Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2024. 09. 21. 08:44
Előzmény: #110974  Zsolt90
Azért, mert Trump nem az értelmes, de elszegényedő  middle classra  fókuszál, őket nem tudja maga mellé állítani, ők keresik a jövőt, inkább azokra, akiknek most sincsen és az előbbiek helyet ígéri nekik 
KrisztinaI 2024. 09. 21. 08:09
Előzmény: #110965  Placi82
A nők téma annyiban jött fel, hogy nagyravágyó kislányokról kezdtél írni.... ha én ma 20 éves lennék, én sem kezdenék olyannal, akinek nincsen egzisztenciája, mert nem tudnék a gyerekeimnek elszámolni, hogy miért nem fog halad az életük a visszarendeződő kasztrendszerben, ha nem tudjuk nekik kimaxolni a lehetőségeket az indulásig,  erről beszéltünk eddig és nem a nők vs férfik a munkahelyen témáról.
KrisztinaI 2024. 09. 21. 08:02
Előzmény: #110977  KrisztinaI
jav 2 kolléga megértette...
KrisztinaI 2024. 09. 21. 08:01
Előzmény: #110976  KrisztinaI
Amivel nyertél az az IT, amibe akkor kellett beleszállni, és meg tudtad vele csinálni.... szintén a kontextuselemzési képesség =0. Most nem tudnám, hogy mit kell javasolni egy fiatalnak, hogy mibe szálljon bele (innen indult a beszélgetés),mert ChatGPT meg hasonlók miatt nem tudom, hogy mennyire lehet entry level IT-s job-ot találni.... feltételezem, hogy itt is ki fog esni a kontextus majd a válszban,ahol entry levelről van szó,és majd valaki megint jön a bezzeg én megcsináltam válasszal, mert ettől nem tud elrugaszkodni, és nem érti, hogy többé nem él a "bezzeg én megcisnáltam".....nem is fogok többet válaszolni, itt legalább 1 kolléga megértette, amiről írni próbláltam.
KrisztinaI 2024. 09. 21. 07:55
Előzmény: #110973  N0MAD
Part time job my ass.... azért part time ember,mert az igazi PR része a sajtókapcsolatok és minden egyéb.... honnan ismerném a magyar médiát és újságírást.... csak az a röpke 10 év hiányzik a PR&Marketing,Média tapasztalatból, amíg néhány ezer embernek írtam processt és százmillió EUR-s dealeken dolgoztam, aminek itthon nincsen értéke.  Ember, nincsen Netflix előfizetésem,és nem is volt soha.... utazni csak a cég pénzén utaztam egész életemben.....FYI
Zsolt90 2024. 09. 21. 07:45
Előzmény: #110974  Zsolt90
Es hozzatennem, hogy azert 2015-2020 kozt ment a szeker, ott en nem aggodtam ennyire a dolgok miatt. Mindenki fogyasztott, koltott, rogyasig volt minden, szuletesi mutatok is felfe megindultak szepen. Persze a lakhatas latszodott mar h kezd durvulni, de ami covid utan jott az lett csak az igazi feketeleves. 
Zsolt90 2024. 09. 21. 07:42
Előzmény: #110968  FeherTibi
Hehe en pont erre gondoltam a trump harris vita utan h nem is ertem trump tanacsadoi hogyan hagyhattam ki ezt a ziccert es nem hangsulyoztak ezt ki, mint a demokrata adminisztracio ot evenek fo bune. (Fuggetlenul attol hogy ez igy trtelesen igaz e vagy sem). Hogy el lett veve az emberektol a jovoben valo hit. Hogy a jovo majd valahogy rendben lesz. Szetnez az ember a vilagba es azt latja, hogy haboruk dulnak mindenutt, mindenki fegyverkezik. Hogy minden annyiba kerul a boltokban, hogy egnek all a hajam tole. Hogy a lakhatas az egy szeles retegnek elerhetetlen alom marad, kozeposztalynak is kokemeny melo. Es csodalkozik mindenki hogy esnek a szuletesi adatok? Ki a fene akar gyereket csinalni? Ahhoz minimum kene a jovobe vetett hit, hogy az majd jobb lesz, es minden rendben lesz. Hat mindent, csak ezt nem tudnam elmondani errol a vilagrol. Hogy minden rendben lesz. 
N0MAD 2024. 09. 21. 05:51
Előzmény: #110972  KrisztinaI
“Nem full time job”
Hát ez így vicces szintén közel ötvenesként. Középiskolai végzettséggel dolgoztam a kilencvenes években, másodállással, nyelvtudás nélkül, szülőknél lakva mert semmi esély nem volt másra.
