az, romokban heverő tőzsdeindexekkel:) ellenben ha az EU egyben marad, akkor rendkívül fényes jövő áll a déli fertály előtt az USÁ-ban is a Sun Belt a legdinamikusabban fejlődő terület az EU-ban is az lesz... a fene se akar a hideg Skandináviában vacogni...
Szerintem meg Kína lesz az. Hihetetlen többletkapacitásokat építenek ki. Épp ma olvastam pl ezt: https://g7.24.hu/piac/20180610/vigyazat-jonnek-a-kinaiak/a legérdekesebb mondata nekem: A kínaiak piaci súlya miatt az áremelkedés globálisan is átment. Ez az áremelkedés is megalapozza azokat az óriási beruházásokat, amiből hármat is láttunk, és amelyek mindegyike külön-külön kapacitásban képes lenne az európai igények negyedét-harmadát kielégíteni. Plusz az őrült beruházásaikat most már szétexportálják mindenfelé Afrikától a Belgrád-Budapest gyorsvasútig. Ezeket soha senki nem fizeti ki nekik, legalábbis a működési eredményből biztos nem.
én pedig amondó lennék, hogy az elkerülhetetlen lejtmenet után - ki tudja hol lesz annak a vége... - hatalmas rali lesz Európában, különösen Dél-Európában... az EU erőssége pontosan abban áll, hogy sokkal nehezebb konszenzust ott teremteni, és ez igen komoly hibákat fog megelőzni az EKB-nál... speciel szerintem a Bundesbank gúzsba fogja az EKB-t kötni - a "gazdaságstimuláló bullshitjeikkel együtt - a következő válság során a németek két hiperinflációt éltek át a XX században ők tisztában vannak azzal, hogy ennél még egy 90%-os piaci összeomlás is nagyságrendekkel jobb...
bőven elég, ha a Trump által ügyesen elhullajtott infókra figyelsz... elképesztő ralli előtt áll Amerika (és vele egyútt a Távol-Kelet is)... Európa is szépen fel fog csorogni a nagy-nagy happiness farvizén.
Nem akarok senkit meggyozni. Csak megjegyzem nehany orszagrol, mennyit romlott a penze az utolso 3 honap alatt USD elleneben: Pakistan 3% India 5% Russia 9% Mexico 10% Brazil 14% Argentina 21% . Poland 9% Hungary 8% Es szerintem meg csak a legelejen tartunk.
szerintem a légértékállóbb fiat pénz az euró lesz elvégre az EKB-nak nincsen arra mandátuma, hogy részt vegyen ebben az elmebajban + az eurozónán belüli kemény-pénz klub (pl. Bunbdesbank) bármikor megtudja vétózni ezt a gyalázatos shitshow-t elég volt már a 2008 óta tartó pusztításból!!! a 2008-as "összeomlás" a gyógyulás volt, kár hogy kisiklatták ezt a segghülye keynesianus politikáikkal a jegybankok...
én meg pontosan úgy látom, hogy a QE4-nek van a legnagyobb realitása amit 2008 óta "válságkezelés" címszó alatt csináltak az kb. öngyilkosság volt szvsz lesz még QE5 is...
Nem hiszem, hogy a mai bond piac mellett esely volna QE4-re. A bond piaccal szemben vesztes mindenki, a kozp. bankok is azt kovetik. Most a bond kamat mar felfele megy egy eve. Es nem lefele mint amikor 10 eve elkezdteka QE musort; akkor a bond piac hatszelet adott, de most szembe fuj. Az USA 21 Trill adossaga mellett van masoknak is, foleg EEM orszagoknak kb. 40 Trill USD-ben denominalt adossaguk. (meg persze sajat devizaban, de azt hagyjuk) Arra mindre USD kamatot kell fizetni. Honnan veszik ra a penzt, ha mar az USA is szukolkodik 1 even belul? . Aki elkezd sajat penzt nyomtatni, az beinditja a sajat inflaciot. Az MNB pl. nagy HUF hitel-offenzivat hirdett meg a kovetkezo 7 evre. Tudod, hova megy a HUF ennek kovetkezteben? . 2)Ki fog kolcsonadni az EEM orszagoknak USD-t? Meg sokkal magasabb kamatok mellett is venni fogjak a kolcsonzo bankok a CDS biztositasokat, hatha nem adjak vissza. Ezzel tovabb novelik a kamat emelkedesi tempot. Es nem adnak am mindenkinek. . Dollarszuke lesz, es USD arfolyama megy sokkal feljebb. Itt nem az EURUSD paritas a kerdes, az mar a zsakban van. Hanem ennel sokkal erosebb: az allamok fizetokepessege a tet.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.