persze azt mondani se kell, hogy mi a "papírarany" piacot nézzük, ott rövidtávon lazán lehet manipulálni mindent ami pedig az inflációt illeti az mindenütt jelen van, de leginkább az elmebeteg magasságba inflált nagy tőzsdeindexekben, illetve a segghülye szintre inflált nagyvárosi lakáspiacokon nem hinném, hogy itt most defláció jönne és ha a helyükbe lennék, valami olyannal vezetném be a reálkamat csökkenéssel együtt járó "kamatemelési" színjáték befejeződését mint amit most látunk:) minél több embert szórnak ki erről a piacról annál boldogabbak a mi kis manipulátorain:) a szikár tények a következők: a FED nem harcol az infláció ellen rövid megszakításokkal már 10 éve negatív az inflációval kiigazított USA alapkamat... és az USA szövetségi kormány egyáltalán nem tart a költségvetési deficit felrobbanásától - úgy robbantják fel a hiányt mintha már most recesszióban lenne az amerikai gazdaság...
Nekem a következő lenne logikus. Az USA kezdte először a pénz visszaszívást, tehát az USD erősödik. Az erősödés több negyedéven keresztül megy, az arany ára, ha letöri az 1175-1170-et, akkor megnyílik a tér lefelé. Az arany és az ezüst még néhány negyedévig alacsonyabb marad, és az olajárak ezen a szinten maradnak vagy emelkednek, akkor az elsődleges arany- és ezüstbányászok üzemi eredményei romlanak, kevés tőketartalékkal rendelkező cégek közülük csődbe megy és összeomlanak egy olyan pontig, ahol a bányászoknak nagyon kemény döntéseket kell hozniuk a cégek eladásáról, a bányák leállításáról stb. Mondom ezt úgy, hogy napos, hetes bontásban az arany és a bányászok is nagyon túladottak és ha innen fordulna, akkor még a long verzió élhetne. Azonban akkor az EURUSD paritás nem játszhatna.
Már korábban is az volt a problémám, hogy nem értettem a logikát abban, hogy ha az USD erősödik és kamatemelési ciklus van, akkor hogyan lesz ebből aranyár emelkedés és bányász rally?
Foglaljuk össze, ha nagy baj lesz, akkor a fejlett világ most sem vásárol nettóban aranyat, a fejlődők meg a meglévő készleteiket is el kell adják. Hogyan lesz ebből 2000 USD/gold uncia?
https://www.mql5.com/en/charts/9015696/golds-mn1-x-trade-brokers Nézd meg a charton az OBV állását, amely letörte a korábbi szintet is. TA elemzőként azt mondanám, hogy valószínűleg vége az arany felhalmozási korának. A számok is azt mutatják, hogy az érdeklődés folyamatosan csökken. Ha pedig az arany ipari szerepét a rézötvözetek átveszik, akkor meg a béka fenekére is eshet. Ne legyen igazam és az indikátorok csaljanak, de egyelőre ezt üzenik. Sokszor szoktam a TA-val vitatkozni, de soha nem jött be már középtávon sem.
Én csipegetek német és amcsi papírokat is. Siltronic, rheinmetal, Micron. Meglátjuk mire megyünk, de 5-6000-es daxot azért én nem nagyon látok még bele a dologba. Cca. 10%-al a csúcs alatt, amikor megy ez a török hiszti, amit valószínűleg előbb-utóbb megoldanak. Persze a daxban én is látok egy fej-váll alakzatot, ráadásul a nagy időtávon, de szerintem a 11800 legkésőbb megfordítja. Persze tévedhetek is, mint mindenki más itt. A VXX etf-em egész jól alakult eddig és van egy futures DIJA shortom, de nekem egyelőre még mindig nem a Short a fő irány. Ha megnézed az amcsi kiskereskedelmi hálózatokat, elég tűrhető számokat hoztak, ami mögött egyértelműen jó fogyasztás van. Nem akarom itt Buffettet nagyon előhozni, de az öreg is folyamatosan gyűjti az Apple-t, szerintem jobb infói vannak, mint bárkinek itt :) viszont az olaj és nemesfém pozijaim nagyon szarul festenek. De van már kiszemelt célpontom itt is, szerintem el is fogja érni a céláram hamarosan és akkor beszálló. AG 3,5-4 között.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.