Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2024. 09. 22. 16:30
Előzmény: #111016  Tazsomaru

Amit itt leírtál, azt mindent könnyen lehet cserélni, a kompresszió meg még 160 ezernél sem változik, sőt, egy 3 éves autó biztosan nem okádja  a füstöt. Persze ha egy 20 éves autót akarsz valakire rásózni 3 évesként, ott már nem is kell szerelő, hogy meglássa az amortizációt.
Amelyik srác hordja be  az autókat, pontosan ezeket a látható nyomokat maszkírozza. Autószerelő volt, nem a legjobb, de pontosan tudja, mitől néz ki az autó majdnem újnak. Rákölt 2000 eurót és 10 ezerrel drágábban adhatja.
Ez nagyon hasonló, mint a lakásfelújítók.
kajli_man
kajli_man 2024. 09. 22. 16:26
Mivel zárva van hétvégén a kaszinó, ezért talán egy kis hétvégi közvéleménykutatás belefér. A kérdés az, hogy hol zár az S&P500 év végén? Felfele nyíl: $5500 felett, lefele nyíl: $5500 alatt. Köszi előre is annak, aki játszik.
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 09. 22. 12:35
Előzmény: #111016  Tazsomaru
Csak egy példa. A tag megveszi használtan álmai BMWjét. Öröm és boldogság! Vásárlás UTÁN elviszi a szerlőjéhez, hogy cserélje le az olajakat és a szűrőket. Igen ám, de a szerelő mondja, hogy 200ezer van a bömösbe és a gyártó ennél a futásteljesítménynél vezérműlánc cserét javasol, a komolyabb motorproblémák megelőzése érdekében. Érdekes, hogy a láncos motoros Suzukik amik 400-500 ezerrel kerülnek a bontóba, még gyári lánc van. A német prémium márka ezt a szintet még nem érte el. Újdonsült tulaj mondja, hogy akkor lánc csere. De a vezérmű láncot ezken az autókon a hosszában beszerelt motor hátuljára szerelték, a váltó felöli oldalra. Motor-váltó ki. Valtó le a kiszerelt motorról, ha már ki van szedve akkor kuplung csere is (megéri), A nagyobb baj ott kezdődik, ha az alsó lánckerék el van kopva, mert ez nem leszerelhető, csak főtengelycserével (ez szerencsére ritkán fordul elő). A tulaj mindjárt rövidebb 1,5 millióval, ha nem kell főtengelyt cserélni.
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 09. 22. 12:14
Előzmény: #111014  szieszta
Meg lehet állapítani. Sose a szerelőt vidd az autóhoz, hanem az autót a szerelőhöz. Fél óra kb. egy eladásra kínált autó átvizsgálása. Ebbe még egy kompresszió mérés is belefér. A váltóból egy gyűszűnyi olajat engednek egy áttetsző kupakba, amit lámpával átvilágítva jól látszik a kopadék mennyisége, ebből már sokmindenre lehet következtetni. Levegőszűrő, pollenszűrő állapota, vezérműszíj állapota(ha van), olajbeöntő sapkánál motorba belenézni, ha kokszosodás, vagy krémszerű cucc látható, felejtős. Mindig hidegen indítsd be a motort, mert akkor látszik igazán a füst. Sötétben, esőben nem veszünk autót. Gumik DOT számából és a kopásuk mértékéből is lehet a használatra következtetni. Még sorolhatnám, de a lényeg, hogy használt autó vásárlás előtt egy szerelő nézze át a műhelyében. Kifizetsz fél órát a szerelőnek, a tulajnak vagy a kereskedőnek az üzemanyagot és az elvett idejét, de több százezret vagy milliót megspórolsz. Ha a kereskedő, vagy tulaj nem akarja elhozni, akkor keresni kell másikat. 
KrisztinaI 2024. 09. 22. 12:12
WSJ mai cikke "bezzeg én megcsináltam"-ról, 3 órával ezelőtt posztolták ki FB szerint:“We’re doing everything right, we’re saving, we went to good schools, I have a master’s degree, and it’s still so hard.” Americans overwhelmingly desire all the traditional trappings of the American dream—owning a home, having a family, and looking forward to a comfortable retirement. But very few believe they can easily achieve it, a Wall Street Journal poll shows. Read more: https://on.wsj.com/4gySF5Z
szieszta 2024. 09. 22. 11:22
Előzmény: #111013  KrisztinaI

