzsdén vettem. Az állampapírjaim is infláció felett fizetnek 4%-ot, olyat se tudok már venni :(
Egy klasszikus portfólióban 25-50%-ig elfér a GSPark. Jövőre talán már 3 számjegyű osztalékkal. Sajnos pár hónapja a spexek elq...k egy cseppet. (aztán valszeg szórták buktával) Írtam is, hogy zavaró az ML hatás. Plusszban a HOLD/Columbus pakk leépítés. Továbbra is tartom, hogy benne van a lefelé rövid távon (3700-ig, talán 3500-ig) is. Ami jó hír azoknak akik előre gondolkodnak/számolnak. Ahogy a Rába és az MTEL úgy ez sem való mindenkinek.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?