Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2018. 08. 16. 09:58
Előzmény: #3436  Boole

Ez a gondolatmenet nekem tetszik. Nezzuk csak ezeket egyenkent:
.
a)Hitelkamatok emelkednek, es meg sokaig emelkedhetnek. Ez negative a GLD_kilatasaira, osztalyzat -1.
b)Hozamgorbe meredeksege. Nos, jo ideje laposodik es vele GLD esik. Egyelore nem latni, fordulatot hogy meredekebb akarna lenni… szoval ez 0.
c)Nyersanyag arak. A CRB egy evet emelkedett nyar elejeig, de az utolso 3 honapban esik, sajnos ez most -1
d)A Bankok relative ereje mostanaban jo ideje javul, a penz inkabb oda megy, ez is negativ, -1
e)A realkamatok (mondjuk a TIPS)  kozeldnek a zerohoz a negativ tartomanybol, szoval a penz inkabb arrafele megy mint GLD-be, szoval  -1.
e)Az USD erosodesben van, ez is negativ hatas, -1
f)A  penzkinalat az USA-ban elkezdett csokkenni a FED havi 50Mrd-os bond eladasaival, de az ECB es BOJ meg nyomjak, szoval ez talan semleges, 0.
.
Summary> a fundas tenyezok tulnyomoan negativok most a GLD kilatasaira. Az mas kerdes, hogy technikai alapon supportoknal van,  vagy kozeledik  supportokhoz...de hat ez most lefele sajnos biztosan (c) hullam, es az ilyenek nagyon melyre is tudnak menni. Belefer akar az is, hogy megtesztelje a 2016-os 1047 USD szintet.
pitcairn2 2018. 08. 16. 09:35
Előzmény: #3433  Tibi0002
@Tibi0002
az előző persze neked ment...
pitcairn2 2018. 08. 16. 09:34
Előzmény: #3433  Tibi0002
azaz a "diktátorozók" által feltüzelt vanabi spekulánsok egyelőre nem állnak túlzottan jól...
pitcairn2 2018. 08. 16. 09:32
Előzmény: #3429  fatihszultan
még igen távol vagyunk 1000 USD-től...
Boole 2018. 08. 16. 09:28
Előzmény: #3435  Boole
Nézzük, hogy mikre kell figyelnünk. A hitelkamatok, a hozamgörbe meredeksége, a nyersanyagárak alakulása, a banki állományok relatív ereje (rendszeres fizetőképesség iránti hit), a "kockázati eszközök" trendje, a reálkamatok, az USD tendenciája, a pénzkínálat növekedése (és a kapcsolódó elvárások), a pénzkereslet (azaz a megtakarítások és készpénzegyenlegek növelése vagy csökkentése iránti vágy), a monetáris hatóság és a kormányzat iránti elkötelezettség, valamint a szövetségi hiány növekedése. Néhány ezek közül már támogatónak tűnik, de a legtöbb nem, legalábbis még nem. Kérdés, hogy a piac mit fog értékelni. Például egy erős dollár nem tartotta meg az arany árát az euróövezet adósságválsága idején. Nyilvánvaló azonban, hogy a gazdasági bizalom jelenleg nagyon magas, így a kérdés az, hogy van-e utalás arra, hogy ez megváltozhat?
Boole 2018. 08. 16. 09:24
Előzmény: #3434  Boole
https://www.mql5.com/en/charts/9017767/golds-h4-x-trade-brokers
Az lesz most rövidre a kérdés, hogy felfelé áttörjük-e a trendcsatornát, amely alá leszúrtunk. Vagy esik tovább 1125-ig. Az indikátorok és a rövid pozíciók már azt mondják, hogy nem kéne tovább esni. 
Elmentem inkább vitorlázni. 
Boole 2018. 08. 16. 08:48
Én nagyon kedvelem az öreget. Az elmúlt 3-4 évben többször jósolt összeomlást amerikai indexekben, akkor is, amikor Én semmi jelét sem láttam ennek. Én először 2017-ben láttam olyan jeleket, hogy a piac a fordulás jeleit mutatja. Egyelőre még ez is várat magára. Az aranyra is 2017 elején azt mondta, hogy óriási emelkedés előtt áll, az év végén meg azt, hogy még évekig várni kell a hosszra, egy-két évig még nem következik be a bull ideje. Ebből mire következtet az ember? Persze, hogy gyakran fordul a piaci meglátása, kinek nem, aki több piacon van jelen és nagyon sok benyomás éri.  Én amire számítottam az arany piacán és a fundamentumokban, az egyelőre nem következett be. Ennyi.
