Ja bocs. Kihagytam a megelozo FED temabol, hogy a januari adocsokkentes miatti bevetel-csokkenes van a budzseben, es emiatt az Estados Unidos kibocsat 1.1 Trillio USD kotvenyt, hogy a beveteleit onnan potolja. Ezzel meg tovabb csokkenti a piac likviditasat. Az India bank elnoke kimondottan ideges hangveleu cikket irt Errol a hetvegen, a Financial Times-ban. Honnan lesz az EEM orszagoknak kamatfizetesre dollarja, ha mindet kivonjak ott NY-ban belole ? Sok kicsi sokra megy?
Jovo hetre sokmindent lehet figyelni, reszemrol a 3 nagy kozp. bank uleset fogom kovetni. 1)A FED szerdan emel. Most mar azt targyalja az elemzoi kor, hogy emel-e FED szeptemberben is; most 73% az odds hogy igen. Igy viszont idenre 4 emeles jon, ev vegere 2.5% korul lesz a rovid kotvenyek kamata. A hosszabbake a mostani 3%rol ---> 4% szintre megy. A business kamat meg 5.5-6.5% lesz, az sokkal tpbb 2019-re mint amit a piac eddig gondolt. Sot, a FED oktobertol havi 50 Mrd-ra emelki a merlegcsokkentesi tempot, adja a megvett RMBS kotvenyeket. Tehat szeptembertol kimondottan csokken a likviditas, ha igy lesz: a FED nemcsak kamatot emel, hanem bondokat is elad. Es 2019 vegeig 1.0 Trill-el csokkentik a kinntlevosegeket. Nocsak? Mikor reagal a piac? Lehet fogadni. . 2)A csutortoki ECB dontes a sotet lo. Most havi 30Mrd EUR likviditast nyom be az EUR piacba. De most ok is merlegfoosszeg csokkenteni akarnak, nem novelni. Nade, igy mar kiesne ECB, mint a globalis likviditas fo forrasa !, hiszen most se FED se BOJ nem easing-el rajtuk kivul. Honnan lesz penz tozsdezni ? . A BOJ valoszinuleg nem lep semmit, nincs se inflacio, se penzhiany.A yen gyengul tovabb, Nikkei meg emelkedik erre ahogy szokott. . 3)AZ amerikai cegek egy resze tele van cash-el. A masik resze meg tele van adossaggal, es az a filozofiajuk, hogy 'meggazdagszunk azon, hogy kolcsonveszunk".. Most allitolag 1.9Trill az osszes cash a cegeknel, de ennek a fele 25 cegnel koncentralodik. Es van az SP500 masodik fele, akik betyarul el vannak adosodva. Ami prima idea az eso kamatok vilagaban, es pocsek ha emelkedik. Csutortokon volt egy :flash-crash a bond piacon, irtam is roviden rola. Az ilyesmi nem jo elojel semmikepp.
Ebben most nem ertunk egyet ;-)) Ez most egy kivalo teszt arra, hogy vajon lehetove teszi, vagy nem. Itt van egy klasszikus TA elemzes SPY-ra. Meglatjuk, a jovo heten ilyenkor mar lejjebb kene lennie mint most van. . 1)A parallel csatorna felso vonalat eppen erinteni probalja. 2)A Fourier spektrum SPY-ra 20 es 34-40 napos dominans ciklust mutat. Nos, most 2 nap mulva lesz a 40 napos, es a 20-as forduloja is. 3)Kialakult a Apr. 2 melypont ota kiformalodoban van 3 db egyenkent 20 napos, arban atfedeses ciklus. Aminek most a 3. ciklusaban, es annak is 8. napjanal tartunk. Meg kb. 2 nap kell. 4)Van egy emelkedo, 3 hullamos MACD, a fenti parameterekkel optimalizalva, es most csucs szinten van.De az MA-tol most meg el-emelkedoben van, a kulonbseg MA-tol meg novekszik. 5)A dominans Stochastic mutato most 96, eppen annyi mint a jan. csucson. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20180609v00owu3cu.jpeg . Abban viszont igen, hogy a piac mindig a maxi ideig elhuzza, es megteveszt, hogy mit is akar. Emlekszel a overthorow csucs elotti hetekre? Ugy nezett ki, soha nem fogja abbahagyni az emelkedest.
Bármilyen rossz hírek is érkeznek, egyelőre a csúcsok közelében vagyunk. Nasdaqnál a napokban újat is elértünk. Ez eléggé bull. De szigorúan véve is csak oldalazás.
;)Erdekesebb a helyzet mint sokan gondolnak, mert a tobbseg csak azt latja, hogy ezt az esest es a korabbiakat is megvettek.Kit erdekel, torok lira ill. a torok index, esetleg venezuela, argentina, az olasz story-n is ugy tunik tul lepett a piac; bar ha kicsiket korulnezunk, mondjuk mexicoi index, esetleg indonezia, vagy brazil azok sem tundokolnek. https://postimg.cc/image/5kswvsxiv/ https://postimg.cc/image/m8keyfi1j/ https://postimg.cc/image/q4xquiihj/ es a sort folytathatnank, elobb-utobb pedig mindenki szepen sorra kerul ahogy a likviditas csokken.
Szerintem várható volt ez a korrekció főleg a Nasdaq esetében, mert hetes síkon egy brutálisan nagy divergencia alakult ki..Én arra vártam hogy elviszik falig majd beejtik..eddig úgy tűnik, hogy összejöhet. Viszont nem indexben játszottam meg, hanem INTC-vel mert iszonyatosan túl volt már adva továbbá napos és hetes síkon is egyaránt divergált.
Most nem erzem, es nem is talalom az okat, hogy mitol ijedt meg a piac az utolso 24 oraban. . Annyi latszik, hogy veszik a TLT bondot, sot ugrott is 1.1% korul, ami ebbena mufajban szokatlan...most oda menekulni latszik a penz. Addig ertem, hogy Brazil is csatlakoztt 5. helyre a beomlo orszagok koze. Es egyedul ettol ujabb 210 m ember indul a szegenyedes utjan… Italy 60m, Torok 80m, Venez 30m es Argentin 30m utan lehet hogy ez mar kritikus tomegnek latszik a piacokon? . Ma Azsia is igen gyenge volt, es jot esett. Az EU-ban is gap-down van sok helyen. Itt van egy attekintes: 6 nagy index, es szinkronban fordultak le. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20180608v00o1uw4e.jpeg . A fordulat 5-10 napnyi gyenge fel-korrekcio utan jott, es mind elesen mennek le. Nagyon szinkronba jottek egy pillanat alatt. Ha ma SPY ennek az elere all, akkor a vegen meg bejon az ALT.1 joslat, amit tegnap tettem fel? Nem lenne benne sok oromom. Most valahogy ludboros a hatam.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.