Egyébként hasonló dolgok miatt kedvelem a yamanát is. Ott is az alapító most adta át a főszerepet korábbi helyettesének, de ott maradt, mint háttérvezető.
Engem nem leptél meg. Pontosan erre számítottam válaszként. Köszönöm. Kár, hogy mást ez nem érdekelt. Persze, hogy nem tudta volna megvenni a piacon. Gyakorlatilag semmilyen forgalom nem volt benne. Mcewen nem véletlenül vásárolt be. Pontosan ismeri azt a területet, amelyen ez a cég kitermelne. Ez a terület a Red Lake Gold lelőhely szerves része, amely a Goldcorp nagy dobása volt. Szerintem ez a cég még lesz a Mcewen tulajdona vagy nem.
A vilag nagy reszen es mo-on is az ingatlan piac ahogy a rv piac kette szakadt.Lehet vasarolni a legfelkapottabb helyeken nem 20millioert hanem ennek tobbszoroseert a belso keruletekben, amig mondjuk kelet mo-on az 1/5 vagy 1/10-ert is lehet ingatlant venni es en itt hasonlo minosegu tipusu ingatlanokrol beszelek eppen csak a "location" az elhelyezkedes mas.Ha jol tudom folyamatos migracio van mo-on magyarul egyre kevesebb ember el ott, mikozben folyamatosan epitik az ujabbnal ujabb lakasokat, valoszinuleg a demografiai valtozasok fognak segiteni.Persze az is lehet hogy a UBS elemzojenek igaza van:"Housing market are not about the supply and demand of houses.Its about the supply and demand of credit"abbol jelenleg meg tobb is van mint kellenne...
;) most megleptel!!! Nem tudta volna megvenni a cegben a reszesedest az elmult 80 napban! Amit az utolso napokban, hetekben latsz forgalom abban mar az is benne van, hogy akik tudtak a tranzakciorol azok vasaroltak ill. az ismeroseik.Egy ilyen megallapodas nem 1-2 nap alatt szuletik meg. Nezd meg a cegben az elmult 6 honapban mekkora forgalom volt! Szerinted nem tunt volna fel senkinek, hogy egy 5-10millio$-os cegben valaki kozel 10millio$-ert vasarol.Azt se feledd, hogy 1 bizonyos % utan be kell jelentened ha 1 cegben reszesedesed van, azt nem tudom hogy Kanadaban ez 10% -e? egyebkent nem hiszem hogy R.McEween csak ugy irt volna 10millios csekket mielott a sajat embereivel meg nem vizsgalta volna hogy tenyleg igeretes-e ami a szamokbol jon.
Ha jön egy crash, akkor a külföldi befektetők nagyon gyorsan realizálni akarják majd a nyereségüket és külföldi magyarok sem fognak nagy arányban hazaköltözni Bp-re. Ebből a cikkből a chartokat érdemes megnézni. Rajtam kívül minden kollégám egyetért abban, hogy bár drágák a lakások most kell venni, mert ez már csak drágább lesz, hiszen "this time its different". 20 MFt-os hiteleket vesznek fel 20 évre... Mondtam nekik, hogy beszéljük 5 év múlva. https://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/elszalltak-a-lakashitelek-2008-szelleme-kisert.3.295684.html
Muszáj nekik segíteni, a törököknek No a legfőbb kereskedelmi partnerük, rengeteg német befektetés forog kockán. Plusz ha kitörne egy polgárháború, akkor lenne még csak igazi menekültválság. És külpolitikailag is jobb nekik, ha a törökök "eu-arcúbbak" vagy "NATO arcúak" maradnak, mintha az Katar-Irán-Orosz szövetséghez csatlakoznának. Mellesleg a 3%-os (nagyrészt Erdogán hívő) török szavazótábornak is ez az elvárása. A kérdés, hogy most mennyire tudnak jól alkudni a németek. Részemről a stratégiám nem változik, még 2 vételi lehetőségem van, én arra fogadok, hogy sikeres lesz Erdogán berlini látogatása. Itt egy aktuális vita a témáról (a link sajnos németül van): https://tvdownloaddw-a.akamaihd.net/dwtv_video/flv/qud/qud20180823_gesamt_sd_avc.mp4
A cégen segíteni akart, ez nem lehet kérdés és van is benne üzlet, mert egyébként ezt a mennyiséget a piacon mostanában kényelmesen 15 nap alatt megvehette volna, csendben óvatosan. Elég lett volna csipegetni. Egyébként tényleg kicsi volt benne a forgalom, mert januárban volt először benne egy kicsi mozgolódás, meg most augusztusban.