Aztán meló mellett infós diploma mert pénzt akartam keresni, meg angol felsofok mert még oroszul tanítottak. Még a magántanárok is szarok voltak. És nem netflix meg  utazás.Meg jelképes pénzért még diploma nélkül infósként elhelyezkedés a tapasztalat miatt. Mondtam hogy nem külon lakva mert nuku pénz? Na nem én voltam a nők bálványa.
Aztán infós jövedelem plusz vállalkozás. Aztán most olvashatom hogy milyen konnyű volt nekem.
Part time job my ass.
KrisztinaI 2024. 09. 21. 05:11
Előzmény: #110970  KrisztinaI
** a PR munkám nem full-time job, beugró vagyok a külföldi CEO asszony szórakoztatására
KrisztinaI 2024. 09. 21. 04:45
Előzmény: #110969  KrisztinaI
* ha nem az alján  indulsz. -bocs csak telefonról írtam. Meg az itteni Managing Partnerek (általában külföldi diplomával felszerelve )voltak, akikn  értették az önéletrajzomat, és szívesen beszélgettek velem, de a többi 0.
Ingbl-nek: látod, te is külföldön vagy, a multiban , ahol dolgoztam, magyar ember nem ért el soha semmit UK-ban, mert az előleptetes  nationality alapján ment, és mi alulreprezentaltak voltunk.
KrisztinaI 2024. 09. 21. 04:41
Előzmény: #110969  KrisztinaI
A kiszervezett PR-os munkám kb a hobbi szintje, annyit is fizet, bár a főnököm nagyon szeret, mert minőségi munkát kell prémium márkának csinalni, de közé sincsen a tapasztalatomhoz, ahol sok ezer embernek írtunk process governance-t, vagy sok száz millió EUR-os projekteken dolgoztam... erre itt nincsen szükség, itt ekkora operations nincsen, vagy max 3-4 cégben. KkV-ba te elmehetsz mérnökkent, de nem én penzügyeskent.
KrisztinaI 2024. 09. 21. 04:34
Előzmény: #110965  Placi82
Köszi, szándékosan nem hoztam fel a nők vs férfiak témát.
MO-on KKV engem soha nem tud foglalkoztatni, mert ott mindenes kell, nem olyan, aki gigantikus szervezetben dolgozott globális multi HQ-ban penzügyeskent
Bár viccesen nézve KKV-ban dolgozom zsebpénzért, prémium autógyartónak vágyott kiszervezett PR-os..... de szigorúan zsebpénzért.... ennyit er a külföldi tudásom, mert UK-ban soha nem.leptettek elő és az itteni HR-es kislány nem.tudja értelmezni az önéletrajzomat és azt hiszi, hogy palyakezdo vagyok. Próbáltam consultingba jelentkezni a legemenobb managing partnerekhez személyesen a HR nélkül, de oda pedig sok iparágból  kell tapasztalat, vagy nagyon a tetejéről, ha nem az alapján  indulsz.
FeherTibi 2024. 09. 21. 00:11
Előzmény: #110954  Zedisdead
Én 48 éves vagyok. Valóban, a 90-es évek keményebbek voltak (olajszőkítés, jugoszláv háború, infláció, leszámolások, stb) mint most, ugyanakkor az ember azt érezte, hogy ha akar, ki tud törni. Bármennyire furcsa, de az emberek előtt volt jövőkép. Persze most is lehet jól élni, jól keresni, de mintha a jövőkép tűnt volna el. A 90-es évek jövőképe hamis is lehetett, de volt jövőkép. Mert most az a jövőkép, hogy "Ha szegény vagy, az is maradsz." Ez nem így volt a 90-es években. Illetve az infláció visszatért.
stolz
stolz 2024. 09. 20. 23:08
Előzmény: #110952  pomperj
Hetesen valid lehet a dupla alj, De vigyázni kell mert az okt és nov között közel 30 cent a contango...továbbra is long, de rolloverkor sztem el kell adni, és ha tölti a rés egészét vagy legalább egy részét, akkor újranyitni...
stolz
stolz 2024. 09. 20. 23:05
Előzmény: #110944  KrisztinaI
Jó h a 4. fröccs után olvasom az írásaidat, így már nem idegesít fel különösebben. :DDD
Placi82 2024. 09. 20. 23:01
Előzmény: #110950  KrisztinaI
Kriszti, egyszer mondom el. És (ingyen) jotanács. Ez nagyszo:) 
1) 
 Hagyd a francba ezt az egész multis világot és felejts el ezt férfi kontra női lehetőségeken való rugozast mert úgyse változtatsz rajta. 
