Itt emberek néha saját bevallásuk szerint lakások árát forgatják... azt nem tudom, hogy hogyan lehet másképpen összepattintani, ha nem ülsz vagy nagyon magasan nagyon régen, vagy nagyon menő vállalkozásod nincsen....
Akkor hogy kerültél ide, és miből tőzsdézel? 90-es évek elején jött az összes multi, ha diplomád volt, akkor már kb alanyi jogon vezető voltál,főleg, ha 2 szót tudtál angolul. Viszonyításképpen: nekünk is azt ígérték, hogy ha diplomások leszünk, akkor mi is vezetők leszünk, nekem 2 nyelvvizsga kellett a diplomához, és nem 2 szó, SSC-ben kezdtem inventory könyvelőként, abból vagyok itt, mert külföldön dolgoztam, viszonyításképpen: írtam CV-t olyan Corvinusos kolleginának(nekem nem Corvinus diplomám volt) , aki mondjuk nálam 5 évvel volt fiatalabb, neki már csak Banking customer service-ig teamleaderségig futotta....és azóta sem találja a helyét, mert érzi, hogy valahol máshol kellene lennie..... viszonyításképpen. De sajnálom, hogy folytattuk, és hogy nem lett törölve az eredeti posztom, mert teljesen felesleges ezt tovább mesélnem, akkor sem fogod érteni, meg igazából úgysem számít....
49. És nem vagyok vezérigazgató, nem csináltam meg semmit. De görcsölni sem kellett miattam senkinek. És, kész röhej, van fogalma egy millenálisnak milyen nukleáris sivatag volt Kelet Európa a 90es években? Olyan munkanélküliség és infláció volt, amit ma nehéz elképzelni, plusz szögesdrót, lezárt határok, háború a szomszédban NATO tagság nélkül. Multik alig, EUba nem mehettél ki dolgozni tanulni, max tányért mosogatni, mert work permitet nagyon nehezen adtak (én azt is megcsináltam). És igen 90es években is a legtöbb fiatalnak álom volt egy saját lakás vagy ház. Ráadásul a népesség is sokkal nagyobb volt, egy évfolyam 200k volt, nem 100k. És kevesebb lakás/ház volt. Golyólyugatta belvárosi házakban laktak albérletekben a vidékről felköltözött frissdiplomások, meg kőbányai távfűtéses panelben, ahol a lépcsőházban a cigók késelték egymást.
Picit arnyalom, de büszke nem vagyok rá. Igen is van olyan hely, ahol megfizetik a tudást. Röhögni fogsz. Ez a NER. A felső vezetés természetesen giga Fidesz, de alattuk megpróbálják megvenni az évfolyamok legjobbjait. Ha nem akar valaki külföldre menni, és sokat akar keresni akkor NER. Különben elég csak megnézni azokat az igazolásokat, akik a médiában forognak. De magam is dolgoztam projecten ,olyan top felső vezetővel, aki multitól igazolt a NERhez. Egyre többen vannak.
Te hány éves vagy? Igazából ezért szoktam kiakadni néha itt a GenX "bezzeg én megcsináltam", és a Boomer meritokráciás embereken, mert igazából nem érzékelik, hogy nem egyedül csinálták meg (még Placi is leírta, hogy mennyi volt a különbség, én is tettem már fel róla hivatalos grafikont)..... a környezet 101% támogatta őket, csak ezt nem értik. Én nem azért nem vagyok Vezérigazgató, mert hülye vagyok, hanem azért, mert millenial vagyok, nem külföldre jártam egyetemre, és nem gazdaságilag amikor végeztem, akkor ezeket a pozíciókat már a kedves itt üldögélő GenX kollégák betöltötték, és még most is ütt ülnek benne, és fognak is, kivéve, ha még inkább priviledged Boomer Ivy school-os gyerekek kinyomják őket onnan, mert elavult a tudásuk.... (ezt is látom történni) A mai fiatal azért nem fog anyutól elköltözni, mert nem tud, mindennek az ára exponenciálisan növekszik,csk a fizetésed nem.... a semmibe pedig mi a ráció arra nézve,hogy gyereket szülj? Semmi, mit fogsz neki mondani, amikor nem tud jól fizető állást találni, mert a BME, Corvnius, stb diplomája nem elég Julcsáéval szemben, aki Skóciába vagy Hollandiába járt egyetemre? Ezt nem érted, Te sem, egyikőtök sem.....