Az hogy egy cegbol lehetett vasarolni 2 hettel ezelott 0,6-0,8USD-on nem jelenti azt hogy kepesek lettek volna vasarolni akar csak 5%-ot a cegbol. Kisebb cegekben meg egy 5-10ezer USD-os megbizas is jelentosen elviszi az arfolyamot. Ha megnezed ez 1 kis exploration company; lehet hogy nehany banyamernok,geologus osszeallt es csinaltak 1 ceget; raadasul ugy nez ki hogy belenyultak valamibe. Na most ha megnezed volt kb. 23millio reszveny+opciok es warrantok; az egesz ceg nem ert 1 evvel ezelott 5-6M$-nal tobbet.ahogy elkezdtek eredmenyeket elerni, ill. a furasok kezdtek igeretesse valni gondolom a rv ara meg 3-szorozodott.Viszont minden kis cegben a cashflow altalaban problema szokott lenni, nem akartak royality ill. streaming cegektol kolcsont. Nem tudom hogy R.McEween hogy talalt ra a cegre vagy ok talaltak meg Rob-ot teljesen mindegy.Gondolom az alacsony aranyar az elmult hetekben kicsit raijesztett a fiukra.Most kaptak 10M$-t es a ceg kevesebb mint 20%-at kellett bealdozni; ne feledjuk tavaly a ceg 5-6milliot ert.Szoval a reszukrol ez most ugy nez ki mintha a ceguk erne tobb mint 50millio$-t, mivel ~19%-tol megvaltak 10M$-ert.Raadasul 1 olyan ember ill. ceg szerzett reszesedest bennuk aki mar tobb evtized alatt bizonyitott es az egyik ha nem a legjobban elismert ember ebben a szektorban.Ha csak a fele ill. harmada lesz amit az elozetes furasokbol lehet kovetkeztetni mar akkor is nagyon jo dolognak tunik.Aztan majd meglatjuk mi lesz belole. Ne feledd R.McEween vezetese alatt hozta letre a Goldcorp-ot korabban. Te mit valasztanal 15 vagy 25millio$-t vagy akar 500millionak a 80%-at??? (en beernem a 80 vagy 50%-al is) ;)
a FED-nek az EKB-val szemben mandátuma van arra, hogy harcoljon a "recesszió" ellen:) és különben is ezt a förtelmet már nem hagyhatják csak úgy magára, hiszen akkor lábjegyzetté válnak az 1929-es összeomlás:)
azért azt ne feledd el, hogy a "bika piacod" egy mesterségesen generált inflációs buborék, amit a jelek szerint nem lehet magára hagyni... kb. olyan ez a kísérlet mint az alábbi rész az Úrgolyhókból:) https://www.youtube.com/watch?v=aCcJvFMinCo kb. akkor fognak szerintem ezek "normalizálni", amikor már nem lesz más választásuk...
egyáltalán nem úgy tűnik... ha tippelnem kéne akkor "bizonyos piaci szereplők" diszkréten és kitartóan vásárolják őket, de ez a hiper spekulatív aranybánya-kutató cégekre is érvényes hát azokat se olyanok veszik, akik 800 USD-s aranyat várnak...
te most diszlexiás vagy, vagy csak szórakozol velem?:) megjegyzem az alább példaként belinkelt Hochschild abszolút értékben is 280%-al van magasabban mint a 2015 végi mélypont miközben az ezüst ára gyakorlatilag ugyanoda tért vissza... http://schrts.co/gFuqte érdekes állapot...
A " jól muzsikálnak"-on volt a hangsúly. Az egyes Primary Silver Miners szereplők külön-külön is nagyon gyengék, ettől kezdve egymáshoz, stb viszonyításuknak már-már nem látok értelmét. A viszonyszámok nagyon meg tudják téveszteni az invesztort, illetve a fórum olvasóit. Csak óvatosan az arányszámokkal. Arányszámokat képezni igazából válság kezdetén/közben látom értelmét, amikor a pénz értékvesztését próbálom csökkenteni az egyes intrumentumok átcsoportosításával. Szinte biztosra vehetjük, hogy ami több éves bika piacon gyenge, az válságban még gyengébb lesz.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.