Hiába vagy esetleg  jobb, de nő vagy
 És mondok egy fiktív példát héber multis  főnök akkor is egy férfi hittarsat fog akár Angliában akár itt pozícióba emelni és felvenni ha te 100 alkalmasabb lennél. Ennek oka van. Segítik egymást. Magasabb   szinten bizony előfordul. 
Vagy másik példa a rokoni /baráti /urambatyam világ van nem csak itthon. Nyugaton is már. Hajaj. Ezt úgy hívják "uvegplafon." effektus. 
Pozitív diszkrimináció jelenségről ne is beszéljünk, de az 1 szintel.lejjebb divik. 
Én voltam (termelési) igazgató. Már  nem, mert ennyi elég volt:). De bármikor visszaugorhatnek a "balettba táncolni" , ha akarnek
De nem nemzetközi multinál. Ott zéró esélyem se lett volna max egy projekt mérnöki biorobot kategória.... 
Ergo ha már itthon vagy. Akkor a target legyen számodra a KKV 100-1000fos cégek. Mert értelmes vagy a nők átlaghoz képest. És ott esélyed a heti meetingen tulajjal találkozni, és ha tehetséges vagy akkor kiszurja. Pont az a bajuk a mostani 60-70+ cegtulajdonosoknak, hogy többségnek nincs kinek atadni a bizniszt. Mert a fia saját útját járja, vagy full  alkalmatlan rá. 
Ergo egy" jó csapatra" akarja hagyni élete  a "hagyatékat." és egy 500 fős KKV nal. Ki tudsz tűnni, míg egy Angliai központi pénzügyes multinál csak akkor  ha apád haverja az ottani totum faktum vezetőnek..... Tökmindegy hogy te pénzügyes  vagy HR, vagy marketing vagy mitudom én milyen területen mozogsz, itt így gyorsan  karriert futhatsz be.. Igaz nem küldenek ki évekre Dél Afrikába, de kell ez már neked?  Férjét keresni is könnyebb, mint ha szaladgálsz mint Fock Jenő:). Témát részemről lezártam. Ez a segítő tanacsom ha érteted akkor deal..... Ha meg nem akkor én nem gyozkodlek, és magyarázom tovább.....
Gondolkodj el rajta. 😉. És szivesen😉
lngnl 2024. 09. 20. 22:29
Előzmény: #110950  KrisztinaI
En mint Millennial siman elhuztam 17 eve kulfoldre, pedig vezeto poziban voltam 4 evvel egyetem utan egy kozepes magyar vallalkozasnal. Amit latok kulfoldon az az hogy igenis megfizetik a jo iskolat, viszont sohasem azok lesznek sikeresek akik kitunovel vegeztek az egyetemet, hanem akiknek van eszuk, de talpra esettek is. Illetve jo poziciot kapni par ev tapasztalat utan nem az egyetem miatt fogod kapni elsosorban hanem a kapcsolataid miatt. Tovabba a vilag nagy reszen a poiziciok jelentos szazalekat meg mindig a s***nyaloknak adjak a fonokok azert mert szegenyes managment kvalitasikat igy tudjak leplezni.
Persze tisztelet a kivetelnek, mert azert meg lehet talalkozni nagyon jo managerekkel. Errol a temarol konyvet tudnek irni. 
Zedisdead 2024. 09. 20. 21:58
Előzmény: #110956  KrisztinaI
Megtakaritásaimból tőzsdézek. Sokkal kevesebbet költöttem mindig, mint amit kerestem, sose vettem fel hitelt. De ha vettem volna fel hitelt, akkor is megtakaritottam volna mellette. Nem kell managernek lenni ahhoz, hogy az embernek legyen pár 10 millája a tőzsdén 50 éves korára. Nektek is meglesz, ne féljetek.
Bodegue 2024. 09. 20. 21:41
Előzmény: #110949  pomperj
Ez eddig nagyon profi! 
Bodegue 2024. 09. 20. 21:38
A SIRI szépen alakul szerintem. Most vagyunk a Büfé beker ára alatt kb. 15%al. Én nem tudom miért vette meg a 30%át de mindegy is. 
LUNR 9,3 ön zártam, nehéz volt tartanom és WBA ba szálltam át vele az előbb 8,66 on, remélem h megfordul egyszer ez a dög valamiért, a János féle  sinus görbe hullámzása a singularitásba taszítja és összeomlik a negatív lppl:)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek