Ha azt a hülye öregasszonyos logót végre lecserélnék valami normálisra, már az is legalább 1-2 dollárt dobna az árfolyamon. :-) Egyébiránt 6.90-6.95 táján sztem már el lehetne kezdeni csipegetni.
GE tema. Nekem ugy tunik, GE megtalalta 7.8 szinten az aljat. Epp megjelent par cikk, hogy sum-of -parts alapon eladva, vajon GE mennyit er. Nos, van 3 kalkulacio, mindegyik 14-18 USD erteket hozott ki. Itt van az egyik utolso: https://seekingalpha.com/article/4221891-ge-will-split-sum-parts?ifp=0 . A lenyeg ez a kis tablazat: http://keptarhely.eu/view.php?file=20181114v00orgwe3.jpeg . Ha nem lenne ilyen pocsekul veszelyes a piacok allapota, szep nagy poziciot vennek. Igy van van benne rendesen penzem, es ma adtam hozza ujra.
Vehetnek USA ETF-et, ha a kibocsátó készít egy Key information documentet az adott alaphoz. SHY-t emiatt már nem tudok venni, de ugyanattól a cégtől tudok venni IBTA-t a londoni piacon. Az egyik fizet havi osztalékot, a másik nem, kb. ennyi a különbség.
Nem az a problema, hogy az EU kitalalt egy uj szabalyzast, miszerint EU allampolgarok nem vehetnek USA ETF-eket? Ez nagy szemetseg eleve, ostobasag a negyzeten, de mas ismerosok is panaszkodnak ilyesmit. Belgiumban mar honapok ota igy van, a DB nem enged USA ETF-et venni arra hivatkozva hogy megtiltottak. A dolog persze megkerulheto, de nem vitasan megneheziti a tradelest.
Ez nehéz kérdés. Nemigen lehet minden rétegét kifejteni egy hozzászólás keretein belül. Félve merném kimondani, hogy a BVPS alatt visszavásárolt sajátrészvény jó döntés és/vagy csak az a jó tőkeallokáció döntés. 1.) Én úgy gondolom, ha a promt árfolyam a pillanatnyi intrinsic value alatt tartózkodik (ízlés függő margin mértékkel), akkor jó döntés lehet a visszavásárlás feltéve, hogy a részvényeket ténylegesen bevonják és nem hozzák újra forgalomba részvényjuttatás formájában. Az intrinsic szintjének meghatározása a legkényesebb része a mutatványnak. 2.) Lehet aztán úgy is számolni, hogy kikalkuláljuk a p/e breakeven-t, ami alatt racionális a részvényvisszavásárlás. Az 1/((1-effective tax rate)*WACC) képlet megadja a p/e breakeven-t. Ha ezen a szűrőn átmegy, érdemes lehet még még megvizsgálni hitelből vásárlás estén az interest rate
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.