Azert csak ovatosan A legbullosabb most a tozsdei hangulat. A marketVane , az erzelmi pozititiv varakozas, 10 eve soha nem volt ilyen magason. . Soha a GDP-hez kepest nem volt ekkora a tozsdei kapitalizacio. Ez WB kedvenc modszere. WB 26% cash pozicioban van, folyamatosan noveli honapok ota. . Tesla 13 nap alatt +70%, es egesz eszement ertekelesben van . A BTC 87k fole benezett. A viccnek kitalalt Dogecoin-ban is vadul spekulalnak, +110%. . A Junk Bond-Treasury spread rekord alacsony. Az invesztorok nem ereznek semmi rizikot. . . .
Ezzel kapcsolatban ez jut eszembe . Jó tudom a csatorna nem a legfüggetlenebb , de azért itt felettébb érdekes tények is elhangzanak. Musk / Thiel / Trump na meg a családi összefonódások... Érdekes konteo, hogy Trumpot a múltból építették fel. https://www.youtube.com/watch?v=h41v7-Ek1ko&ab_channel=Ultrahang
Elég baj az, hogy a tőzsde ennyire politikafüggővé vált. A szabad piac, ami a kapitalizmust jellemezné, már régen nem működik, mindent művien pumpálnak meg durrantanak ki. Én ilyenre még emlékszem, 1989 előtt az normális volt, hogy a politikusok szabták meg, mit szeretnénk, minek mennyi legyen az ára és ki mennyit keressen. Nyugaton még nem is tudják, hogy egy ideje szocializmusban élnek, a következő szint a kommunizmus lesz.
Azért mert a piac Trump néhány korábban elejtett megjegyzése alapján próbál kereskedni. Drill baby drill - az összes fúrós megy, mintha Trump kötelezővé tenné majd az olajfúrást mindenkinek a kert végében, mint egykor Mao a népi kohók építését. Meg tariff, minden a tariffról szól, Trump semmi mást nem fog csinálni csak szarrá vámoltat majd mindent, meg fúrja az olajkutakat.
Szerintem a MSTR azért is száguld ennyire, mert nemrég tízszerezték a részvény mennyiségét, így az ára a tizedére esett. Aki ezt hirtelen meglátja, jaj de olcsó lett. :-)
Kina azert a hetvegi kb. 10Mrd yuan bejelentett uj elenkites, nos, vegre kb. az elvart pozitivum lett. Trump elso elnoksege idejen konkretan Huaweit, a telekomban mint ZTE mindent, es a semicond top chipek kinai importjat korlatozta, es tamadta meg. Egyelore arra szamitanak Kinaban, hogy most is lenyegeben ez varhato.; akkor ezeket kell tamogatni. Szoval a penz egy jo reszet ezeknek, a kinai BigTech, telecom, semi, stb cegeknek fogjak juttatani. . A fogyasztoi es a real-estate piacra direktben semmi nem adtak most, azoknak inkabb majd az onkormanyzatokon keresztul jut hitelpenz. . Az idei ev vegere MCHI es SSEC indexet az eddigi csucs fole varom. Abban nem vagyok biztos hogy wave(iv) mar biztos keszen van, meg egy leszuras mint (c of iv) meg hatra lehet. De mar nagyobb valoszinuseget adok annak, hogy mar kapaszkodik felfele wave(v) uj csucsra. . https://imgur.com/a/N91Plbq . Az is valoszinu, hogy a vam kompenzalashoz tamogatni akarjak a kinai exportalokat. Erre jo lehet a CNY gyengitese, es gyengen tartasa, amig a Trump korszak 4 eve tart. Szoval USDCNY-ban nem volna meglepetes a mostani, okt. eleje ota tarto 7.00 --->7.20 trend stabil folytatodasa, es elengedhetik CNY-t akar 7.50 savig is.
Vegyél microstrategyt. Semmi más stratégiája nincs, csak hitelre vásárolja fel a bitcoint. Már van neki 200.000 darab, ami a mostani árfolyamon 17,4 milliárd dollár. A céget részvényei alapján most 54 milliárdra értékelik. EPS eddig -10 volt, de már javított -2,11-re. Egy év alatt több , mint ötszörözte az árát.
Vannak recesszióra utaló jelek, de a 2022-es recessziót alulértékelték, és sokkal mélyebb lett volna, ha az USA kormány nem költ többletkiadásra. Ez egy másik oka a kialakult hatalmas hiányoknak. A kormány a szokásosnál sokkal többet költött, hogy elkerülje a recessziót. 2022-ben egy enyhe recesszió volt. Nagyon valószínűtlen, hogy azonnal újabb recesszió következzen be, különösen a növekedési tényezők miatt. Jelenleg a piacokat több minden támogatja még. A hiány jelentősen csökkenthető. Túl sok a pazarló kiadás Washingtonban. A kiadások nagy része pedig semmi pozitívat nem tesz az amerikai állampolgárok számára.
azt írtam 0,25-nél meg nem kellett senkinek. EGyébként ha visszaolvasod 0,43-as átlagnál voltam de mivel esett 0.30 körül kiszálltam az rs miatt! Mivel még kevesebbet kaptam volna emiatt. azt átpakoltam babába azóta meg lac-ban ülők. szóval bőven pluszban vagyok most. daytrade-re alkalmas amikor szétverik és bevelesz az ember előbb útóbb felpattan és el lehet adni, 10-20 %-ot is megy néha. szóval rizikós hosszabb távra lehet hogy érdemes beszállni de beszari vagyok most már!:))))) mondjuk egy kisebb pakkal most azért benne vagyok de nagy része lacban van!
Gold A Top 2801, amit egymasutan haromszor is megszurt okt.30-an. Szep befejezese a rallynak. . Aztan elesen lefordult. A 15min charton nagyon szep 5 subhullamos eses van. Es tudjuk, utana korrekcio jon, aztan legalabb meg egy 5 subhullamos eses a szokas. Talan meg ketto. De most, felkorrekcio a-b-c jon, talan fibo62 szokasos merettel, es aki meg bennt van, jobb ha ezt az alkalmat kihasznalja. . https://imgur.com/a/UvHpKDg
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.