Mi alapján látja  a szerelő, hogy lájgtosan van használva  a kocsi? Például az én szerelőm a féktárcsát nézte meg, lám lám, nincs elkopva. Persze, mert kicserélték. Hol láthatja  a szerelő, hogy gyúrták az autót, ha nem kapta szét a sebességváltót,? Talán röntgen szeme van?
Ráadásul én úgy látom, a motor szinte soha nem romlik el. Azzal egyik kocsimnál sem volt gond. Pedig a skodánál mindig a tesco gazdaságos olajat használtam.
Ismerek egy srácot, kocsi csomagokat vesz, 10 autó 50-70 ezer euró. Van, amit rögtön el tud adni 20 ezerért, egy mosás után, van, amit felpofoznak és van, amit egyenesen visznek a bontóba.
Az olyan, mint a használt ruha, kilóra (tonnára) megveszik bigbag zsákokban , aztán szétválogatják.
KrisztinaI 2024. 09. 22. 10:47
Előzmény: #111011  szieszta
Ezt senki nem mondta ki.... az autó volt a szerelők szerint olyan állapotban,amit csak nagyon light-osan használtak.
szieszta 2024. 09. 22. 10:41
Előzmény: #111009  KrisztinaI
A 60 ezer km-rel megvásárolt fapados skodámon most 350 ezer km van, az összes karbantartást, az olajcserét magam csináltam. Fékbetét cserén kívül csak a H7-es izzókat és az akksikat kell kétévente cserélgetnem. Ja, meg a gumikat.
szieszta 2024. 09. 22. 10:32

Ez a nyugdíjas orvosé, meg az anyuci bevásárlókocsija reklámszöveg minden egyes autóárus dumája.
Okoskodni lehet, de nincs az  az ember, aki belelát. Én elvittem a szerelőmet, nézze meg a kinézett autót. Hazafele csak annyit mondott, azt tudjam, hogy amit mondott, semmire sem garancia, már hazafele elromolhat. De ez nem csoda, hiszen a zsír új kocsival is megjárhatja az ember.
Mikor a BMW-s autószalon tulaja azt mondta, hogy 8 csereautójuk van, amíg garanciális a kocsid, ingyen viheted, ha a szervizben áll a kocsid. Persze lehet olajcsere is, de nem. Nem ritka, mikor a 20 ezer kilométeres autók sorakoznak javításra várva. :-)
Ez a mezőgazdasági gépeknél még feltűnőbb. Egyik gazda ismerősöm a facebookon dicsekedett az új claas traktorával, majd 2 nap múlva klasszul megosztotta, hogyan húzzák fel  a trélerre a földön. Mert letiltotta a számítógép és meg sem lehet mozdítani.
KrisztinaI 2024. 09. 22. 10:02
* megdupláztad az üzemidejét -helyesen írva :-)
KrisztinaI 2024. 09. 22. 09:56
Előzmény: #111006  szieszta
Ha megdupláztad a használati teljesítményét, akkor mit lehet várni? Egyik autó sem tart örökké. :-) A tesóm vétele egy pici Opel Corsa volt.... a felszereltsége Mo-on nem létezik,  egy "winter edition"a biztosítónak is egy picit több időbe tellett bekategorizálni, minden prémium minőségű anyag benne, króm, fényes betétek, részben bőr ülések, garázsos kocsi volt, komplett gumiszettel, stb, nagyon jó kis ereje van, olyan érzete van, mint az én afrikai céges kocsi vadiúj C-Class Mercedesemnek volt, a kasznija hibátlan, az alja is mintha teljesen új lett volna. Mo-on a használt változata, amit nézett, mind szörnyen leamortizált volt, és nagyon fapados felszereltséggel. Látszott rajta, hogy arra használták, hogy anyu elguruljon vele a gyerekekért a szép sima úton, és vissza, jó kis autó,  5 évesen vette, már 5 éve használja, nagyobb baj eddig nem volt. :-)
szieszta 2024. 09. 22. 09:55
Előzmény: #111005  yooio

Én 2 éve vettem egy 3 éves ford galaxyt  18 ezer euróért. Az osztrák tulaj nem spórolt semmin, mátrix fényszóró, sávtartó automatika, minden elektromos mozgatású, maga parkol, adaptív tempomat, csipog ha kell, ha nem. Gyári behúzható vonóhorog. A papírjai között ott volt még  a számla is , 69 ezerért vette. 
Gondolom fontos volt neki a jó autó, mert 2,5 év alatt ráhajtott 160 ezret. Ez garantálja, hogy biztosan nem tekerték vissza  a számlálót és  autópályán használta.
Két év alatt, egyszer a hűtő kilyukadt, 600 euró költség, aztán a termosztát ház repedt el, 380 euró és most a csomagtartó ajtózár adta meg magát 280 euró költség. A szerelőm azt mondta, sok újabb autó is volt már nála ilyen hibákkal. Max annyi, hogy garanciális a javítás, de azt csak  a márkaszervizben csináltathatom.
KrisztinaI 2024. 09. 22. 09:46
Előzmény: #111005  yooio
Az nem rossz.
szieszta 2024. 09. 22. 09:20
Előzmény: #110995  KrisztinaI
Nekem a német piacról volt egy vw sharanom, 80 ezer kilométerrel vettük. 150 ezerig semmi gond nem volt vele, nagyon szerettük, ifányi cucc elfért benne. Fogyasztása hihetetlen 4,1-4,5 liter. Aztán 150 ezernél jöttek a gondok, szó szerint minden elromlott. Már úgy voltam, eladom, de valamit megjavíttattam, hazafele meg jött a másik gond. Akkor úgy döntöttem, ha ennyit ráköltöttem, már nem adom, de még mindig volt, mi elromoljon. Mikor a hengerfej is elrepedt, mennie kellett. Olcsóbban adtam el, mint amit az utolsó 2 évben ráköltöttem.
yooio 2024. 09. 22. 09:16
Előzmény: #111003  terelemel
Most vettunk uj Superbt, 14, milla volt szarraextrazva. Tekintve hogy ez 14nm panel/8 nm koruli ujepites es modern zsiruj autoert,, egyaltalan nem sokallom. De lehet rosszul vagyok bekotve. 
szieszta 2024. 09. 22. 09:00
Előzmény: #110993  RangerHU

Én azt gondolom, nem biztos, hogy azért magas a kocsik átlag életkora, mert öreget vesznek, hanem mikor lesz új, vagy újabb, az öreget is megtartják.
Én is így vagyok, nálunk ahány jogosítvány, annyi autó van. Nekem nem számít, milyen öreg az autó, ha nincs vele gond. A környéken a huszonéves skoda fábiámmal futkosok, be sem zárom. Ez a legmegbízhatóbb kocsink (350 ezer km-rel), ennek ellenére az ócskavas árát nem adnák érte. Vontattuk már haza vele a 4 éveset. Persze van egy 3 éves is, haladunk a korral.
terelemel 2024. 09. 22. 08:44
Előzmény: #111000  Zsolt90
Kár ezen rugozni. 5 éve nem 10-20 millió között volt egy szar Astra. A régi vasak meg fenntarthatoak. A folyamat elindult, de hatasa sok év múlva üt be. De akkor nagyon.
borembuk
borembuk 2024. 09. 22. 08:03
Előzmény: #111001  borembuk
*fejezni=felezni. :)
borembuk
borembuk 2024. 09. 22. 08:02
Előzmény: #110996  yooio
Nem érdemes tört résszel számolni. Van 4.2 millió autó. Azt még lehet fejezni, amiatt hogy valahol kettő van, így 2.1 millió val lehet számolni. Nyugdíjasok nélkül 5.8-2.1, azaz 3.7 millió választó korúnak nincs autója.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek