Igen. Es a hiteleket a bankok adjak. Vajon mutatja-e a bankok indexe, hogy baj lehet a hitelekkel? Es a piac szeritn vajon jo lesz-e vigyazni veluk ? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20181019v00oo96dz.jpeg . Igen, a bankok jo 10%-al vannak lejjebb a januari SPY csucs ota, mint az atlagot mutate SPY. Szoval, a piac mar diszkontalja a bankok araba azt, hogy baj lehet a hitelekkel.
Jo ideje mar, hogy itt beszelgetunk a rizikokrol. Arrol, hogy a piac akarmelyik nap elesen beszakadhat, es elhuzodo, hosszu sok evig tarto bear piac, es eros gazdasagi recesszio varhato. . Ma mar Kinaban a tozsdei eses 33% nagysagrend. Az osszes penz egyharmada elparolgott azok szamlajarol, akik Kinaban ev elejen pozicioban voltak es tartottak azota...hatha megfordul. Ev elejen hetente 200.000 kinai nyitott uj broker szamlat. Alighanem mind megbanta. . Nemetorszagban meg csak ott tartanak, hogy a havi charton az emelkedo csatorna supportja leszakadt, es az eses meg csak 9%. De nagyon flortol a DAX azzal, hogy kovetni fogja a Kinai iranyt. http://keptarhely.eu/view.php?file=20181019v00oddbuq.jpeg A DAX Europa legerosebb gazdasaganak Indexe. Es support alatt van. A tobbi sem fog sokaig virgonckodni. . Az USA meg pozitiv iden. De mar eppen hajszallal van nulla felett. . VIlagos, hogy mindenkinek a penzet kell megvedenie. Ez a legfobb feladat. Az a penz, ami ma nem esik a tozsdevel, az mind igen jol fog fialni majd amikor az alajan, naagyon olcson reszvenyeket veszu k belole. De addig meg kell orizni. Egyelore a legjobb eselyek az USA short treasury papirokban vannak. Es persze cash, jo devizaban, jo bankokban. Talan jo lehet az Olaj, Gaz, Uran, energia mufaj is, mert azok mar sok-sok eves melypontokon jarnak. De ez korantsem biztos. Ezekben a szektorokban job eseley van, hogy megmaradnak a mai szamok egy ev mulva. . Maximalis vedekezo allaspont. Rosszul hanzik, megis: penzugyi bunkerbe vonulas. A legrosszabb kilatasokra valo tudatos felkeszules a helyes allaspont. Igen sok kinai mar erti, amirol beszelunk. A peznt mostantol nem befektetni kell, hanem megvedeni.
Én 16-án vettem belőle. Már akkor is annyira borzalmas volt, hog ygondoltam csak jobb lehet. El is kezdett kunkorodni felfele, de semmi erő nem volt benne. Most már bánom, hogy a pici pénzt nem tettem zsebre.
Borzalmas a chartja. Tegnap vettem egy kis tételt dél körül, hátha felpattan 20 fölé egy minimális korrekcióra. De arra is képtelen. El is adtam kis bukóban. Mivel a DJT az egyik leggyengébb index, logikus, hogy a transport részvények is követik le.
Egy válság szerintem akkor lesz, ha az óriási pénznyomtatás miatt felvett hiteleket tömegesen nem tudják visszafizetni. Most tudják fizetni, a csődráta nem jelentős. Sok szabad pénz van, a pénzt megforgatták és szerintem annyi pénzt nyomtattak, hogy amit visszaszívnak, az valóban a gazdasági növekedésben fog visszaesést jelenteni, talán az inflációs nyomás is alábbhagy, ezért a kamatokat sem kell majd olyan gyorsan emelni, de azon gondolkozom, hogy ebből hogyan lesz összeomlás és gold rally 1600-2000 USD közé? Még töprengek rajta, de valahogy mindig ide jutok vissza.
Akik SPY-t daytradelik, azoknak itt egy oras chart: http://keptarhely.eu/view.php?file=20181019v00ou2buv.jpeg Szigoruan stoploss-al. Elvilag a masodik fraktalis le-impulzusnak 1,3-1.5x nagyobbnak kell lennie idoben es meretben is, mint az elsonek.
Valóban, kapható változó kamatozású állampapír is. Az tévesztett meg, hogy a pdf táblázat eladási oszlopban nem volt kamat érték. Ez olyankor fordul elő, amikor pillanatnyilag nem értékesítik az adott papírt. Lehet rosszul tudom.
Ehez csak annyit tennek hozza, hogy mindenki korabban kinaval kapcsolatban soft es hard landingel jott; de nem igazan hallottam a crash landing kifejezest kinaval kapcsolatban; even as esetben a roncsokat meg fel sem fedeztek igazan... Amikor pedig christine lagard a capital control-rol beszelt az eem piacokkal kapcsolatban akkor a kinai vezetest probalta megerositeni ezzel kapcsolatban IMF sejti hogy milyen komoly problems lehet kinaban... nem veletlenul ult el a torok balhe sem....
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.