ha a központi tervezők által a semmiből teremtett "pénz" célpontjaként "ajánlott" kiskedvenc piacokon próbálnál efféle "praktikákat" folytatni nagyon gyorsan egy csinos büntetőeljárás közepén találnád magad...
Itt Budapesten is sokan számítanak arra, hogy az ingatlanok ára a következő válságban leesik a felére, de ennek kevés esélyt adok, mert EU viszonylatban még mindig olcsók az ingatlanok. Sok a külföldi vevő és így van fizetőképes kereslet. Olyan 10-30%-os áresést pl. a paneloknál max el tudok képzelni, de többet nem.
Én arra számítok, ha az jön be amire gondolok, akkor 900 USD alá benézhet az arany ára (max. 852-850 közé), de semmiképpen nem várom, hogy 400-600 USD legyen. Ennek nem lenne alapja. Ha a pozitív várakozásom következik be, akkor emg 1400, 1590. Nagyon pozitív meg bőven e felett. Nem tudom, hogy mi lesz a kamatokkal és az USD-vel. Ha pontosan tudnám, akkor egy gold chartot is rajzolnék hozzá, + a bányászok chartjait kb. Én arra számítok, hogy amikor kiszállok belőlük, akkort legalább 2,5x szorzót érjek el. Ezzel legalább évi 25-35%-os nettó profit lehet, ami nekem megfelel éves szinten.
En 2014.-ben meg tudtam nezni 2002-ig visszamenoleg jo nehany cegnek a teljes koltseget. Nem talaltam akkor olyan evet ahol a Newmont teljes koltsege ala tudott volna menni az arany ara, sot a 20-25%-os premiumot is nagyon ritkan kozelitette meg az arfolyam. 2008-9-ben ha jol tudom 680$ korul volt a legalacsonyabb arany ar; a Newmont koltsege 430$ korul lehetett; szoval kozel 50%-os "premiummal" dolgoztak. Tavaly 924$ volt a koltseg es most kb. 30%-os premiummal dolgoznak, ha nem veszed figyelembe hogy az olaj ara kozel 25-30%-ot dragult.Ha az utolso negyedeves szamaikat nezed akkor ez mar 1024$.Ha ezt nezed akkor kevesebb mint 20%-os premiummal dolgoznak; de atlagosan a banyaszok 50%-al szoktak dolgozni.Nem 1 papir tologatos munka. Azert mert 10-15 evvel ezelott az arany ara 400$ korul volt nem jelenti azt hogy ujbol annyi lesz, ez nem 1 reszveny ahol a vallalatnak nyereseget kell termelni hogy a ceg rv-i erteket kepviseljenek.Igen 2003 kornyeken volt 400$-os aranyar, mikozben a termelesi koltsegek 186-238$ kozott voltak itt au-ban. Vagy nezheted ugy is hogy azert mert mondjuk Bp-en 15 eve tudtal 5-10millio forintert ingatlant venni nem jelenti azt hogyha emelkednek a kamatok es a bankok szigoritanak akkor ujbol tudsz majd 5 millioert ingatlant venni; valoszinuleg fog az ingatlanok ara esni. Raadasul aranynal nincs 3rd party risk, senki hitele tartozasa nincs mogotte. Hidd el amiket irtam ill. hogy mennyi az arany banyaszati koltsege rajtunk kivul meg sokan tudjak. Akik meg nem ertenek hozza ill. halvany lila f@ngjuk sincs az egeszrol had almodozzanak a 400 meg 600$-os aranyarrol.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.