NDX daytrade amig a mai melypont, 19633, nem torik le es tart, addig lehet bullos varakozasban lenni. HA ez a support valoban (a sejtett bullos esetben 19633 wave(ii of iii) vege, ahogy a chart mutatja, nos, akkor most a wave(iii) piros hullam tart felfele, es most (iii of iii) rally legelejen jar. A volatilitas csokken, ez alatamasztja ezt a varakozast. . https://imgur.com/a/kf5olKN
bocs, de ez tipikusan mindent túlgörcsölő értelmiségi anyuka hülyeség, ha a gyereknek nem lesz meg a top 1% oktatás meg vagyoni helyzet, akkor a blaha aluljáróban végzi. A lófaszt. Középiskolai osztályomból az a srác vitte a legtöbbre, aki lófaszt se kapott otthonról, se pénzt, se törődést, le is bukott egy osztályt, most menő sales es, megtanult a saját lábán élni és még diplomát is csinált.
Ezt én sem tudom, hogy honnan jött, ha csak nem UK-ban lakik, ahol a fizetéshez képest a jó minőségű használt autó szinte fillérekbe kerül, vagy legalábbis 4-5 évvel ezelőtt került.
“Sztem konnyebb autohoz jutni mint 15 eve. ” Aztán milyen autók ezek?? Az átlag életkoruk 16 év. Most. S növekszik. S nem a környezetszennyezésre célzok, hanem arra, h ócska szarok….
A nagyravágyó lányok kapcsán..... ha te nő lennél, mernél a semmibe gyereket szülni? Ha megszületnek, azokat etetni kell, meg iskoláztatni is.... és nem azon a színvonalon, ahogy mi felnőttünk,mert a magyar állami ingyenes vagy kevésbé ingyenes oktatás már nem fog neked lassan alap mérnöki fizetést sem garantálni, mert az értelmesebbje Hollandiába, vagy Skóciába küldi a gyerekeit inkább tanulni, ahol a tandíj pici, vagy nincsen, de akkor is meg kell valamiből ott is élni. Hímként te nem akarod, hogy a leszármazottaid sikeres, életképes utódok legyenek...... , tudod, a természetben ez így szokott jól működni, szerintem az embereknél is így működik jól, bár az emberek néha hajlamosak maguk ellen dolgozni, és ezzel még a zebránál is rosszabbul csinálni. Nekem volt kollégám, aki többet keresett, mint a férje, és nagyon nem tudott teherbe esni, kérdeztem tőle, hogy nem idegesíti- e esetleg tudat alatt, hogy akkor mi lesz a pénzzel.... erre bevallotta, hogy de igen......ennyit a nagyravágyó lányokról....... majd érdemes a fentiekről a férfiakat is informálni, amikor gyereket akarnak......
Nézőpont kerdese. Vagy fordítsd ezt meg és egy kijelenthetjuk hogy egy gazdagreti panelhoz vagy egy új 3 as bomoshoz sokkal nehezebb hozzajutni. Én pályám kezdetén 2007 a mérnöki fizumból 3 év alatt egyedül ossze raktam sporolva egy Kelenföldi 3 szobás közepesen leppukant 65m2 és (10 milliós) panelt most ez 65 millió, pont tegnap néztem. (Már nem ott élek) KP. Nuku hitel. Na ezt csináld most meg pajtás egyedül. Bomos estén detto😉. Esélyed sincs. A mostani jo mernoki fizetést és a mostani megélhetési kgtseget figyelembe véve. De ugyan ez Nyugaton is. Hidd el. Ezért csökken a fehér szaporodás ráta. Anyucival elő férfiak tömege nem vonzók a nagyra vagyo lányoknak:)). Na de off.
SPY daytrade A mai nap eddig egy kis fokozatu wave(ii) jellegu korrekcionak nez ki, lasd elozmeny charton a bullos ALT. eset: eppen ide valo lenne. Ha igy van, akkor ennek a-b-c szerkezetu 3 subhullamosnak kellene lennie. A fibo62 szint NDX-ban 19670, SPYban 5660. Ha ala esne, akkor a masik, bear ALT lesz a valoszinubb.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.