Tibi0002 2018. 08. 16. 08:48
A török líra viszont egyelőre erősödik, 5.71-nél jár. 
gykiss99 2018. 08. 16. 08:36
Előzmény: #3079  szarvasvadasz
Még tartod augusztus végére az 5.2-t?
Törölt felhasználó 2018. 08. 16. 08:19
Nem világos, hogy miért kellene a nyersanyagoknak és vele együtt a nemesfémeknek trendszerű árfolyamemelkedésbe kezdeniük... a nemzetközi munkamegosztás (a.k.a. "globalization"), valamint a fejlett ipari világ termelékenységének és árversenyének egymásra (vissza)ható kölcsönös intenzitása ezt felettébb valószínűtlenné teszi.  

Még most sem késő a FED ezirányú szelíd "financial forecast"-ján való elfogulatlan elmélkedés...:))  

https://reut.rs/2KXC8IH

;)
Keffer 2018. 08. 16. 07:53
Kissé árnyalhatja a képet, hogy hány Ft lesz az 1.000 dolláros arany.
fatihszultan 2018. 08. 16. 06:11
Előzmény: #3423  Boole
Amikor beírtam pár hónapja, hogy Jim Rogers 1000 USD alá várja az aranyat és ott szándékozik venni, a válaszok nagyjából arról szóltak, hogy már egy szenilis, vén hülye (persze nem szó szerint, de ez jött le)
pitcairn2 2018. 08. 15. 23:48
Előzmény: #3424  Törölt felhasználó
"Jelenleg kb. 4-5 evtizedes melyponton ill. annak kozelebe vannak a nyersanyagok ha az sp500 rv indexhez viszonyitjuk"
pontosabban:
soha nem látott mélységben vannak...
http://schrts.co/Xpg1if
meggyőződésem, hogy ez a grafikon illusztrálja legjobban a jelenlegi buborék példátlan méretét...
és azon se lepődnék meg ha ez a grafi az elkövetkező években visszatérne az 1980-as szintre, ami cirka 97%-os zuhanást jelent (mármint a SPX a CRB indexszel szemben)
Boole 2018. 08. 15. 23:10
Egyébként már akkor furcsa volt az egész, amikor 1300-ról 1360-ra felment az arany, de a bányászok ennek dinamikáját nem követték, viszont amikor az arany egy kicsit esett, akkor sokkal nagyobbat estek, mint az várható volt. Ez is egy jel volt, hogy ez csak egy korrekció és nem bull piac. 
Boole 2018. 08. 15. 23:04
Előzmény: #3425  Boole
Birinyi két éven belül 3200-ra várja az SP500-at. Én 3000 felé vártam valamivel. Az EURUSD csökkenésben is biztos van még 5-6 hónap konzervatívan számolva is.
Boole 2018. 08. 15. 22:53
Én abban soha nem hittem, hogy a kitermelési árnál nem lehet olcsóbb egy áru. Uránnál is ez a helyzet, sok bányásznak 40 USD vagy e felett van a költsége. Már egy ideje ez alatt van az urán ára. Sokáig is eltarthat mire e feletti árak lesznek. Ha az arany ára mondjuk lemegy a 835 USD-ra, akkor lehetnek itt még nagyon csúnya időszakok a bányászokra. Aranyat az vesz nagy tételben, akinek van pénze. A törökök sem tudják saját magukat megmenteni, mert nincs pénzük. Matolcsiék is pontosan tudják, hogy egy országot sem mentett még meg az arany. Az arany nem különb vészhelyzetben, mint egy egy gyémánt vagy festmények, ingatlan, egy gyár stb. Ezek mind megmenthették az életeket a náci időkben. De Gaulle idején az arany nem tudta megmenteni Franciaországot az összeomlástól, pedig nagyon sok volt nekik. 
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 22:30
Előzmény: #3407  Boole
;)
real kamat szamit!
Ha a Fed ugy dont hogy kamatot emel, akkor elmeletileg az USD erosodik;de nem minden kamatemeles segiti ill. erositi a fizeto eszkozt.Szamit meg a koltsegvetes es a kulkereskedelmi merleg aranya is ill. a piaci sentiment.
(lasd peldaul torokoket most).
USD erosodese az esetek nagy reszeben a nyersanyagoknal es mezogazdasagi termekeknel negativ hatast jelent.
Hiszen olcsobbak lesznek USD-ban, lasd peldaul olaj arat.
Sokan ugy gondoljak hogy a FED nem akar eros USD-t ez igaz,de azt se szeretne hogy tul gyorsan ertektelenedjen, ill. az emberek rajojjenek, hogy megtakaritasaikat extra ado sulytja (inflacio).Nehany %-os inflaciot konnyu elmeselni a figyelmetlen emberekkel, ez ugye ketszamjegyu inflacional mar nehezebb, mert egyre tobben veszik eszre es ha a bizalom meginog akkor az emberek az helyett hogy a helyi allampapirt vagy bankbetetet valasztanak, egyszeruen megprobaljak minnel gyorsabban valamilyen dologra cserelni.
USD erosodese azonban nem 100%-san gyengiti a nemesfemeket es mas nyersanyagokat, mert a mezogazdasagi termekek, nyersanyagok arai 1 bizonyos szint ala nem eshetnek, rovid es kozep tavon eshetnek a kitermelesi ar ala,de minnel tobb piaci szereplo kezd vesztesegeket elszenvedni, annal jobban csokken a tul kinalat ill. novekszik a hiany az adott termekbol, ami a piaci szereploket arra osztonzi, hogy minnel hamarabb vegyek meg az adott termeket.
Jelenleg kb. 4-5 evtizedes melyponton ill. annak kozelebe vannak a nyersanyagok ha az sp500 rv indexhez viszonyitjuk. Nem minden termek de jo nehanyban a mi eletunkben meg nem volt ilyen jo lehetoseg ill. meg nem voltak ennyire alul ertekeltek.Peldaul platina, ezust,cukor stb.stb..Ez nem jelenti azt hogy most, vagy holnap fordulunk,de azt igen hogy nehany honapon 1-2 even belul komoly fordulat kovetkezik be.
Tudtad hogy peldaul 2007-2008-ban mondjuk a buza ara tobb mint 200%-al dragult.
Tudod-e hogy a buza ara ill. a rizs ara tobb mint 20%-al nott?Most kepzeld el hogy a helyi fizetoeszkoz amivel vasarolsz annak arfolyama esik mondjuk 5,10,20%-ot.Neked es nekem az aremelkedes 1 szam, amire azt mondjuk hogy mar megint tobbet kellett fizetni a penztarnal.Viszont a vilag nagy reszen az embereknek 20-25%-os aremelkedesnel vagy eheznek, kevesebbet esznek vagy utcara vonulnak.Tudtad peldaul, hogy Vietnamba mar csak nagyobb varosok ettermeiben biztonsagos rizst enni, mert megjelentek a muanyaggal kevert rizs, ill. jobb esetben adalek anyaggal dusitjak a rizst amitol tobb nagyobb menyisegu lesz a fozes utan.
Ahogy az ugynevezett USD hiany novekszik ugy fog a piaci szereplokre egyre nagyobb nyomast gyakorolni; USD nem biztonsagos csak eppen a tobbseg annak gondolja; fogsz latni USD erosodest arany ill. ezust ar emelkedessel egyutt.Majd egy nap az USD is megadja magat miutan a piaci szereplok olyan szintre huzzak ami mar tulsagosan felulertekelt.
Nem tudjuk meddig fog a USD erosodni, nem hiszem hogy tobb mint 10-25% benne lenne.
Vizsgald meg a 70-80-as eveket ill. a 95-98-as idoszakot.
Boole 2018. 08. 15. 22:10
Előzmény: #3422  guantanamo
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 15. 21:43
Előzmény: #3421  Boole
Ez igaz, de akkor viszont érdemes lehet közben az olajat is trédelni.
Boole 2018. 08. 15. 21:14
Előzmény: #3419  mozarto
Rés az van, de kérdés, hogy mi lesz az olaj árával, mert ha esik tovább, akkor nem csak a résig megy le. 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek